تعرفه گاز صنایع غیرفلزی خراسان شمالی ۱۰ درصد کاهش می یابد

بجنورد- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: افزایش بهای گاز در سال گذشته مشکلاتی را برای صنایع ایجاد کرد که در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مصوب شد تا تعرفه گاز صنایع غیرفلزی از ۳۰ به ۱۰ درصد کاهش یابد.

به گزارش ایرنا، حسین حاجی بیگلو روز یکشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان شمالی اظهار داشت: در تازه‌ترین نشست کارگروه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کشور مقرر شد تا تعرفه صنایع غیرفلزی کاهش یابد.

وی تصریح کرد: صنایع غذایی کشاورزی، صنایع غذایی غیرکشاورزی، صنایع دارویی و بهداشتی، صنایع شیمیایی، صنایع پلیمر، صنایع لاستیک، پلاستیک ها، رنگ و رزین و چسب وصنایع سلولزی مشمول این کاهش تعرفه هستند و بعد از اینکه لیست این صنایع تکمیل شد این دستورالعمل اجرایی می شود.

حاجی بیگلو ادامه داد: افزایش بهای گاز مصرفی صنایع موجب غیراقتصادی شدن فعالیت واحدهای تولیدی شده بود که اکنون با این شرایط این وضعیت بهبود می یابد.

در بند «ط» تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۰، تعرفه گاز مصرفی صنایع مختلف بر اساس درصدی از تعرفه خوراک پتروشیمی به دو بخش تعرفه ۳۰ درصدی برای سوخت واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمی، فولادی و سایر واحدهای تولید فلزات و کانی‌های فلزی و تعرفه ۱۰ درصدی برای واحدهای سیمانی و سایر صنایع، تعیین شد در حالی که اجرای این بند از قانون بودجه از ابتدای امسال، افزایش قابل توجه تعرفه گاز واحدهای صنعتی پایین‌دست فلزات و اعتراض این واحدها را در پی داشت.

پنج صنعت مادر سطح ملی بیش از یک دهه است در جغرافیایی خراسان شمالی در شمالشرق کشور فعالیت دارند و با وجود بهره گیری از خدمات استانی تمامی مبادلات و گردش مالی این واحدها در خارج از استان و پایتخت انجام می شود.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد صنعتی در ۹ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی دارد و تاکنون به ۳۱۰ واحد صنعتی و ۱۵ شهرک صنعتی استان گازرسانی شده است که این استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرده است.

نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، آلومینای ایران (جاجرم)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که در خراسان شمالی گاز طبیعی مصرف می کنند.

در حال حاضر نیروگاه شیروان روزانه با پنج میلیون و ۸۸۰ هزار متر مکعب، واحدهای صنعتی مادر استان با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب و مصارف خانگی و تجاری با یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب بیشترین مصرف گاز استان را دارند.

مصرف خانگی گاز خراسان شمالی در زمستان به ۵.۵ میلیون متر مکعب می رسد و سقف مصرف استان در این زمینه ۶ میلیون متر مکعب است پیش بینی می شود زمستان امسال با کمبود گاز مواجه باشیم و صنایع از اکنون به فکر چاره ای برای تامین سوخت باشند.

هم اینک در خراسان شمالی ۳۳۸ هزار و ۳۶۴ مشترگ گاز طبیعی در استان وجود دارد، ضریب نفوذ گاز شهری و روستایی در این استان به ترتیب ۱۰۰ و ۹۹.۲ درصد است.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha