به گزارش ایرنا، «وونگ پیائو» امروز (دوشنبه) در مقالهای که در روزنامه «الوطن» سوریه منتشر کرد، افزود: نظامهای سیاسی مختلف به جای اینکه صرفاً کشورهای جهان را به کشورهای دمکراتیک و دیکتاتور طبقهبندی کنند، باید به طور مسالمت آمیز، رقابت شرافتمندانه، منفعت متقابل و مزیتها زندگی کنند.
وی اضافه کرد: در این زمینه، تعداد زیادی از مردم متوجه شدند که الگوی دمکراتیک آمریکایی نقص دارد، زیرا این کشور با مشکلات سیاسی و اجتماعی زیادی از جمله شکاف فزاینده طبقاتی و پراکندگی اجتماعی، نژادپرستی و گسترش سلاح و مواد مخدر مواجه است.
سفیر چین در سوریه ادامه داد: به رغم همه اینها، آمریکا به بهانه «آزادی» و «دمکراسی» برای راه اندازی «انقلاب رنگی»، تحمیل «دکترین مونرو جدید» ( مونرو یک دکترین سیاسی آمریکایی بود که در ۲ دسامبر ۱۸۲۳ توسط جیمز مونرو رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام شد. این دکترین مخالف استعمار یا دخالت قدرتهای اروپایی در کشورهای تازه استقلال یافته قاره آمریکا بود) ، سازماندهی «بهار عربی»، مداخله آشکار در امور داخلی چین، سوریه و سایر کشورها و تکان دادن عصای تحریمهای یکجانبه در تلاش برای تحمیل «دمکراسی آمریکایی» بر کشورهای دیگر است.
این دیپلمات چینی با اشاره به اینکه سربازان آمریکایی جنگهایی را به ارمغان آوردند که زندگی شاد مردم محلی را از بین بُرد و عراق و لیبی در دو دهه گذشته نمونههای بارز آن هستند، افزود: آمریکا به بهانه توسعه دمکراسی جنگهایی را علیه افغانستان و عراق به راه انداخت که منجر به خونریزی و گسترش زندگی فلاکتبار شد و دمکراسی آمریکایی چیزی جز بازی برای فریب افکار عمومی در داخل و ابزاری برای تحمیل هژمونی به خارج نبود.
وی اضافه کرد: شکست بزرگ در افغانستان بار دیگر ثابت کرد که تحمیل دمکراسی آمریکایی بر دیگران به بن بست رسیده است و هزینه ۱۴ میلیارد دلاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان داد که دمکراسی آنها چیزی جز یک بازی با پول نیست.
پیائو در این مقاله با اشاره به اینکه به تازگی مقامات آمریکا با برگزاری اجلاس به اصطلاح دمکراسی به دنبال صف آرایی در پوشش و دامن زدن به قطببندی مبتنی بر ایدئولوژی بودند، نوشت: چهره شرکت کنندگان در این اجلاس نشان داد که این نشست چیزی جز ابزاری برای آمریکا جهت دستیابی به اهداف ژئواستراتژیک خود و آزار و اذیت سایر کشورها و دستمایهای برای تحقق نیات خودخواهانه واشنگتن نیست.
وی اظهار داشت: جامعه جهانی از دمکراسی آمریکایی خسته شده و مردم در این فکر هستند که چگونه کشوری که از اجرای دمکراسی ناتوان است، میتواند «حاکم دمکراسی شود و برای تحقق آن اجلاس برپا کند»؟! .
سفیر چین در سوریه با اعتقاد به اینکه در جهان هیچ مدل دمکراسی وجود ندارد که برای همه کشورها کاربرد داشته باشد و یک نظام دمکراتیک ایده آل یا برتر از دیگران وجود ندارد، افزود: دمکراسی باید به جای شعار دادنهای توخالی و دور از مردم، نبض جامعه را حس کند و به نیازها و شادی آن رسیدگی کند.
وی ادامه داد: مردم چین مدتهاست که به ترفندهای برخی از سیاستمداران غربی برای مهار و آزار چین به بهانه دمکراسی پی بردهاند.
وونگ پیائو در پایان نوشت: سابقه بد آمریکا ثابت کرده است که چراغ به اصطلاح دمکراسی در جهان در آستانه خاموشی شدن است و آمریکا الگوی دمکراسی نبوده و نخواهد بود.
نظر شما