بهمن اکبری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خطر زمین لغزش یا حرکت تودهای زمین در کشور به خصوص نواحی شیبدار، نواحی که دارای بارندگی زیاد، نواحی دارای پوشش ضعیف گیاهی و نواحی که مصالح زمینشناسی حساس به زمین لغزش دارد، بسیار بالاست و این حرکات تودهای خطرات جانی و تخریب زیرساختها، فرسایش و رسوب خاک و تخریب منابع طبیعی از جمله جنگل و مراتع و پر شدن سدها و کم شدن ذخیره آب در سدها را دنبال دارد.
به گفته وی، در چهارمحال و بختیاری به دلیل کوهستانی بودن، بارندگی،جادههای کوهستانی و ترانشهبریهای انجام شده برای جاده، احتمال زمین لغزش وجود دارد و زمین لغزش چهار تخته ناغان در این استان از زمین لغزش قدیمی است.
وی اظهار داشت:در سالهای گذشته برای کاهش زمین لغزش در این منطقه، منابع طبیعی و آبخیزداری استان اقداماتی از جمله پایش منطقه و فعالیتهای آبخیزداری انجام داده است که در برخی قسمتها حرکت زمین کاهش یافته است.
اکبری به کم بودن میزان اعتبارات در حوزه زمین لغزش و همچنین اعتبارات حوزه آبخیزداری اشاره کرد و گفت: برای اجرای طرحهای تثبیت زمین لغزش در کشور به همکاری سایر دستگاههای متولی نیاز است تا فعالیتهای پایدارسازی و مطالعات تکمیلی و اقدامات زهکشی عمقی این تودهها انجام و شرایط پایداری و تثبین زمین فراهم شود و خطر زمین لغزش کاهش پیدا کند.
به گزارش ایرنا،زمین لغزش یا رانش زمین یا زمین لغزه به حرکت لایههای رسوبی غیرمتراکم و متراکمی روی سطح شیبدار به سمت پایین را گویند.
عامل حرکت توده رسوبی، نیروی جاذبه، زلزله، جاده سازی، باران یا فشار منفذی سیالات، سبکسازی پایین دست توده و بسیاری دیگر از عوامل است.
نظر شما