به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: محققان می گویند توالی ژنتیکی در انواع اولیه ویروس کرونا موسوم به SARS-COV۲ دیده نمی شود اما در ویروس های دیگر از جمله عامل سرما خوردگی و نیز در ژنوم انسانی (مجموعهٔ کاملی از توالی اسید نوکلئیک موجود در سلولهای انسان) موجود است.
وِنکی ساونداراجان از دانشمندان شرکت تحلیل داده ها «اِنفرنس» در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا گفت: به نظر می رسد اومیکرون با تزریق این قطعه کوچک ژنتیکی از ویروس دیگر به خود بیشتر یک ویروس «انسانی » است و می تواند سیستم ایمنی بدن انسان را دور بزند.
این بدان معناست که ویروس به آسانی منتقل می شود اما علائم بیماری خفیفی را بروز می دهد یا اصلا علائم ندارد.
دانشمندان هنوز اطلاعی ندارند که آیا ابتلای اویکرون بیشتر است یا باعث بیماری شدیدتری می شود یا نه. آنها همچنین اطلاعی درباره این موضوع ندارند که آیا شیوع این ویروس از دلتا سریع تر خواهد بود یا نه و پاسخ به این سوالات ممکن است هفته ها طول بکشد.
مطالعات اولیه نشان می دهد سلول هایی که در شش و یا دستگاه گوارش قرار دارند می توانند همزمان میزبان ویروس SARS-CoV-۲ و ویروس سرماخوردگی عادی باشند. این آلودگی دوگانه می تواند یک ترکیب جدید ویروسی را ایجاد کند. در این روند دو ویروس متفاوت در یک سلول میزبان با هم تعامل برقرار می کنند و از خود کپی سازی کرده و کپی های جدیدی را تولید می کنند که همان مواد ژنتیکی «والد» خود را دارند.
به گفته ساونداراجان، این توالی ژنتیکی بارها در ویروس های کرونایی رخ می دهد که باعث سرما خوردگی در افراد موسوم به HCoV-۲۲۹E و در ویروس ناشی از ضعف سیستم بدنی که باعث ایدز می شود، ظاهر می گردد.
به گفته این دانشمند، در آفریقای جنوبی که اومیکرون نخست در این کشور شناسایی شد بیشترین میزان ابتلا به اچ آی وی وجود دارد که سیستم بدن را ضعیف می کند و میزان آسیب پذیری افراد در مقابل دیگر ویروس ها مانند سرما خوردگی و دیگر پاتوژن ها (عوامل بیماری زا) را افزایش می دهد.
وی افزود: ما احتمالا بسیاری از ترکیب های جدید را که بارها اتفاق افتاده و منجر به ظهور اومیکرون شده از دست داده ایم.
با این حال به تحقیقات بیشتری برای تایید منشا جهش اومیکرون و تاثیر و میزان انتقال آن نیاز هست. فرضیه های زیادی نشان می دهند که تازه ترین سویه ویروس ممکن است در میزبان جانوری تکامل پیدا کرده باشد.
ساونداراجان گفت یافته های جدید نشان می دهند که مهم است مردم از همین واکسن های موجود کووید-۱۹ استفاده کنند.
شیوع سویه جدید ویروس کرونا با توجه به ابعاد ناشناخته آن نگرانی هایی را برای بازارها و سرمایه گذاران ایجاد کرده است. آمریکا و اتریش با پیوستن به برخی دیگر از کشورها از روز پنجشنبه مقررات محدود کننده جدیدی را اعمال کردند. صندوق بین المللی پول نیز هشدار داده که سویه جدید کرونا می تواند به رشد اقتصادی جهان آسیب بزند.
نظر شما