خشایار صنعتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیاده سازی و راه اندازی فازهای توسعهای در شهرک های صنعتی نیازمند به طرح های مطالعاتی و مدیریت این شهرک ها داشته که این مهم در سال های گذشته در شهرک صنعتی مهاباد مورد توجه قرار نگرفته و موجب بروز برخی مشکلات زیست محیطی در این شهرستان شده است.
وی ادامه داد: برای راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه این شهرک در مجموع ۱۳۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده که در کمتر از یک ماه دیگر برای تعیین پیمانکار به مناقصه گذاشته خواهد شد.
معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری مهاباد اضافه کرد: علاوه بر راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه، لایروبی مسیر پایین دست شهرک صنعتی به طول ۲ کیلومتر طی سال گذشته انجام شده که این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
شهرک صنعتی مهاباد در ۱۸ کیلومتری شمال این شهر در مسیر مهاباد - میاندوآب قرار دارد و دارای ۱۲۰ واحد صنعتی بوده که از این تعداد ۵۹ واحد فعال و نیمهفعال است، این شهرک در فاصله بسیار کمی با روستای "ترشکان" و فاصله ۲ کیلومتری با شهر ۳۰ هزار نفری "گوکتپه" مهاباد قرار دارد.
خروج پساب شهرک صنعتی مهاباد در مسیر جاده مهاباد - میاندوآب باعث آلودگی چند زهکش و پخش بوی نامطبوع در مسیر عبور خود میشود که این امر علاوه بر پیامدهای زیست محیطی آن، باعث نارضایتی روستاییان این منطقه بهویژه کشاورزان، باغداران و حتی رهگذران شده است.
این شهرک صنعتی دارای یک تصفیهخانه کوچک با ظرفیت تصفیه ۳۰۰ متر مکعب فاضلاب در شبانهروز بوده در حالی که میزان فاضلاب تولید شده در آن چند برابر بیشتر از این حجم است به طوری که فاضلابی که به صورت ناقص تصفیه شده به سمت زهکشهای پایین دست شهرک جاری میشود.
هر سال با شروع فصل گرما و فعالیت شدن واحدهای مختلف در این شهرک، فاضلابی که به صورت ناقص تصفیه و وارد زهکشهای حاشیه جاده اصلی میشود، باعث ایجاد بوی بسیار نامطبوع شده و در این روزهای کرونایی اهالی شهر گوکتپه و چند روستایی که پساب فاضلاب شهرک صنعتی از محدوده روستا و زمینهای زراعی و باغی آنان عبور میکند را اذیت میکند.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما