مهدی پهلوانی روز یکشنبه با حضور درخبرگزاری جمهوری اسلامی و در گفتوگو با خبرنگاران ایرنا افزود: بسیاری از افراد معلول پیش از شیوع کرونا زندگی عادی داشتند و پروندهای دربهزیستی تشکیل نداده بودند، ولی با شیوع کرونا و فشارهای اقتصادی ناشی از آن، این دسته از افراد به دلیل نیازمندی تشکیل پرونده دادند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر در مواردی فوت سرپرست خانوار باعث تشکیل پرونده برای آن خانواده در بهزیستی شد، زیرا بانوی سرپرست خانوار جزو جامعه هدف بهزیستی است.
وی ادامه داد: در مواردی نیز خانوادهها هر دو سرپرست را از دست دادند و بهزیستی فرزندان خانواده را تحت پوشش قرار داد.
پهلوانی با تاکید بر اینکه نگاهها باید به سمت تقویت بهزیستی برود، بیان کرد: از دستگاههای اجرایی انتظار داریم نسبت به مسئولیت اجتماعیشان پایبند باشند و بهزیستی را در خدمترسانی به جامعه هدف یاری دهند.
وی با بیان اینکه بهزیستی متولی ارتقاء سلامت اجتماعی است، گفت: بهزیستی سازمانی با ۱۷۰ ماموریت است و نیاز است نگاه خاص و ویژهای به این نهاد باشد.
وی با اشاره به اینکه هر سال ۱۲ آذرماه فرصتی است تا نگاه ویژه به معلولان شود، افزود: این روز فرصتی برای رساندن صدای معلولان به آحاد جامعه و جلب حمایت خیران است.
مدیرکل بهزیستی قم با بیان اینکه در قم ۲۲ هزار و ۶۰۰ معلول زندگی میکنند، اضافه کرد: در سالهای گذشته سعی شده با غربالگری ژنتیکی از تولد موارد جدید پیشگیری شود، ولی حوادث چندین برابر معلولیت ایجاد میکند.
وی ادامه داد: از تعداد معلولان قم، هشت هزار نفر معلولیتهای جسمی حرکتی دارند که درصدی بر اثر حوادث رانندگی ایجاد شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: معلولان توانمندیهای بسیار بالایی دارند و استعدادهای بسیار نخبهای هستند؛ باید بستر فراهم شود تا در جامعه حضور پیدا کنند و کمکی که میتوانند به جامعه داشته باشند را به منصه ظهور و بروز برسانند.
پهلوانی با بیان اینکه در مناسبسازی ادارات قم و منازل معلولان اقدامات خوبی انجام شده، ادامه داد: برای مناسبسازی معابر عمومی باید همت بیشتری شود و این اقدام گامی برای حل مشکلات معلولان است.
نظر شما