به گزارش ایرنا، احمد محمدیزاده روز شنبه در دیدار با احمد حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و پارلمانی وزیر نیروافزود: این آب زمینهای حاصلخیز استان را شسته و به خلیج فارس می برد و در برخی از خورها به عنوان محل نگهداری لنجها منجر به رسوبگذاری میشود.
وی بیان کرد: انتظار است مطالعات چند رودخانهای که این آب را از بستر استان بوشهر به دریا میبرد در دستور کار قرار گیرد و تکمیل شود تا راه مورد نیاز مهار آن از طریق ظرفیت بخش خصوصی عملیاتی شود.
محمدی زاده ادامه داد: بخش خصولتی باید به نحو مطلوبی در حوزه آب و سد فعال شود که در این راستا نشستهایی با برخی از دستگاهها از جمله بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و قرارگاه خاتم برگزار شده است.
وی ادامه داد: بحران استان بوشهر در حوزه آب مربوط به آبیاری نخلستانها بوده و کندن و فروش نخلها توسط کشاورزان نیز تنها به دلیل مشکل کمبود آب است که باید برای ۶ میلیون اصله نخل در موضوع تامین آب چارهاندیشی اساسی صورت گیرد.
استاندار بوشهر عنوان کرد: سدهای دالکی و خاییز از جمله سدهای اصلی استان بوشهر در تامین آب نخیلات شهرستانهای دشتستان و تنگستان هستند.
وی گفت: سد خاییز تنگستان اکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که انتظار است تا تابستان سال آینده زمینه برای انتقال آب این سد به نخیلات تنگستان فراهم شود.
محمدیزاده اظهار کرد: سد دالکی نیز به عنوان تامین کننده حدود ۲ میلیون اصله نخل شهرستان دشتستان اکنون ۳۶ درصدپیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه فرازبند سد هنوز احداث نشده امکان دارد در اثر یک غفلت خواسته یا ناخواسته حادثه ساز شود از این رو انتظار است عملیات اجرایی سد دالکی سرعت بیشتری بگیرد چراکه اکنون زیر این سد ۵۰ هزار نفر جمعیت زندگی میکنند.
محمدی زاده عنوان کرد: ساز و کارهایی نیز برای تهاتر نفتی در احداث سد دالکی دیده شده که ظرفیتی برای سرعت بخشی در روند احداث این سد است.
نظر شما