به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: مکرون امروز شنبه قبل از عزیمت به جده پایتخت عربستان، به خبرنگاران در دوحه گفت: ما در فکر ایجاد سازمانی برای چند کشور اروپایی هستیم... مکان مشترکی برای چندین کشور اروپایی که این امکان را فراهم می آورد که سفرمای ما در آنجا حضور داشته باشند.
مکرون گفت: این اقدامی متفاوت از به رسمیت شناختن سیاسی یا گفتوگوی سیاسی با طالبان است... به محض اینکه بتوانیم نمایندگی داشته باشیم، آن را ایجاد خواهیم کرد و هنوز لازم است برخی مسائل امنیتی آن بررسی شود.
کشورهای غربی با چالش نحوه ارتباط با طالبان بعد از سلطه این گروه بر افغانستان مواجه هستند. بعد از خروج نیروهای آمریکای از افغانستان و اعلام دولت موقت از سوی طالبان که بیشتر اعضای ان تحت تحریم آمریکا و سازمان ملل هستند، آمریکا و دیگر کشورهای غربی دفاتر دیپلماتیک خود در کابل پایتخت افغانستان را تعطیل کردند و سفیران خود را از این کشور فراخواندند.
آمریکا و کشورهای اروپایی و برخی دیگر از کشورها تمایلی ندارند که رسما طالبان را به رسمیت بشناسند و این گروه را به نقض تعهدات سیاسی و اخلاقی اش و نقض حقوق زنان و اقلیت ها متهم می کنند.
اتحادیه اروپا هفته پیش بعد از مذاکره با طالبان در بیانیه ای اعلام کرد که به زودی ممکن است دفتر نمایندگی دیپلماتیک خود را در افغانستان باز کند.
در این بیانیه آمده است: هیات اتحادیه اروپا بر امکان ایجاد حضور حداقلی در کابل تاکید کرد که به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست و به طور مستقیم به اوضاع امنیتی این کشور و نیز تصمیمات مقامات فعلی این کشور بستگی دارد که به اروپا اجازه دهد حمایت کافی از اموال و کارکنان خود را تضمین کند.
فرانسه به طور جداگانه روز جمعه اعلام کرد که با همکاری قطر عملیات تخلیه افراد را در افغانستان انجام داده و بیش از ۳۰۰ نفر را که عمدتا افغان بوده اند از این کشور خارج کرده است.
به تازگی تعویق در تصمیم گیری سازمان ملل درباره کرسی افغانستان در این نهاد بین المللی خشم طالبان را برانگیخت و این تصمیم را ناعادلانه توصیف کرد. این گروه اعطای کرسی را حق مردم افغانستان می داند.
دولت آمریکا نگرانی عمیق خود را از نقض حقوق بشر در افغانستان ابراز کرده و مدعی است طالبان را به حمایت از حقوق تمامی افغان ها، تحکیم سیاست عفو عمومی و گام های بیشتر برای تشکیل دولتی فراگیر ترغیب می کند.
نظر شما