به گزارش ایرنا، علی ناجی روز پنجشنبه در جلسه شورای عشایری شهرستان ماکو با اشاره به اینکه عشایر در نظام جمهوری اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردارند اظهار داشت: بارش های کم باعث خشکسالی شده و از سویی دیگر بروز ویروس کرونا زندگی عشایر را با تهدید مواجه کرده و تولیدات آنها را با چالش بزرگی مواجه ساخته است.
وی با بیان اینکه هزینه بالای تولید و خشکسالی، عشایر را با مشکل ۲ چندان مواجه کرده و معیشت آنها را دچار بحران کرده است افزود: کمک و مساعدت دستگاه های دولتی برای حل این معضلات و مشکلات داشته ضروری بوده تا با تامین و توزیع نهاده های دامی از عمده مشکلات عشایر را حل و فصل کنیم.
مدیرکل امور عشایری استان آذربایجان غربی افزود: ۲۴ هزار خانوار عشایر استان تقاضای ثبت در سامانه برای دریافت نهاده های دامی کرده اند که برای ثبت نام در این سامانه نیاز به پلاک کوبی دام است و این عمل برای دریافت نهاده های دامی و شناسایی دامداران واقعی است.
ناجی همچنین وجود برخی اشکالات در این سامانه را عاملی در جهت کاهش دریافت نهاده ها اعلام کرد و گفت: باید با ارائه راهکارها و راه حلهای مناسب برای حل مشکل سامانه این اقدام انجام شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۷۰ دستگاه اجرایی با امور عشایر در ارتباط هستند، ادامه داد: توسعه شاخصهای همه جانبه عشایری تنها با اتکای توان سازمان عشایری امکان پذیر نیست و همه دستگاه ها در تمامی زمینه ها و زیرساخت ها در مقابل عشایر رفع نیازها و محرومیت ها وظیفه رسیدگی به امور آنها را دارند.
ناجی اظهار داشت: در دیدار اخیر با استاندار آذربایجان غربی نیز برای حل مشکلات عشایر سطح استان تاکید شده و شورای عشایری نیز در سطح شهرستان ها در این راستا برگزار می شود.
فرماندار ماکو نیز در این جلسه ضمن ابراز نگرانی از ذبح احشام مولد در کشتارگاهها گفت: متاسفانه به دلیل افزایش هزینه های نگهداری و عدم خرید تضمینی، ذبح دام های مولد یک مشکل جدی در کشور است که باید از این کار جلوگیری شود .
علی محمدی ایروانلو با انتقاد از عملکرد شرکت تعاونی عشایر در انجام وظایف محوله از جمله توزیع آرد خام، نهاده های دامی و سوخت، بر تعیین و تکلیف هر چه سریعتر این شرکت با برگزاری انتخابات سر گروه های عشایری و همچنین برگزاری مجمع عمومی برای تعیین اعضای هیات مدیره و مدیرعامل آن تاکید کرد.
وی افزود : سردرگمی و نارضایتی عشایر و سهام داران شرکت تعاونی عشایر این شهرستان برای دریافت خدمات بیش از این زیبنده نیست و تخلفات صورت گرفته از سوی مقامات قضایی قابل پیگیری است .
در ادامه اعضای حاضر در جلسه در خصوص مسائل و مشکلات شرکت تعاونی عشایر این شهرستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شهرستان ماکو با ۹۲ آبادی عشایرنشین و جمعیت بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر در شمال استان آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما