حبیب دانشمنش شنبه در نشست خبری اظهار کرد:دانشگاه علمی کاربردی به عنوان یکی از زیرنظامهای آموزش عالی است که در حوزه آموزش مهارتی تخصصی در کشور فعالیت می کند و این دانشگاه در استان فارس هر ساله پذیرای متقاضیان است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان فارس ادامه داد:ثبت نام در این دانشگاه امسال از ۱۶آذرماه در روز دانشجو شروع شده و تا ۲۲ آذر هم ادامه خواهد داشت و ما پذیرای دانشجو در مراکز فعال در سطح استان خواهیم بود.
دانشمنش اضافه کرد:دانشگاه علمی کاربردی استان فارس در ۱۵۲ کد رشته محل در مقطع کاردانی و ۹۲ رشته محل هم در مقطع کارشناسی دانشجو در استان پذیرش می کند.
وی عنوان کرد: دانشگاه علمی کاربردی از ابتدای تأسیس جز دانشگاههای نسل سوم یعنی دانشگاه های کارآفرین بوده است و بیش از دو یا سه سال است که در جوار مراکز آموزش این دانشگاه، مراکز نوآوری تاسیس شده است و هدف ما راهاندازی این مراکز ایده پردازی، نوآوری و کارآفرینی دانشجویان است و از این طریق شرایط لازم را برای تجاری سازی ایده های دانشجویان را فراهم کرده ایم.
دانش منش گفت: در استان فارس که یکی از استان های پیشرو در زمینه نوآفرینی و کارآفرینی است، ۹مرکز نوآوری را در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر و مدیریت و خدمات اجتماعی تاسیس کردهایم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس افزود: برای اولین بار در این دانشگاه اقدام به تأسیس یک مرکز جامع نوآوری و کارآفرینی تحت عنوان مرکز کار نو کردیم که پذیرای ایده پردازان و نوآوران است و این افراد در این مرکز آموزش های لازم به منظور تجاری سازی ایده ها را فرا میگیرند.
وی بیان داشت: با وجود اینکه گسترش آموزش عالی در زیرنظام های مختلف متوقف است اما دانشگاه علمی کاربردی تنها زیر نظام آموزش عالی که مجوز گسترس دارد و بر همین اساس طی دو سال گذشته دو مرکز جدید را در جوار یک کارخانه و یک مرکز خدمات بهزیستی و توانبخشی تاسیس کردیم و از صنعتگران و مراکز خدماتی که علاقه مند به تأسیس مراکز علمی و کاربردی هستند دعوت به مشارکت و همکاری می کنیم.
دانش منش بیان داشت: ما از پتانسیل خصوصی برای تأسیس مراکز استفاده می کنیم و در جوار محیط کار، آموزش های مهارتی را که حلقه مفقوده ایجاد اشتغال و کارآفرینی است دنبال می کنیم.
وی عنوان داشت: بیش از ۷۰درصد از آموزش ها در دانشگاه علمی به شکل عملی و در جوار و درون یک محیط کار و کمتر از ۳۰ درصد از آموزش ها به صورت نظری و تئوری انجام میشود و این مساله موجب می شود افرادی که در چنین زیرنظامی آموزش می بینند، افرادی توانمند و ماهر برای راه اندازی یک حرفه و پذیرفتن شغل باشند.
دانش منش گفت: در دوران کرونا از یک سامانه بسیار خوب آموزش مجازی بهره بردیم و در کمترین زمان ممکن سامانه بومی آموزش مجازی واحد استانی را با پتانسیل مسئولان آی تی، استادان و دانشآموختگان خودمان راه اندازی کردیم که به واسطه نظرسنجی های که انجام شده این سامانه جزو بهترین سامانه های آموزشی به شمار میرود به گونه ای که در نیم سال اول ۱۴۰۰ سه واحد استان دیگر نیز از خدمات ما در این زمینه بهره میبرند.
وی عنوان کرد: با اخذ مجوز از ستاد مقابله با کرونا توانستیم دوره های عملی را نیز به صورت حضوری برگزار کنیم و تلاش شد تا آموزش های عملی با تقسیم دانشجویان به گروه های کوچک و افزایش تعداد گروههای آموزشی در محیطی امن و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی انجام شود.
دانشمنش ادامه داد: از ابتدای نیمسال اول ۱۴۰۰ پیرو مصوبه وزارت علوم، برگزاری دورههای مختلف را به سمت حضوری شدن پیش بردیم که این کار را با دروس عملی و تخصصی آغاز کردیم. تمام تلاش خود را به کار گرفتیم که با بهتر شدن وضعیت کرونا،شرایط حضوری را برای نیم سال دوم مهیا کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس گفت: یکی از نقاط قوت کار ما حضور در محیط کار و کارگاه های آموزشی است. در حال حاضر نزدیک به هشت هزار دانشجوی فعال در ۲۱ مرکز در بیش از ۳۰۰ کد رشته مختلف مشغول به تحصیل هستند و در تلاش هستیم تا با ترغیب و رایزنی با صنایع استان در حوزه های مختلف بتوانیم در جوار صنایع بزرگ، آموزش های مهارتی را در قالب تأسیس مراکز آموزش علمی کاربردی دنبال کنیم و از تجربیات افراد فعال در عرصه صنعت برای پرورش نسل آینده بهره ببریم.
وی اظهار داشت: یکی از مراکز دانشگاه علمی کاربردی استان فارس موفق شد جزو ۱۰ مرکز برتر کشور شود و بسیاری از مراکز این دانشگاه هم در سطح دو مشغول به فعالیت هستند. بیش از ۱۰مرکز از ۲۱ مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هم جزو سطح دو که بالاترین سطح مراکز در کشور است هستند.ما در سطح یک، مرکزی در کشور نداریم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان فارس اعلام کرد: ما ظرفیت پذیرش بیش از ۱۴هزار نفر را در استان فارس داریم و هدف این دانشگاه تربیت تکنسین و افراد ماهر برای راه اندازی مشاغل و کارآفرینی است.
نظر شما