«علی مرادی» پیش از اعزام تیم دختران وزنه بردار ایرانی به مسابقات قهرمانی جهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دومین آوردگاه بزرگ دختران ایرانی در سطح جهان است.
وی ادامه داد: البته دختران قهرمان ایرانی در رده های سنی موفق به کسب مدال شدند. آنان حتی در جده عربستان توانستن سکوی جهانی را فتح کنند و این افتخاری بی نظیر است.
رییس فدراسیون وزنه برداری اظهار داشت: اینکه از افتخار و تاریخ سازی یاد می شود گزاف نیست زیرا کسب مدال جهانی در رده سنی نوجوانان و جوانان در کنار رسیدن به سکوی جهانی در کمتر از پنج سال رخ داده است. امیدوارم روند رو به رشد وزنه برداری زنان ایران همچنان ادامه داشته باشد.
وی افزود: باید از ظرفیت ورزش زنان استفاده کنیم آنان با حجاب اسلامی در میادین بزرگ نماینده جامعه زنان ایرانی هستند که با حفظ کرامت زن موفقیت کسب خواهند کرد.
مرادی با اشاره به تایید پوشش اسلامی در سطح داخل و خارج گفت: زن ایرانی با پوشش اسلامی اکنون الگوی زنان مسلمان در رشته وزنه برداری است و این افتخار بزرگی برای ورزش کشور به شمار می رود. برای این کار زحمات زیادی کشیده شده و مربیان پایه در مناطق مختلف کشور همچنان در فعالیت هستند.
وی ادامه داد: می توانیم در وزنه برداری زنان مانند بخش مردان در سطح جهان حرف برای گفتن داشته باشیم. اعزام های ما هدفمند شده و دیگر برای کسب تجربه نیست بلکه دختران ایرانی به دنبال اتقا رکورد و حتی رسیدن به جمع نفرات برتر هستند. در رده سنی نوجوانان و جوانان این اتفاق رخ داد و در آینده در بخش بزرگسالان نیز شاهد قدرتنمایی زنان خواهیم بود.
رییس فدراسیون وزنه برداری با اشاره به برنامه های این فدراسیون برای تقویت بخش زنان این رشته عنوان کرد: با همکاهنگی های انجام شده با «مریم کاظمی پور» به زودی نایب رییس زنان فدراسیون منصوب خواهد شد تا او به صورت جدی پیگیر مشکلات زنان و همچنین برنامه های آنان در وزنه برداری باشد.
وی افزود: در بخش کادرفنی نیز مربیان خوبی در کشور وجود دارند و علی اکبر خورشیدی نیز به عنوان مشاور فنی در کنار تیم حضور دارد. دختران وزنه بردار ایران نیز شخصیت های تحصیلکرده ای هستند. خانم الهام حسینی در بخش ورزش در بالاترین سطح تحصیلی قرار دارد و کادرفنی نیز در بخش ورزش تحصیلات اکادمیک دارند. البته برای بهره مندی از تمام ظرفیت زنان ایران نیاز به همکاری سایر نهادها داریم و اداره کل ورزش استان ها می توانند به ما در این زمینه کمک کنند.
مرادی این را هم افزود: در بخش استعدادیابی کارهای خوبی انجام شده و تیم نوجوانان از شهرهای مختلف ایران بود. این نشان می دهد که ما به چند دختر وزنه بردار که هسته اولیه این رشته را در بخش بانوان تشکیل می دادند، اکتفا نکردیم. در مسابقات نوجوانان جهان یک دختر از اصفهان و دختر دیگر از مشهد موفق به کسب مدال جهانی شد. رویکرد فدراسیون در توسعه وزنه برداری بانوان هم کمی و هم کیفی است. در بخش بودجه چیزی در حدود ۳۵ درصد از بودجه فدراسیون سهم ورزش زنان است.
وی در زمینه استخدام مربی خارجی برای وزنه برداری زنان گفت: استخدام مربی زن خارجی برای زنان کشور سخت است زیرا تامین هزینه و امکان آن برای فدراسیون فراهم نیست. مربیان ایرانی در کنار خورشیدی مشاور فنی تیم کسب تجربه خواهند کرد و فدراسیون نیز دوره های آموزشی را خواهد گذاشت تا دانش افزایی لازم را انجام دهد. شرایط را به گونه ای فراهم می کنیم تا مربیان زنان ایران مستقل به تربیت قهرمان بپردازد.
تیم وزنه برداری زنان ایران امروز عازم رقابت های قهرمانی جهان در ازبکستان خواهد شد. الناز باجلانی، فاطمه یوسفی، سیده الهام حسینی و یکتا جمالی نفرات تیم برای آوردگاه بزرگ تاشکند هستند.
نظر شما