ساماندهی تسهیلات قرض‌الحسنه در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر

تهران- ایرنا- دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱، به منظور ساماندهی و کارآمدسازی سیاست‌های حمایتی، تمامی دستگاه‌ها را مکلف کرده است تا تمامی حمایت‌ها و کمک‌های خود را از اقشار آسیب‌پذیر، در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کنند.

به گزارش ایرنا، به منظور ساماندهی و کارآمدسازی سیاست‌های حمایتی، تمام دستگاه‌های موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه از جمله نهادهای عمومی غیردولتی و بنیادها که به هر شکل از اقشار آسیب پذیر حمایت می‌کنند، مکلفند تمامی حمایت‌ها و کمک‌های خود را با لحاظ محرمانگی آن به تفکیک شماره کدملی فرد دریافت کننده حمایت، در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ثبت کنند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی و دولتی مکلفند تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت شده را به تفکیک شماره کد ملی در سامانه مذکور ثبت کنند و هرگونه پرداخت بر مبنای اطلاعات مندرج در این سامانه خواهد بود.

چنانچه مدیران دستگاه‌های مشمول ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه از اجرای این بند استنکاف کنند، مشمول مجازات مندرج در بند یک مجازات تعزیری درجه پنج موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی می‌شوند.

همچنین برخورداری هزینه‌های حمایتی پرداختی موسسه‌های خیریه غیردولتی و خصوصی به اشخاص، از معافیت‌های مالیاتی بند (ط) ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم علاوه بر تکالیف موضوع این ماده ، منوط به ثبت اطلاعات آن در سامانه مذکور است.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است امکان ثبت اطلاعات انجام شده و همچین استعلام استحقاق سنجی افراد را برای مؤسسات خیریه مردم نهاد با رعایت محرمانگی اطلاعات نیز فراهم کنند.

اجرای حکم این بند درخصوص کمیته امداد امام خمینی (ره) منوط به اذن مقام معظم رهبری است.

آیین نامه اجرائی این بند مشتمل بر تعیین نحوه اقلام مورد نیاز ثبت اطلاعات، نحوه واگذاری اطلاعات سامانه به دستگاه‌های اجرائی و نهادهای حمایت کننده برای مواردی مانند استعلام استحقاق سنجی، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha