سینمای مستند، عدالتخواه و پرسشگر است

تهران- ایرنا- رییس سازمان سینمایی در پیامی به پانزدهمین جشنواره بین المللی «سینما حقیقت» تاکید کرد: پیوند انقلابی و جسورانه سینما مستند با متن حقیقت و با روح جامعه است. پس بی گمان، پرسش‌گر و چالش‌گر است و با عدالت‌خواهی، آزادگی، عزت ملی و کرامت اخلاقی معنا می‌یابد.

به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، محمد خزاعی، همزمان با نخستین روز از جشنواره «سینما حقیقت» در این پیام آورده است: حقیقت بهترین راهنماست. حضرت علی (ع)؛ در عصری زندگی می کنیم که سینما و تصویر، بیشترین تأثیر را بر بازآفرینی معنا و درک انسان از رویدادها و وقایع دارد. صاحبان صنعت سینما در جهان، همواره می کوشند با جادوی تصویر، جهانی تازه خلق کنند و در این میان، سینمای مستند، مشتاقان بی شماری دارد. این سینما که انصافا، جوهره فرهمندی و فرهیختگی سینمای ایران در آن متجلی است، در این زمانه پرتشویش، بیش از هر زمان دیگر رسالت بزرگ غبارزدایی از حقیقت سترگ زمانه ما را -که تلاش انسان در بند و در جست‌وجوی سعادت است- برعهده دارد.

«گام دوم انقلاب» و شروع فصلی نو در حرکت عدالت‌طلبانه ملت شریف ایران، یقینا به مدد سینمای مستند و بهره‌گیری از گوهر ناب آن در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی و مصاف با جنگ رسانه‌ای نظام سلطه میسر خواهد بود. این سینما، سینمای «کاوشگری» و «جست‌وجوگری» است. نگاهی به آن‌سوی واقعیت (فراتر از واقعیت) و به ذات «حقیقت» دارد و باید بیش و پیش از هر رسانه دیگر، از دروغ و لعاب مبرا باشد.

سینمای حقیقت، سینمای اخلاق، امید، اندیشه‌ورزی و عدالت‌خواهی است و این افق نگاه، باید در سیاستگذاری‌های «گام دوم سینما» در دهه پنجم انقلاب دیده شود.نگاره‌های فریبنده، گاه این سینما را از رسالت راستینش دور می‌کنند. «سینماحقیقت»، سینمای چنبره‌زدن بر پلشتی‌ها و غرقه‌شدن در پلیدی‌ها و زشتی‌ها نیست، که سینمایی زیبایی‌آفرین، روشنی‌بخش و امیدساز است. بیش از هر گونه سینمایی، قابلیت بهره‌وری از فرهنگ، ادبیات، تاریخ، اسطوره‌ها و قهرمانان ملی و ... دارد و افزون بر همه مسئولیت‌هایش، رسالتی راهبردی در پهنه دیپلماسی عمومی دارد. پیوند این سینما با متن فرهنگ‌های ریشه‌دار، فولکلورغنی، مظاهر و زیبایی‌شناسی اقوام ایرانی و جلوه‌های بی‌نظیر فرهنگ اسلامی، می‌تواند در خدمت منافع ملی، فرهنگ عمومی و دیپلماسی فرهنگی باشد.

پس نیاز است در فرایند خلاقیت این سینما، به متون و محتوای ملی، اخلاقی، فرهنگی و ادبی و اسطوره‌های‌ خود تکیه کنیم و به ساخت ایرانی زیبا بیندیشیم. جشنواره «سینماحقیقت»، ویترین خلاقیت‌ها و رهیافت‌ها و دریافت‌های یک‌ساله این سینما و جایی برای محک، آسیب‌شناسی و ظرفیت‌شناسی و محملی برای انتقال دانش و تجربه سینماگران جهان و بستری برای رسیدن به استانداردهای روز است. پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»، شعله فروزانی برای درخشندگی، بالندگی و رنگارنگی سیمای این سینما است. امید که این شعله را خاموشی نباشد.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین جشنواره بین المللی «سینما حقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از امروز پنجشنبه ۱۸ آذرماه آغاز شده است و تا ۲۵ آذرماه ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha