رامین جمشیدی روز سهشنبه افزود: هر سال در ۲ مرحله طرح ملی سرشماری پرنده حمایت شده قرقاول در فصل بهار و فصل پاییز با هدف ارزیابی وضعیت زیستی و تعیین جمعیت این گونه در زیستگاههای استان اردبیل اجرا میشود.
وی اظهار کرد: بر اساس سرشماری پاییزه امسال جمعیت قرقاول در زیستگاههای مناطق شکار ممنوع نوار مرزی شمال استان اردبیل در مقایسه با پارسال ۱۱ درصد افزایش داشته است.
او بیان کرد: افزایش پرنده حمایت شده قرقاول در زیستگاه های استان نشانگر تلاش بی وقفه محیط بانان در امر حفاظت از این گونه، امنیت ایجاد شده در زیستگاهها و ترویج فرهنگ حمایت و حفاظت از گونه جانوری و حیات وحش میباشد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: سرشماری قرقاول در استان مطابق دستورالعمل سازمانی و به روش آوا و مشاهده مستقیم با حضور محیطبانان و کارشناسان اداره کل محیط زیست در زیستگاههای این پرنده صورت می گیرد و جمعیت نسبی این گونه بدست میآید.
جمشیدی با بیان اینکه تراکم نسبی جمعیت این گونه پرنده با بررسی دقیق هر یک از مناطق و زیستگاهها برآورد می شود، ادامه داد: اداره کل محیط زیست تلاش میکند تا شرایط بهتری برای زیست این گونه با ارزش فراهم شود.
وی هدف از این سرشماری را تعیین جمعیت قرقاول موجود در زیستگاههای این گونه جانوری در زیستگاههای مناطق شکار ممنوع شمال استان از جمله شهرستانهای اصلاندوز، گرمی، بیله سوار و پارسآباد، پراکنش گونه قرقاول در مناطق و ارزیابی وضعیت زیستگاهها عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، قرقاول پرندهای از راسته ماکیانسانان از تیره قرقاولان و زیرتیر قرقاولیان است و بهطور بومی در آسیا و اروپا زندگی میکند و از گونههای بومی و حمایت شده کشور بوده و شکار و نگهداری آن طبق قانون ممنوع است.
قرقاولها وابستگی زیادی به جنگلها و بوتهزارها دارند آنها معمولا در جنگلها استراحت و در نقاط باز و کمدرخت و کشتزارها به تغذیه میپردازند.
نظر شما