سیدعبدالله ارجایی روز شنبه در نشست با توانیابان شاغل در شهرداری، که با حضور برخی از اعضای شورای شهر و مدیران شهری برگزار شد، افزود: مبنای کار دوره ششم مدیریت شهری ایجاد شهری برای استفاده تمامی آحاد جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: اگر کودکی بنا به هر دلیلی نیازمند توجه ویژه است و نیازهای خاصی دارد و بوستان های شهر، خیابانها و ناوگان عظیم اتوبوسها نمیتوانند به او خدمات دهند، این یک مشکل اساسی برای شهر محسوب می شود.
شهردار مشهد اضافه کرد: اگر از ۲۰ سال پیش، اتوبوسهایی که خریداری یا نوسازی میشد، به تابلو نوشتاری و سیستم صوتی مجهز بود امروز توانیابان گرفتار نبودند، تمامی قطارهای شهری دارای این سیستم هستند اما در اتوبوسها این سیستم رعایت نشده و برخی از اتوبوسها نهتنها برای افراد دارای معلولیت و سالمندان، بلکه برای افراد سالم نیز استاندارد نیست.
وی ادامه داد: ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت دنیا را افراد دارای نیاز ویژه تشکیل می دهد که استعداد این افراد بهطور میانگین از افراد سالم بیشتر است.
ارجایی اضافه کرد: حکم مشاور شهردار در امور معلولان، از اولین احکامی بود که صادر شد و این مساله دارای پیام است، دلیل اینکه فردی را از خارج مجموعه شهرداری به این سمت منصوب کرده ایم این است که بدون تعارف به امور معلولان رسیدگی کند.
سخنگوی ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت: بهرهبرداری و رونمایی از فضاهای تفریحی ورزشی مناسبسازی شده در بوستان شهری برای توانیابان نقطه آغازی برای خدمت به این افراد است.
موسیالرضا حاجی بگلو، افزود: این نشان می دهد که شهرداری مشهد برنامه ویژه ای برای توانیابان دارد، قانون حمایت از توانیابان باید اجرا شود.
مشاور شهردار مشهد در امور معلولان نیز گفت: معلول نباید جز درد معلولیت، درد دیگری در شهر داشته باشد.
جواد شکوری افزود: با پیگیری های شورای شهر، شهرداری و سمن های مرتبط، شهر به سمتی خواهد رفت که توانیابان در آن مشکلات کمتری داشته باشند.
سوم دسامبر برابر با ۱۲ آذرماه، از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولان نام گرفته است.
نظر شما