«شوکت ترین» مشاور مالی عمران خان نخست وزیر پاکستان در صفحه رسمی توئیتر خود از دریافت این وام هنگفت از عربستان خبر داد.
وام دریافتی از ریاض طبق مفاد بسته حمایتی که ماه گذشته به امضا رسید، به مدت یک سال و با نرخ بهره ۴ درصد میباشد.
پاکستان به علت کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و مشکلات مالی دیگر با چالشهای اقتصادی فزایندهای روبرو است.
بانک مرکزی پاکستان برای مقابله با فشارهای ناشی از تورم، نرخ بهره معیار را به ۸.۷۵ درصد افزایش داد. این درحالیست که تورم از ۹.۲ درصد در اکتبر به ۱۱.۵ درصد در ماه نوامبر رسید.
روپیه پاکستان از آغاز سال جاری میلادی بیش از ۱۱ درصد از ارزش آن کاسته شده و روز جمعه ارزش آن در برابر یک دلار به ۱۷۶ رسید.
اعطای وام از جانب عربستان به پاکستان یک هفته پس از توافق صندوق بین المللی پول با پاکستان درباره اقدامات مورد نیاز برای احیای یک برنامه مالی ۶ میلیارد دلاری که به حالت تعلیق در آمده بود، صورت گرفت.
اقتصاد پاکستان در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت نفت در بازارهای بین المللی تحت فشار است. عمران خان بارها قیمت نفت را در داخل کشور افزایش داده که همین مساله باعث انتقادات فراوانی از وی در داخل کشور شده است.
کمکهای مالی عربستان سعودی به پاکستان در حالی است که نخست وزیر پاکستان در آبان ماه به منظور شرکت در اجلاسی با عنوان «ابتکار سبز خاورمیانه» طی سفری ۳ روزه، اسلام آباد را به مقصد عربستان ترک کرده بود.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در فوریه ۲۰۱۹ (بهمن- اسفند ۹۷) در جریان سفر خود به اسلام آباد توافقنامههای اقتصادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار امضا کرد که در آنجا با استقبال خوبی روبرو شد. اما ریاض در سال ۲۰۲۰ به اسلام آباد فشار آورد تا وام ۳ میلیارد دلاری قبلی را بازپرداخت کند.
این وام بخشی از بسته نجات ۶.۲ میلیارد دلاری بود که توسط ریاض در اکتبر ۲۰۱۸ اعلام شد و یک تسهیلات اعتباری برای به دست آوردن منابع نفتی بود. رویترز در دسامبر ۲۰۲۰ گزارش داد که اسلام آباد مجبور شد یک میلیارد دلار از چین وام بگیرد و آن را به عنوان دومین قسط از این وام به عربستان بازگرداند.
نظر شما