عابدین خرّم شامگاه سه شنبه در دیدار صمیمی با دبیران و نمایندگان تشکلهای دانشجویی دانشگاههای تبریز، ضمن تبریک ۱۶ آذر، روز دانشجو و گرامیداشت یاد و خاطره دانشجویان شهید، گفت: دانشجویان باید تاریخ دانشگاهها را مطالعه کنند تا بدانند که جا پای چه مردان بزرگی گذاشتهاند.
وی با بیان اینکه امروز دانشگاه، مسأله اول انقلاب است، افزود: دانشگاهها مبدأ و منشأ همه رویدادهای تحولآفرین در تاریخ انقلاب اسلامی بودهاند و یکی از دستاوردهای زیبای این انقلاب، ایجاد تشکلهای دانشجویی است.
خرّم اظهار داشت: آزادی در ابراز اندیشهها و نظرهای متفاوت در دانشگاههای ما، در پرتو انقلاب اسلامی است که چنین فضایی در دوران قبل از انقلاب مطرح نبود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه رهبر انقلاب، پرچمدار آزادی اندیشه در دانشگاههاست، گفت: ایشان همواره مطالبات دانشجویی را به عنوان ارزش و فرصتی برای حل مسائل جامعه قلمداد میکنند که این رویه سرمشقی برای همه مسئولان است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی، مس وجودی جوانان ما را به طلا مبدل کرد، افزود: مردان بزرگی که از دانشگاه برخاسته بودند، روزی در میدان دفاع مقدس به صحنه آمدند و امروز هم به جرم پیشرفت و ترقی، مورد کینه دشمنان قرار میگیرند و در خیابانها ترور میشوند.
خرّم با تأکید بر اینکه دانشجویان باید پرچمدار گام دوم انقلاب باشند، افزود: امروز بیانیه گام دوم با نگاه بلند رهبری در اختیار ماست و متناسب با اهداف آن باید کار و تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه توقف در این مسیر ممنوع است، گفت: هنر بزرگ انقلاب اسلامی این بود که با وجود فشارهای سنگین و هزینههای سخت، مسیر پیشرفت، عزت و استقلال را هیچگاه تعطیل یا متوقف نکرد و ما امروز با اعتقاد راسخ به مبانی انقلاب، همچنان پوینده و بالنده هستیم.
خرّم با اشاره به اینکه فشارهای سنگین علیه انقلاب همچنان وجود دارد، افزود: گاهی از داخل کشور، نداهایی بلند میشود که دشمنیها به خاطر عدم پیشرفت ماست؛ در حالی که تمام این دشمنیها، اتفاقاً به این خاطر است که انقلاب اسلامی در پازل دشمن بازی نکرده و خط قرمزهای آنها را رد کرده و به پیشرفت و تأثیرگذاری رسیده است.
وی با تأکید بر اینکه دشمن باید به حقانیت ما تمکین کند، افزود: امروز در منطقه کشورهایی هستند که امنیت و عزت و پیشرفت خود را مدیون دیگران هستند و به همین خاطر دست از دامن آنها نمیکشند، اما ملت ایران و نظام اسلامی همچنان بر سر آرمانهای خود ایستاده است.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: دانشگاهیان و تشکلهای دانشجویی، قانع به وضع موجود نباشند و برای تحقق اهداف والای انقلاب، تفکر پویا و راهگشای خود را در جامعه تکثیر کنند.
وی خطاب به دانشجویان با توصیه به اینکه حس مطالبهگری را به واقعیت تبدیل کنند، گفت: امروز دولت سیزدهم از نقدها استقبال و در قبال آنها احساس مسئولیت میکند و اگر کسی نقد و مطالبهگری را نمیپذیرد باید اشکال را در خودش ببیند؛ البته نقد هم باید سازنده، دلسوزانه و راهگشا و همراه با رعایت ادب و متانت باشد.
وی با تأیید دیدگاه یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه عدم شفافیت مسئولان، باعث کاهش اعتماد عمومی شده است، افزود: یکی از عوامل نارضایتی مردم، همین موضوع است و ما تلاش میکنیم تا شفافیت را در دستور کار خود قرار دهیم.
خرّم با اشاره به اینکه رویکرد دولت در تنظیم بودجه، عدالتمحوری و تحقق رشد اقتصادی است، افزود: مطالبه دولت از استانها این است که شاخص توسعه استانها هر سال باید رو به بهبود باشد.
وی با اشاره به اینکه مطالعه دقیقی از مشکلات استان داریم، گفت: سند آمایش استان و سند تدبیر توسعه، مشکلاتی از قبیل دقیق نبودن شاخصها دارد که باید اصلاح شود تا تصمیمگیریها به واقعیت نزدیکتر باشد.
خرّم از تشکیل اتاق فکر جوانان و نخبگان استقبال کرد و از دانشجویان و نخبگان دانشگاهی خواست تا مسائل را کنکاش کنند و برای حل مشکلات استان، به مدیریت استان راهکار بدهند.
وی، انتقاد دانشجویان از بروکراسی در سیستم اداری استان را نیز بحق دانست و گفت: یکی از مشکلات مردم ما بویژه در حوزه سرمایهگذاری، بروکراسی به شدت آزاردهنده اداری است که رفع این مانع را پیگیری میکنیم.
استاندار آذربایجان شرقی درخصوص مشکلات کارگری واحدهای صنعتی نیز گفت: طرح طبقهبندی مشاغل و همسانسازی حقوق در برخی از واحدها اجرا نمیشود که این موضوع در دستور کار پیگیری است؛ البته اعتصاب و تعطیلی واحدها هم چاره کار نیست و مشکلات باید در فضایی منطقی حل شود.
وی افزود: از تشکلهای کارگری خواستهایم تا مشکلات را به موقع انعکاس دهند و مسئولان هم نباید در این حوزه منفعلانه عمل کنند.
رئیس دانشگاه تبریز هم در این دیدار گفت: در روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲، مبارزه با استکبار جهانی تبدیل به هویت جنبش دانشجویی شد که برکات آن را در تاریخ انقلاب اسلامی شاهد بودهایم.
صفر نصراله زاده افزود: جنبش دانشجویی همیشه فعال و سرزنده است و نقش دانشجویان در عرصههای مختلف کشور بر کسی پوشیده نیست.
پیش از سخنان استاندار آذربایجان شرقی، چند نفر از دبیران و نمایندگان تشکلهای دانشجویی دانشگاههای تبریز دیدگاههای خود را درخصوص مسائل مختلف بیان کردند.
محمد فرهمند دبیر کل تشکیلات انجمنهای اسلامی دانشجویان تبریز با بیان اینکه بروکراسی های اداری و دوندگی های ادارات و مردم جامعه را کلافه و عصبی کرده است و بسیاری از مردم ما به بیماری های روانی دچار شده اند خواستار این شد که بیمهها روانشناسی و درمان روان شناسی را به تعهدات خود اضافه کنند.
دبیر هیئت نظارت جامعه اسلامی دانشجویان کشور نیز توجه به مشکلات اقتصادی و صنفی و مجموعه های تولیدی و نیز اعتراضات کارگری را به خواستههای مطالبات دانشجویی و مردم استان ذکر کرد و از استاندار آذربایجانشرقی خواست مشکلات زیست محیطی و احیای دریاچه ارومیه تصویری در وضعیت اداری شهرستان ها را در اولویت کاری خود قرار دهند.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند نیز با اشاره به اشکالات آزادراه سهند تبریز استاندار آذربایجان شرقی گفت که خواهشمندم شخصاً به معضلات این آزادراه رسیدگی کنید چرا که بعد از ۱۳ سال انتظار این آزادراه در شأن مردم سهند نیست و مردم سهند روزانه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان پول عوارض برای عبور و مرور از این جاده میپردازند در حالی که این جاده اشکالات فنی بسیاری دارد.
نظر شما