تسهیلات بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ از هفته آینده پرداخت می‌شود

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری تسریع در بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ را خواستار شد و گفت: پرداخت تسهیلات بازسازی و تعمیر واحدهای آسیب‌دیده از شنبه آغاز می‌شود.

غلامعلی حیدری روز پنجشنبه در دیدار از مناطق آسیب‌دیده شهرستان کوهرنگ و با حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران این شهرستان افزود: برآورد اولیه از خسارت‌های ناشی از زلزله ناقص بوده است و باید در ارزیابی خسارت‌ها تجدیدنظر و با متمم اصلاحی به تهران ارسال شود.

وی ادامه داد: بنابر اعلام خسارت‌های اولیه به تهران تخصیص اعتبار در هیات دولت مصوب شده است و پرداخت تسهیلات از روز شنبه هم برای تعمیر و هم بازسازی واحدها آغاز می‌شود.

حیدری روند بازسازی مناطق زلزله‌زده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: کارهای خوبی انجام گرفته است اما می‌طلبد اقدامات سریع‌تر و جهادی‌تر ادامه پیدا کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر ضرورت ایجاد نمایندگی بانک‌ها در سه بخش مرکزی، بازفت و صمصمامی شهرستان کوهرنگ تاکید کرد و افزود: نباید برای دریافت تسهیلات و بازسازی واحدها هزینه اضافی بر مردم تحمیل کرد.

حیدری ادامه داد: همزمان با پرداخت تسهیلات بازسازی باید تسهیلات تعمیر نیز به مردم پرداخت شود.

وی تصریح کرد: پس از آواربرداری واحدهای تخریبی تا ظرف ۴۸ ساعت مصالح تامین و کار ساخت و ساز آغاز شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر ضرورت تامین نیازهای اولیه مردم حادثه‌دیده کوهرنگ نیز تاکید کرد و گفت: هنوز تعدادی از خانوارها که واحدهای آنها تخریب شده به چادر، سرپناه و اقلام زیستی نیاز دارند که می‌طلبد مدیریت بحران و هلال احمر این نیازها را تامین کنند.

حیدری با تاکید بر اینکه مانعی برای ساخت و ساز واحدها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند بلافاصله واحدهای خود را احداث و یا تعمیر کنند و مانعی در این خصوص وجود ندارد.

تصویب ۴۸۴ میلیارد تومان برای بازسازی واحدهای آسیب دیده کوهرنگ

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست برآورد اولیه خسارت زلزله در شهرستان کوهرنگ را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: هیات دولت در ۱۲ آبان ۴۸۴ میلیارد تومان اعم از اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی را در این خصوص مصوب کرد.

علی شهریارپور افرود: از این میزان اعتبار مصوب ۲۲۵ میلیارد آن اعتبارات دولتی است و ۲۵۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی است.

وی ادامه داد: از ۲۲۵ میلیارد تومان اعتبار دولتی مصوب، پنج میلیارد تومان برای نیازهای ضروری و مدیریت ابعاد حادثه اختصاص یافته است.

به گفته رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری، کمک بلاعوض برای صدور پروانه ساختمانی در شهر ها به مبلغ ۱۰ میلیون تومان و در روستاها به مبلغ ۲ میلیون تومان به ازای هر واحد نیز مصوب شده است.

شهریارپور افزود: همچنین برای احداث ۸۸ واحد مسکونی شهری و ۴۸۰ واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد ۲۵ میلیون تومان اعتبار کمک بلاعوض درنظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: همچنین برای تعمیر سه هزار و ۱۲۲ واحد نیازمند تعمیر به ازای هر واحد ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض اختصاص داده شده است.

شهریارپور افزود: در خصوص تامین سه‌هزار و ۲۰۰ واحد لوازم معیشتی به ازای هر واحد تا مبلغ ۱۵ میلیون تومان اعتبار و برای اسکان موقت ۸۸ واحد شهری و ۴۰۸ واحد روستایی به مبلغ ۲۰ میلیون اعتبار پیش بینی شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: علاوه‌بر اعتبارات دولتی، برای بازسازی امکان شهری و روستایی، تامین لوازم معیشتی ۲۵۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیز اختصاص داده شده است.

فرمانده سپاه چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به ایجاد قرارگاه جهادی بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ اشاره کرد و گفت: این قرارگاه در راستای گره‌گشایی از مشکلات موثر واقع شده است.

سردار پاسدار محمدعلی اکبری با قدردانی از خدمات بنیاد مسکن در بازسازی مناطق آسیب‌دیده اظهار داشت: منتظر هستیم تا تفاهم‌نامه برای بازسازی مناطق با سپاه بسته شده تا کمک‌ها سریع‌تر انجام گیرد.

 به گزارش ایرنا، استاندار چهارمحال و بختیاری به‌همراه تعدادی از مسوولان استان از مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ بازدید کرد.

زمین‌لرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.

این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.

این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مردمی، زیربنایی و کشاورزی به چهارمحال و بختیاری وارد کرد.

پس از آن نیز ۶۵ پس‌لرزه شهرستان کوهرنگ را لرزاند که بزرگی چهار مورد آن بیش از چهار ریشتر بود و باعث هراس و نگرانی مردم از پس‌لرزه‌های آن شد.

پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل و فارسان در چهارمحال و بختیاری از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند که در همین راستا ۱۰۶ خانه به طور کامل آوار و برای اسکان موقت ۲۰۰ خانوار چادر و بسته‌های امدادی مانند وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر نیازهای ضروری زندگی از سوی جمعیت هلال‌احمر استان توزیع شده است.

عملیات بازسازی تعدادی از خانه‌های روستایی تخریب شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.

چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha