به گزارش ایرنا، دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در دومین نشست کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی افزود: تمام طرفها باید اطمینان یابند که این ابزار ارزشمند (برجام) موثر باقی بماند.
گوترش همچنین در خصوص نشست کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی گفت: از سال ۱۹۶۷، پنج منطقه عاری از سلاح هسته ای در سراسر جهان ایجاد شده است. آنها ۶۰ درصد از کشورهای عضو سازمان ملل را شامل می شوند و تقریباً تمام نیمکره جنوبی را پوشش می دهند.
دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت: گسترش چنین مناطقی، هنجارهای خلع سلاح هسته ای و عدم اشاعه جهانی را تقویت می کند و به ساخت جهانی امن تر کمک می کند.
وی افزود: این امر به ویژه در خاورمیانه صادق است، جایی که نگرانیها در مورد برنامههای هستهای ادامه دارد و درگیریها و جنگهای داخلی باعث تلفات و رنج گسترده در میان غیرنظامیان و تضعیف ثبات و اختلال در توسعه اجتماعی و اقتصادی می شود.
دبیرکل سازمان ملل افزود: دستیابی به منطقه ای عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی، احتمال درگیری های هسته ای در منطقه را از بین می برد و به تحقق جهانی عاری از سلاح های هسته ای کمک می کند.
گوترش همچنین در خصوص سلاح های شیمیایی گفت: عاملان حملات شیمیایی باید شناسایی و پاسخگو شوند. کشورها باید متحد شوند و از هر فرصتی برای کاهش تنش، حل مناقشات و ایجاد صلح و امنیت پایدار استفاده کنند.
نشست روز نخست مذاکرات وین برای لغو تحریم ها بین دیپلماتهای ارشد گروه ۱+۴، اتحادیه اروپا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران پس از حدود دو ساعت پایان یافت.
پس از پایان نشست، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین در توئیتی نوشت شرکت کنندگان در این نشست درخصوص برداشتن گام های فوری بعدی توافق کردند؛ نشستی که کاملا موفقیت آمیز آغاز شد.
در نشست امروز، هیأت ایرانی با هدف تمرکز جدی بر مسئله رفع تحریمها علیه ملت ایران، با ترکیبی حقوقی-اقتصادی در این شهر حضور یافت.
پیشتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در یادداشتی تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران به رغم تمامی بدعهدیهای غرب در برجام بار دیگر به منظور نشان دادن حسن نیت و با هدف غایی لغو تحریمهای یک جانبه و غیرقانونی، آماده گفت وگوی نتیجه محور برای دستیابی به "توافق خوب" با ۱+۴ است.
وی خاطر نشان کرد که هدف اصلی این مذاکرات احقاق حقوق ملت ایران و رفع همه تحریمهاست. تحریمهایی که به صورت یک جانبه و فراسرزمینی از سوی آمریکای خارج شده از برجام اعمال شده است.
نظر شما