۱۱ آذر ۱۴۰۰، ۹:۵۰
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84562847
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آتش‌سوزی نیزارهای تالاب زریبار مریوان مهار شد

سنندج- ایرنا- معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: آتش‌سوزی نیزارهای تالاب بین المللی زریبار بعد از ۱۴ ساعت مهار و در این حادثه بیش از ۲۸۰ هکتار از نیزارهای این تالاب طعمه حریق شد.

شهاب محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه آتش سوزی تالاب زریبار از ظهر روز گذشته آغاز شد، اظهار داشت: وزش شدید باد باعث شد اطفای حریق در این تالاب علی رغم حضور و همکاری بسیاری از ارگان‌ها و فعالان محیط زیست تا ساعت سه بامداد امروز به طول انجامد.

وی با اعلام اینکه براساس برآورد اولیه انجام شده حدود ۲۸۰ هکتار از نیزارهای تالاب زریبار طعمه حریق شد، اضافه کرد: همکاران محیط زیست مریوان به بررسی بیشتر حجم خسارت وارد شده ناشی از این آتش سوزی می پردازند و اطلاعات دقیق تری را جمع آوری می کنند و سپس آن را به اطلاع مردم می رسانند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان یادآور شد: جای بسی تاسف است هنوز باورهای اشتباهی در بین مردم منطقه مبنی بر اینکه نیزارها عامل نابودی تالاب هستند رواج دارد در حالی که نیزارها مهمترین زیستگاه گونه های جانوری به ویژه پرندگان است.

محمدی با اشاره به اینکه امکانات لازم اطفای حریق در اختیار کارکنان محیط زیست شهرستان مریوان قرار دارد، گفت: به دلیل حجم بالای آتش سوزی و وزش باد، نزدیک شدن به نیزارها برای نیروهای ما امکان پذیر نبود لذا استفاده از هر نوع وسیله ای هم در چنین شرایطی زیاد تاثیرگذار نیست.

وی اضافه کرد: برخی از گونه های جانوری موجود در تالاب زریبار هم چون گرازها در زمان وقوع آتش سوزی می توانند به سرعت از محل دور شوند ولی خزندگانی هم چون مار و لاک پشت و یا گونه خارپشت در چنین شرایطی گرفتار آتش می شوند.

دریاچه بین المللی زریبار مریوان دارای یک هزار و ۲۰۰ هکتار نیزار، سه هزار و ۴۰۰ هکتار پناهگاه حیات وحش و ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار تالاب است و هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر است که فرآیند ثبت آن از یک دهه پیش آغاز شده بود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۲۰کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha