نبود استاندارد درفرآورده‌های فله‌ای زیتون زنجان موجب نارضایتی شده است

زنجان - ایرنا - مدیرکل استاندارد استان زنجان با اشاره به فروش زیتون و روغن زیتون به صورت فله‌ای در بازار گفت: نبود استاندارد تدوین شده برای فرآورده‌های زیتون فله‌ای بالای سه کیلوگرم، نارضایتی واحدهای تولیدی دارنده نشان استاندارد را موجب شده است.

داریوش اشکانی پور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدیدهای انجام شده از واحد تولیدی گیلوان زیتون، سبزدشت طارم و نگین سبز آب‌بر تولید کننده روغن زیتون و کنسرو زیتون افزود: شهرستان طارم بیشترین تولید زیتون در کشور را به خود اختصاص داده است و در سال های اخیر با توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد بازارهای مختلف فروش زیتون، این محصول به یک عامل مهم در توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در شهرستان و استان تبدیل شده است. 

وی اضافه کرد: این امر ضرورت کنترل و نظارت دقیق تر بر بازار را به منظور جلوگیری از تقلب ایجاب می کند که باید توجه ویژه ای به آن شود.

 این مسوول ادامه داد: نشان استاندارد امانتی است که به واحدهای تولیدی سپرده می شود که با رعایت استانداردهای ملی در فرآیند تولید موجب رضایت مصرف کنندگان و بالابردن اعتماد عمومی به این نشان شوند.

وی با اشاره به نحوه بسته بندی کنسرو زیتون شور اضافه کرد: برای بسته بندی  کنسرو شور، از موادی مانند ظروف شیشه ای، فلزی یا پلیمری مجاز باید استفاده شود و ظرف مورد استفاده از درجه غذایی بوده و با استانداردهای ملی مربوطه مطابق باشد.

این مسوول ادامه داد: طبق مقررات عمومی، وزن کنسرو زیتون شور، بسته بندی شده باید بیشینه ۳ کیلوگرم باشد و بالای این رقم، برای ارائه به مراکزی نظیر بیمارستان ها، پادگان ها منوط به کسب مجوز از مراجع ذیصلاح کشور است.

 مدیرکل استاندارد استان زنجان خاطرنشان کرد: به این موضوع نیز باید توجه داشت که بیشینه وزن خالص بسته بندی مجاز برای زیتون پرورده، یک کیلوگرم و بیشینه وزن خالص برای مصارف عمومی با درج عبارت " غیرقابل مصرف خانگی " پنج کیلوگرم است.

به گزارش ایرنا، زیتون با سطح زیرکشت بیش از ۲۰ هزارو ۲۰۰ هکتار بالاترین سطح زیرکشت را در بین محصولات باغی و زراعی شهرستان طارم به خود اختصاص داده است که از این میزان بیش از ۱۵ هزار هکتار باغات بارده و مابقی غیربارده و جوان است. از مجموع این سطح زیر کشت سالانه حدود ۴۵ هزار تن محصول زیتون برداشت می شود که بیش از ۳۱ هزار تن به صورت زیتون کنسروی و  حدود ۱۴ هزار تن نیز به صورت زیتون روغنی است. از زیتون‌های روغنی حدود ۲ هزارو ۲۰۰ تن روغن زیتون استحصال می‌شود که این میزان بیش از ۲۵ درصد از سهم تولید روغن زیتون کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha