به گزارش ایرنا ،محمد مهدی خانی زاده بهابادی روز دوشنبه در بیست وسومین رزمایش زلزله و ایمنی با شعار « مدرسه ایمن، جامعه تابآور» در تعدادی از واحدهای آموزشی از جمله دبیرستان شهید زینلی برگزار شد افزود : این شهرستان بر روی گسل معروف بهاباد قراردارد و یکی ازشهرهای زلزله خیز استان است و هرچند وقت چنین رزمایش هایی لازم و ضروری است چون در این زمینه آمادگی مردم برای مقابله با حوادث طبیعی نظیر زلزله بیشتر موثراست .
وی با تاکید براینکه چنین رزمایشی فرصت مناسبی برای تربیت امدادگران خانواده و اشاعه فرهنگ امداد و نجات است اظهار کرد : باید در تمامی شرایط آماده پذیرش واقعیت ها و مقابله با حوادث غیرمترقبه بود .
همچنین به گفته مدیر آموزش و پرورش بهاباد با توجه به فعال بودن گسل در منطقه ، اهتمام به امر آموزش و فراگیری نکات امدادی در قبل ، حین و پس از وقوع زلزله برای آحاد جامعه و دانش آموزان ضروری است.
حسن رزاقی بهابادی خاطرنشان کرد : محور اصلی این رزمایش «ایمنی و پناه گیری اضطراری» بود که با شعار «مدرسه ایمن ،جامعه تاب آور» با همکاری جمعیت هلال احمر، مدیریت بحران فرمانداری، آتش نشانی و نیروهای اورژانس برگزار شد.
وی اجرای رزمایش های آموزشی در مدرسه را موجب آشنایی هرچه بیشتر دانش آموزان با حوادث طبیعی دانست و گفت: این گونه حرکت های آموزشی موجب آمادگی و انسجام بیشتر دستگاههای امداد رسان در مقابله حوادث احتمالی می شود.
مدیر آموزش و پرورش بهاباد تاکید کرد : آموزش و فرهنگسازی در زمینه امداد و نجات لازمه جامعه است، همه باید نسبت به فراگیری این آموزشها اقدام کنند.
رزاقی بهابادی با بیان اینکه اگر می خواهیم جامعه از جمله مدرسه که کانون استقرار جمعیت پایه و آینده سازان جامعه است ایمن از بلایای طبیعی به ویژه زلزله باشد گفت: باید در کنار آموزش های رسمی به آموزش های عمومی در قالب برنامه های مختلف پرداخت که رزمایش زلزله از مهمترین آنهاست.
وی اضافه کرد: بهاباد بر روی گسل فعال قرار دارد ، هراز گاهی چنین رزمایش و آموزش هایی لازم است .
به گفته وی ترویج فرهنگ مقاوم سازی ، افزایش ایمنی و کاهش خسارت ناشی از زلزله و ایجاد آمادگی برای واکنشهای صحیح و سریع در برابر زلزله از دیگر اهداف برگزاری رزمایش یادشده بود.
دانش آموزان در این رزمایش بلافاصله به فضای باز، حیاط مدرسه، زیرمیز، نیمکت، چارچوب درها و دیگر مناطق امن مدرسه پناه بردند و مجروحان فرضی زلزله نیز با همکاری گروه های امداد با استفاده از وسایل ایمنی به آمبولانس های مستقر در محوطه مدرسه منتقل شدند.
مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهریزد قراردارد.
همچنین حمید مهرنهاد، استادیار دانشکده عمران دانشگاه یزد چند سال قبل در پژوهشی به بررسی لرزه زمین ساخت و تخمین خطر زلزله در استان پرداخت و نتایج تحقیق نشان داد که ۱۶ گسل زلزله زا در استان یزد وجود دارد که فعال ترین آنها گسلهای لکرکوه، کوهبنان، بهاباد، انار و رفسنجان است.
وی در این پژوهش با بررسی زمینشناسی عمومی ، ساختمانی و ویژگی های زمین ساخت استان، گسل های کواترنری و فعال منطقه را ۱۰۵ گسل ذکر کرد که براساس سابقه فعالیت، دوری و نزدیکی نسبت به مرکز شهر و مراکز صنعتی استان و اثر تخریبی آنها در زلزلههای گذشته و احتمالی آینده مورد مطالعه قرار داد.
بررسیهای صحرایی انجام شده در یزد، تفت، اردکان، مهریز، انار، زرند، رفسنجان، بهاباد، بافق، بهادران ، فهرج یزد ، تنگ چنار مهریز و عقدای اردکان حاکی است از مجموع ۱۰۵ گسل موجود در استان، ۵۶ درصد کواترنر و ۱۵ درصد گسلهای زلزله زاست.
همچنین حدود ۱۴ درصد گسلهای موجود، ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر و حدود ۱۰ درصد آنها بیش از ۱۰۰ کیلومتر طول دارد.
نظر شما