« مهدی زندیه وکیلی» روز دوشنبه در نشست کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوای اراک افزود: استاندار مرکزی بالاترین سطح پیگیری را در راستای کاهش آلودگی هوای استان و اراک با وزرای مربوطه داشتند که قابل تقدیر است.
وی بیان کرد: اقدامات لحظهای و کاهشی مواجه با آلودگی هوا از راهبردهای اصلی کارگروه اضطرار آلودگی هوا است.
زندیه وکیلی بیان کرد: اقدامات بلند مدت در بحث کاهش آلودگی هوا باید در کارگروه کاهش آلودگی پیگیری شود اما کارگروه اضطرار باید اقدامات لحظهای را اتخاذ کند و تلاش کند تا مردم کمتر با آلایندهها مواجه شوند.
وی ادامه داد: در چند روز گذشته و با افزایش آلایندههای هوا در کلانشهر اراک و مصرف سوخت مازوت توسط نیروگاه شازند، کارگروه اضطراری به صورت مجازی شکل گرفته که هر شب تصمیمات لازم در خصوص وضعیت آلودگی روز و پیشبینی روز بعد صورت گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: مستندسازی لازم هر شب در این گروه انجام و جمع بندی توسط دبیرخانه اعلام میشود.
زندیه وکیلی اظهار داشت: آلودگی هوا در نیمه اول امسال اراک به واسطه ریزگردها و ناشی از خشکسالی با منشا داخلی و خارجی بوده است.
وی عنوان کرد: اقدامات بلندمدت و میان مدت در خصوص کاهش آلودگی هوای اراک صورت گرفته و به واقع در نوع آلایندهها تاثیرگذار بوده است.
معاون عمرانی استانداری مرکزی اضافه کرد: اراک در فصل سرد و با وارونگی دما در نیمه دوم سال با افزایش روزهای آلاینده همراه میشود و در روزهای اخیر هم چند روز وضعیت بسیار ناسالم داشته است.
زندیه وکیلی عنوان کرد: به هیچ عنوان مسئولان در روزهای ناسالم هوا عادی انگاری نکرده و تمام موارد و تصمیمات لازم پیگیری و اتخاذ شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: به نظر میرسد بحث اطلاعرسانی دبیرخانه کارگروه اضطرار در روزهای گذشته ضعیف بوده که انتظار است از امروز اطلاعرسانی لازم صورت گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اراک از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۰ روز پاک، ۱۳ روز بسیار ناسالم و ۲ روز خطر آفرین سپری کرده که تعداد روزهای ناسالم آن نسبت به مدت مشابه قبل، چهار برابر شده است.
« رضا میرزایی» افزود: دستگاههای سنجش آلایندگی هوای اراک جرو بهترین دستگاهها است که تمام پارامترهای آلودگی را سنجش میکنند.
وی بیان کرد: در چند روز گذشته ۲۰ واحد آلاینده حاشیه شهر اراک مهر و موم و در مجموع وظایف و موارد لازم در شرایط اضطرار انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: سکون هوا بر اساس پیشبینی هواشناسی استان مرکزی تا پایان هفته ادامه دارد و انتظار است مدارس در این روزها تعطیل شود.
دکتر سید « محمد جمالیان» افزود: در شرایط فعلی آلودگی هوا باید آموزش مدارس و دانشگاهها به صورت مجازی انجام شود.
وی بیان کرد: جلوگیری از فعالیتهای عمرانی، کارخانههای دودزا و منع تردد غیرضرور خودروهای شخصی در شهر، از دیگر ضروریات است.
رئیس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: لازم است اطلاعات و آگاهی لازم در خصوص وضعیت آلایندگی کلانشهر اراک در اختیار مقامات و مسئولان ملی قرار گیرد.
« سیاوش آقاخانی» افزود: تاثیر بلندمدت آلایندگی ذرات کمتر از ۲ و نیم میکرون کمتر از گوگرد و سایر آلایندهها نیست.
وی بیان کرد: نیاز است تمام آلایندههای موجود در شهر اراک مورد توجه قرار گیرد و نباید عادی انگاری رخ دهد.
رئیس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی ادامه داد: وضعیت آلودگی اراک به نوعی برای همه عادی شده و برخی دستورالعملهای مقابلهای برای کاهش آلودگی هوا با ایراداتی همراه است و کافی نیست.
وی عنوان کرد: اعلام شده مصوباتی در خصوص منع فعالیت عمرانی در چند روز گذشته صورت گرفته اما شهرداری به این مصوبه بیتوجه بوده و فعالیت عمرانی خود را انجام داده است.
رئیس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی افزود: شرایط وارونگی هوا و روزهای ناسالم تا پایان بهمنماه در اراک ادامه دارد و نیاز است در شرایط پرخطر ساعات کار اداری کاهش یابد.
یک فعال زیست محیطی استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: همه مردم اراک نسبت به موضوع آلودگی هوای این شهر حساس هستند و مطالبه دارند.
« محمدرضا خالقی» افزود: علت ۶۰ درصد از آلودگی هوای اراک مربوط به نیروگاه است اما تصور مردم از آلایندگی این واحد بیشتر از این آمار است.
این فعال زیست محیطی ادامه داد: مسئله آلودگی هوای اراک بسیار جدی است و برخی ایستگاههای سنجش آلودگی هوا، همه منابع آلاینده را سنجش نمیکند.
خالقی اظهار داشت: مسئله تعطیلی مدارس در شرایط فعلی ضروری است و باید طرح ممنوعیت تردد خودروهای آلاینده با جدیت اعمال شود.
وی عنوان کرد: اگر اطلاع رسانی لازم در خصوص وضعیت آلایندگی صورت گیرد و یا مدارس تعطیل شود، مردم به وضعیت پرخطر بیشتر واقف میشوند و کمتر از منازل خارج میشوند.
در نشست کارگروه اضطرار آلودگی هوای اراک مقرر شد تصمیمات کاهش آلودگی موقت و کاهش مواجه با آلودگی هوا هر شب از طریق کمیته مجازی اعلام و اطلاع رسانی شود.
همچنین در این نشست مقرر شد هر هفته نشستی در خصوص بازنگری طرح جامع آلودگی هوای اراک برگزار شود تا این مهم به نتیجه برسد.
در این نشست مقرر شد در روزهای ناسالم و شرایط پرخطر، عدم عبور خودروهای سنگین از کمربندیهای شهر اراک توسط پلیس راهور اجرایی شود.
همچنین فعالیت درجای خودروهای سنگین در پایانه شهری، پایانه سنگین و پارک سوارهای شهرداری ممنوع شود و صدا و سیما هر شب آخرین وضعیت آلودگی هوا را در بخش خبری ساعت ۲۳ اطلاع رسانی کند.
اطلاع رسانی ممنوعیت تردد خودروهای فاقد معاینه فنی، صدور اخطاریه برای دستگاههای شرکت کننده در جلسه، جلوگیری از حرکت خودروهای فاقد معاینه فنی، تعطیلی واحدهای صنفی موثر در تشدید آلودگی، کاهش ساعت کار روزانه ادارات و شروع فعالیت از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه، تعطیلی مدارس و انجام فعالیت آموزش به صورت مجازی، ممنوعیت فعالیت ورزشی انفرادی، همگانی و باشگاهی در فضاهای باز و بسته و شروع کار اصناف از ساعت ۱۰ صبح، از دیگر مصوباتی است که مقرر شد در شرایط پرخطر هوا توسط کارگروه اضطرار بررسی و اعلام شود.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۱۲۷ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
نظر شما