پژوهش‌های دانشگاهی باید منتج به حل مشکلات جامعه شود

کرمانشاه - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه گفت: پژوهش‌های دانشگاهی با ارایه راهکارهای کاربردی باید منتج به حل مشکلات و گره‌های صنعتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه شود نه فقط به کلی گویی و توصیف موضوعات بپردازد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «افشین کریمی» روز پنجشنبه در همایش تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه در سرسرای دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه با تبریک هفته پژوهش و روز دانشجو به پژوهشگران و فناوران و همچنین دانشجویان، افزود: اگر پژوهشی مشکلی از واحد تولیدی، صنعتی و یا پروژه دستگاه‌های اجرایی حل کند، آنها دوباره خودشان به سرغ دانشگاه و پژوهشگران می آیند چون مزه و دستاورد کار آنها را چشیده‌اند.

او  گفت: اعتراف می کنم موضوع پژوهش در استان و کشور ما در جایگاه واقعی خودش نیست، کل اعتبارات پژوهشی استان کرمانشاه در سال یک میلیارد تومان یعنی کمتر از قیمت یک آپارتمان ۵۰ متری است و این اصلا هیچ شور و شوقی برای پژوهش و فناوری بوجود نمی آورد.

کریمی بیان داشت: اما بسیاری از پروژه ها و طرح های ادارات و دستگاه ها دولتی برای اجرا اعتبار دارند، بنابراین با توجه به محدودیت های مالی ادرات این دانشگاه و پژوهشگران هستند که باید با ارایه پروپزال و طرح، مدیران و مسوولان را قانع کنند تا سهم کار پژوهشی این پروژه ها را دریافت کنند.

او اضافه کرد: مدیران و مسوولان کمبود مالی دارند به همین خاطر باید قانع شوند که اعتبارات را به طرح پژوهشی اختصاص دهند که حتما  کاربردی باشد و منتج به نتیجه شود.

کریمی همچنین اظهار داشت: برخی از وزارتخانه ها مانند وزارت نیرو، برای اجرای برخی از پروژه های خود در استان ها اعتبارات زیادی اختصاص داده اند اما متاسفانه دانشگاه های استان ما سهم بسیار کمی از جذب این اعتبارات دارند به همین خاطر باید روسای دانشگاه های ما و هیات های علمی در راستای جذب این منابع مالی برنامه داشته باشند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه در بخش دیگر از سخنان خود تصریح کرد: خیلی از واحدهای تولیدی و صنعتی خُرد استان در روند کار خود دچار مشکل هستند که با کار پژوهشی و فناوری پژوهشگران می شود به راحتی که گره از کار آنها باز کرد، اما نتوانسته ایم از طریق پژوهش های دانشگاهی مسائل آنان را حل کنیم و باید به این طرف حرک کنیم که هم دانشگاه و هم تولید و صنعت از آن منتفع شوند.

 کرمانشاه چرا توسعه پیدا نمی کند؟

کریمی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: همه می گویند برای توسعه باید زیر ساخت ها فراهم شود ؟ چرا کرمانشاه با داشتن همه زیرساخت ها مانند برق، گاز، حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای و مرز بین الملی ، منابع زیر زمینی و ظرفیت زیاد گردشگری، تاریخی و نیروی انسانی مهار توسعه پیدا نمی کند.

او در ادامه از پژوهشگران خواست به ویژه در حوزه علوم انسانی، مسائل فرهنگی، اجتماعی و انسانی پیرامون این موضوع به پژوهش های نرم افزاری بپردازند و نتایج عینی و کاربردی را به مسوولان و جامعه ارائه بدهند.

وی در پایان افزود: دانشگاه باید محور نقادی مسائل کشور و جامعه باشد و تا نقد و نقادی نباشد توسعه پیدا نمی کنیم. باید تابوها و خط قرمز ها محدود شود و تا آنجایی که لازم است اینمحدودیت ها را از دانشگاه ها دور کنیم آن وقت انتظار توسعه و پیشرفت داشته باشیم.

در پایان این همایش از پژوهشگران و فناوران برگزیده و همچنین دانشجویان برتر و اهالی فعال رسانه در حوزه دانشگاه تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha