انتقاد رئیس جمهوری نیجر از ضعف مبارزه با قاچاق سلاح از لیبی

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری نیجر که وضعیت ناامن در کشورش، مهاجرت داخلی بیش از ۹۵ هزار نفر بویژه در منطقه «تیلابری» (Tillabéry) را به دنبال داشته، از ضعف کشورهای همسایه برای مقابله با تروریسم و قاچاق سلاح از لیبی در منطقه ساحل انتقاد کرد.

به گزارش ایرنا، تقریبا یک سال پس از روی کار آمدن «محمد بازوم»، نیجر با حملات منظم و مرگبار گروه‌های تروریستی مرتبط با «القاعده»، «داعش» و «بوکوحرام» مستقر در غرب آفریقا (Iswap) مواجه است.

گروه‌های تروریستی حملات مرگبار و خونین خود علیه غیر نظامیان نیجر بویژه در مناطق «بانیبانگو» و در منطقه همجوار تیلابری، نزدیک کشورهای بورکینافاسو و مالی را افزایش داده‌اند.

اظهارات محمد بازوم پس از آن صورت می‌گیرد که در هفته‌های اخیر و به دنبال ورود کاروان نظامیان فرانسه به منطقه ساحل، مخالفت‌ها با حضور این نظامیان تشدید شده است.

با وجود تشدید مخالفت‌ها به دنبال ورود نیروهای فرانسوی به نیجر، رئیس جمهوری این کشور از پاریس به خاطر آنچه او «فداکاری‌ در کشورهای ساحل» عنوان کرده، قدردانی کرد.

بازوم در گفت و گو با رادیو و تلویزیون نیجر گفت که از میان تمام کشورهایی که در مبارزه با تروریسم به ما متعهد هستند، فرانسه کشوری می باشد که بیشترین قربانی را داده است.

رئیس جمهوری نیجر در عین حال به آموزش و تجهیز ۱۲ گردان نیروهای ویژه در ارتش کشورش توسط آمریکا، بلژیک، آلمان، کانادا و فرانسه اشاره و از این اقدام نیز قدردانی کرد.

 مجله فرانسوی «لو پوئن» در این ارتباط نوشت: به عقیده رئیس جمهوری نیجر، چنین وضعیتی، نتیجه اشتباهات استراتژیک است. او بویژه به ضعف ابزارهای متعهد در مبارزه با قاچاق سلاح از لیبی که منبع اصلی تامین سلاح‌ها برای گروه‌های تروریستی در این کشور است،‌ اشاره دارد.

او تاکید کرد که کشورهای ساحل برای مواجهه با ناامنی و خشونت‌های گروه‌های تروریستی به حمایت مناسب‌تری از طرف شرکای خود با تمرکز بر اطلاعات، پشتیبانی هوایی و ظرفیت سازی در ارتش‌های خود نیاز دارند.

بازوم افزود که ضعف شرکای نیجر در مبارزه با قاچاق اسلحه از لیبی به منطقه ساحل مهمترین پارامتر در گسترش تروریسم است.

«محمدو ایسوفو» رئیس جمهوری پیشین نیجر که بازوم از وزرای کابینه و دست راستی‌اش بود، از آغاز تلاش‌های بین‌المللی برای برکناری «معمر قذافی» از قدرت در لیبی در خصوص گسترش این تسلیحات هشدار داده بود.

بازوم گفته است، بیشتر این سلاح‌ها با هزینه بسیار کم و از طریق شبکه‌های قاچاق در اختیار گروه‌های تروریستی در نیجر قرار می‌گیرد.

تارنمای خبری «رویداد نیجر» (levenementniger) در گزارش اخیر خود نوشته بود، حضور نیروهای مسلح خارجی بویژه فرانسوی در نیجر، به تازگی مورد مناقشه قرار گرفته است.

وضعیت ناامنی در نیجر، مهاجرت داخلی بیش از ۹۵ هزار نفر بویژه در منطقه تیلابری (Tillabéry) را به دنبال داشته است. این امر وضعیت ناامنی غذایی در نیجر را بدتر و به طور تقریبی ۶۰۰ هزار نفر را متاثر کرده است؛ چرا که کشاورزان به دلایل ناامنی دیگر قادر به کشت زمینهایشان نیستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha