محمدحسین شیخ زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال شمار پرونده های وارده اموال تملیکی در استان ۲۶۲ پرونده بود که از این میزان کالاهای ۱۵۶ پرونده به فروش رفته و ۱۴ پرونده نیز استرداد شده است.
وی در مورد علل طولانی شدن تعیین تکلیف برخی پرونده ها نیز گفت: تاخیر در صدور احکام قضاییٰ،تاخیر در پاسخگویی به استعلام ها و نبود آزمایشگاه هایی که در آن ها بتوان به سرعت پاسخ آزمون ها را دریافت کرد از مهمترین علل طولانی شدن روند تعیین تکلیف برخی پرونده هاست.
وی با بیان این که در خراسان شمالی آزمایشگاهی برای آزمون سلیندر گاز، خوراک دامٰ، آب و خاک نیست افزود: این آزمون ها باید در در استان های دیگر انجام شود که مراحل رسیدگی پرونده ها را افزایش می دهد.
وی افزود: از دیگر سو حداکثر زمان ترخیص کالاها ۲ ماه و پس از آن گمرک موظف است به سازمان اموال تملیکی متروکه بودن کالاهای ترخیص نشده را اظهار کند و حاکم شرع و نماینده قوه قضاییه نیز اذن به فروش دهد تا فروش اموال آغاز شود که این روند نیز گاه طولانی می شود.
وی با بیان این که سازمان اموال تملیکی به صورت درآمد هزینه اداره می شود افزود: آزمایشگاهی که تحت پوشش برخی ادارات مانند استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی هستند در نخستین گام برای هر آزمایشی خواهان پرداخت بهای آن هستند که گاه هزینه های میلیونی موجب می شود تا این آزمون ها را با تاخیر انجام دهیم.
وی در مورد نبود اداره یا دفتر جمع آوری و فروش اموال تملیکی در استان نیز خاطرنشان کرد: ما سازمانی درآمد هزینه ای هستیم و بودجه عمومی و از درآمد های اموال تملیکی بخشی به عنوان درآمد محاسبه می شود و برای همین ما سازمان جمع آوری و فروش هستیم و چیزی به عنوان نگهداری نداریم و در این استان نیز شرایط انبارداری وجود ندارد اما مسوولان استان باید برای ایجاد حداقل اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی اقدام کنند.
وی افزود: استاندار باید درخواست کتبی خود را به وزاتخانه اقتصاد و دارایی ارسال کند تا حداقل چارت اداره کل صادر شود.
خراسان شمالی با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر جمعیت در شمار استانهایی است که هنوز دفتر و یا اداره ای تحت عنوان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ندارد.
نظر شما