مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: چهار شکارچی متخلف بومی که دست به شکار یک راس آهوی دشت سهرین زده بودند، با هوشیاری و اقدام سریع ماموران سرمحیط بانی سهرین به دام قانون افتادند.
حسین آب سالان، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شکارچیان خاطی در تاریکی شب در پی شکار آهوان بودند که همراه با لاشه یک راس آهوی نر از سوی محیطبانان دستگیر و برای اعمال قانون به مراجع قضایی تحویل شدند.
وی اظهار داشت: از این شکارچیان حرفه ای دستگیر شده، ۲ قبضه سلاح شکاری تهپر تک لول و یک قبضه اسلحه دولول غیرمجاز، ۱۲ تیر فشنگ ساچمه ای، ۶ تیر فشنگ چارپاره، یک دستگاه فشنگ پرکن، مقداری ادوات ساخت فشنگ، یک قبضه چاقو و یک دستگاه پروژکتور به دست آمد.
آب سالان با بیان اینکه از منزل این شکارچیان غیرمجاز نیز ۲ بسته گوشت منجمد شده آهو (نر و ماده) کشف و ضبط شد که به منظور تایید به آزمایشگاه تحویل شده است، افزود: این چهار شکارچی به منظور اعمال قانون تحویل مراجع قضایی شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: مبلغ جریمه شکار هر راس آهوی نر مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال و آهوی ماده نیز ۷۵۰ میلیون ریال تعیین شده است که فرد خاطی باید آن را بابت ضرر و زیان به طبیعت به حساب محیط زیست واریز کند و از جنبه عمومی جرم نیز قاضی پرونده باید رای و نظر دهد.
دشت سهرین منطقه حفاظت شده سرخ آباد با دامنه ارتفاعی ۵۰۰ تا دو هزارو ۹۰۰ متر، بارندگی و دمای متوسط سالیانه به ترتیب ۵۰۰ میلیمتر و ۱۱ درجه سانتیگراد، منطقه را دارای اقلیم های نیمه خشک مدیترانه ای معتدل کرده که زیستگاهی مناسب و با ارزشی نیز برای آهوان زنجان شده است و ارس، گردو، سیاه تلو، زالزالک، انار وحشی، داغداغان، زرشک، زیتون، گون، آویشن، درمنه، کلاه میرحسن، چوبک، لاله، مرزه و ثعلب از جمله گونه های گیاهی منطقه هستند.
آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس قهوه ای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدارایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله ازجمله جانورانی هستند که در این منطقه زیست می کنند.
در منطقه حفاظت شده فیله خاصه نیز گونه های جانوری ازجمله آهوی ایرانی، گراز، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، آبزی و کنار آبزیی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.
بر اساس سرشماری سال ۹۲ قریب یک هزار و ۵۰۰ راس آهو در دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زیست می کردند که در سال ۹۳ با کاهش ۱۴ درصدی مواجه شد، در سال ۹۴ با کاهش ۱۰ درصدی به یک هزار و ۲۴۶ راس رسید و سال ۹۵ نیز یک هزارو ۸۲ راس در این مناطق سرشماری شد.
طی سال های ۹۶، ۹۷، ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ نیز به ترتیب تعداد یک هزارو ۱۰۵ راس، یک هزارو ۲۷۷ راس، یک هزارو ۴۰۰، یک هزار و ۳۶۰ راس و ۸۵۰ راس آهو از سوی محیطبانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در این ۲ منطقه مشاهده و سرشماری شدند.
نظر شما