به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حامد معیری روز جمعه در سومین رویداد ملی «استارت آپ فناوری توانبخشی معلولان، سالمندان و جانبازان در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همزمان با ۱۲ آذرماه روز جهانی معلولان، به موضوع جمعیت سالمندان، معلولان و جانبازان برای استفاده از این فناوریها اشاره کرد و افزود: جمعیت سالمندی که در کشور وجود دارد ۸.۵ میلیون نفر سالمند تا پنج سال گذشته بوده است که متاسفانه کشور ایران سال به سال پیرتر شده و به جمعیت سالمند آن اضافه میشود و ممکن است آمار در سال جدید بیشتر شده باشد.
رییس رویداد ملی استارتآپ فناوری توانبخشی معلولان، سالمندان و جانبازان، ادامه داد: اکنون ۴.۵ میلیون نفر جامعه معلول و جانباز در کشور است که همه این افراد به فناوریهای حوزه توانبخشی نیازمند هستند که امیدواریم ا حمایت بیشتر از ایدهپردازان و افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، بتوانیم ضمن کمک به این جامعه هدف، ایدهپردازان را نیز برای افزایش خلاقیت خود در حوزه فناوریهای توانبخشی حمایت کنیم.
وی به موضوع این رویداد اشاره و خاطرنشان کرد: رویدادهای استارتآپی برای افرادی است که صاحب ایده هستند و دنبال کارآفرینی هستند، دنبال این نیستند که ۳۰ سال لحظهشماری کنند و با حقوق بازنشستگی ادامه زندگی خود را داشته باشند بلکه با کارآفرینی و استخدام دیگران هستند و بجای اینکه زندگی آرام داشته باشند زندگی پر از هیجان و تلاطم را داشته باشند.
معیری خاطرنشان کرد: حوزه فناوریهای توانبخشی حوزهای است که به صورت جدی نیاز آن در کشور احساس میشود، این رویدادها ایده و نیاز را فراخوان می کند به خصوص در کشور ایران که نیازها پررنگ تر از ایدهها است.
وی معتقد است: جمعیت سالمند و معلول ما از لحظهای که از خواب بیدار میشوند برای همه فعالیتهای روزانه خود مشکل دارند، به همین منظور وجود فناوریها و خدمات توانبخشی بیشتر احساس میشود و خوشبختانه ایدههایی برای این مشکلات در حوزه فناوری وجود دارد که باید آنها را حمایت کرد.
رییس رویداد ملی استارتآپ فناوری توانبخشی معلولان، سالمندان و جانبازان اضافه کرد: سالمندان، معلولان و جانبازان ما مشکلات زیادی دارد چون زیرساخت های لازم برای این افراد در جامعه فراهم نیست پس در حوزه فناوری استارتتاپی میتوان این نیازها را تامین کرد و میتوان از ایدههای کشورهای خارجی نیز برای این موضوعات استفاده کرد.
این مدیر با اشاره به اینکه بسیاری از این افراد به حدی توانایی دارند که هیچوقت دیده نشده است، اظهار داشت: بسیاری از این افراد کارآفرین، خلاق و دارای ایدههای بسیار خوبی هستند و کارآفرینی کرده و هزاران نفر را تحت پوشش خدمات و کارآفرینی خود قرار دادهاند پس ما باید این افراد را حمایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: البته باید گفت که همه ایدهها هم موفق نیستند و از هزاران ایده معرفی شده تعداد اندکی پذیرفته می شود که یک نرم جهانی دارد پس نباید در این زمینه ناامید شد و باید برای هر فعالیتی تلاش جدی داشت و خوشبختانه برخی برای این موضوع میجنگند تا در نهایت به موفقیت برسند.
نگاه به حوزه توانبخشی خاص باشد
سکینه الماسی یکی از حامیان این رویداد و مشاور مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین نیز گفت: حمایت از طرحهای فناورانه به ویژه در حوزه توانبخشی به عنوان یک نیاز جدی است به همین منظور با برگزاری این رویداد میتوان نشان داد که ما علاقه زیادی برای حمایت از ایدهپردازان داریم و خوشبختانه دستاندرکاران این حوزه برای ایدههای ارایه شده ارزش قایل هستند.
وی تصریح کرد: امروز روز جهانی معلولان است به همین منظور ما باید تلاش کنیم تا از مشکلات جدی که جامعه هدف داریم جلوگیری کنیم که البته رویداد استارتآپی توانبخشی معلولان، سالمندان و جانبازان به یاری افراد ایدهپرداز آمده است تا نشان دهد که ایدههای آنها برای دستاندرکاران اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه جمعیت سالمندان، جانبازان و معلولان در کشور نیازمند توجه ویژه هستند، اظهار داشت: توجه به حوزه توانبخشی یکی از مباحث قانونی است که باید به این مساله هم نگاه خاص داشت.
الماسی به برخی مشکلات در این حوزه نیز اشاره کرد: از آنجا که تعداد افراد جامعه هدف افزایش دارد، باید به دنبال رفع مشکلات آنها باشیم که در این زمینه تلاش ایدهپردازان به این حوزه قابل تقدیر است چون با ایدههای ناب خود برای کمک به این گروههای هدف از هیچ کوششی دریغ نمیکنند.
وی تصریح کرد: پس مسیر کشور باتوجه به افزایش جمعیت سالمند، حذف غربالگری قبل از تولد و همچنین افزایش جمعیت نیازمند توانبخشی باید افزایش سرمایه گذاری در بخش فناوریهای توانبخشی است، بهترین نقطه برای شروع این سرمایهگذاریها همین رویدادهای استارتاپی و حمایتهای همه جانبه از ایده های نوین است که می تواند هزینه ها و مسئولیت دولت را در بلندمدت در قبال جمعیت هدف بسیار کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: وجود جمعیت بالای گروههای هدف نیازمند توانبخشی باعث شده است که استفاده از خدمات توانبخشی در کشور در حال افزایش باشد به همین منظور باید تمرکز اصلی روی سرمایه گذاری در این زمینه باشیم و بهترین نقطه برای شروع این سرمایه گذاری همین رویدادها است.
الماسی ادامه داد: در گذشته، کم توانی و ناتوانی افراد، منجر به نگهداری آنان در مراکز بهزیستی و آسایشگاهها میشد و هدف فناوری های توانبخشی، بازگرداندن فرد به جامعه بوده است. اما امروزه می تواند هدف عمده برگزاری رویدادهای استارتاپی با رشد و پیشرفت چشمگیر فناوری های توانبخشی نه تنها منجر به سلامتی و بازگشت افراد کم توان به جامعه شود بلکه گروههای هدف را به افراد مفید، توانمند و ارزشمندی برای اعتلای کشور تبدیل کند.
وی تصریح کرد: کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای توسعهیافته برای رسیدگی به افراد سالمند، معلول و سایر گروههای هدف در حوزههای توانبخشی، بهداشت و سلامت نیازمند سرمایهگذاری و تمرکز بیشتری است، زیرا شرایط مناسبی برای شکوفایی استعدادهای این افراد را نداریم. تغییر الگوهای جمعیتی که موجب افزایش جمعیت سالمند شده است و همچنین رشد امکانات بهداشتی- درمانی باعث شده کمبود امکانات توانبخشی بیش از پیش در کشور ما نمود یابد. از این رو برای پوشش و بهبود وضعیت مذکور نیازمند تمرکز بیشتری بر فناوریهای به روز توانبخشی در کشور هستیم.
وی اضافه کرد: ورود به دوره سالمندی به طور قطع باعث افزایش میزان استفاده از خدمات مراقبت سلامت و رشد هزینههای سلامت می شود. یکی از دلایل این مساله را میتوان به نیازهای گسترده سالمندان به خدمات بلندمدت درمانی، توانبخشی و مراقبتی نسبت داد که برآورد آنها نه تنها نظام سلامت را با مخارج چشمگیری روبهرو میکند، بلکه هزینههای قابل توجهی را نیز به خانوادههای این افراد تحمیل میکند. مطالعات نشان می دهد هزینه های درمان و توانبخشی در دوران سالمندی حدود ۱۰ درصد بیشتر از سایر دوران است.
به گزارش ایرنا، سومین رویداد ملی «استارت آپ فناوری توانبخشی معلولان، سالمندان و جانبازان ، به همت مدیریت توسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری موسسه خیریه باران یاس کبود و شرکت فناوری همیار مکانیک کوشا، از ۱۱ آذرماه جاری (روز پنجشنبه) به مدت سه روز، با شرکت همه فعالان حوزههای آموزشی و پژوهشی حیطه توانبخشی و سلامت اجتماعی، ایدهپردازان و فناوران سلامت به صورت مجازی در حال برگزاری است.
در این رویداد ۱۵ ایده برتر معرفی میشود تا پس از ارایه این ایدهها در نهایت سه ایده برتر انتخاب شود البته برای تشویق افراد نیز، همه ۱۵ ایده مورد حمایتهای مادی و معنوی برای تکمیل ایده قرار میگیرند. قرار است مراسم اختتامیه با تقدیر از برگزیدگان این رویداد روز شنبه ۱۳ آذرماه ساعت ۱۶ برگزار شود.
نظر شما