به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، برخی شواهد از این مساله حکایت دارد که این سویه از حفاظت واکسن می گریزد اما یافته های بالینی در مورد شدت آن همچنان محدود است.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد ابهامات قابل توجهی پیرامون اومیکرون که اولین بار ماه گذشته در آفریقای جنوبی و هنگ کنگ شناسایی شد، وجود دارد و جهش های آن ممکن است به انتقال و موارد بیشتر بیماری کووید–۱۹ منتهی شود.
این سازمان یادآور شد که خطر کلی مرتبط با سویه اومیکرون به دلایلی، بسیار بالا می ماند و شواهد اولیه حاکی از فرار بالقوه ایمنی در برابر ابتلا و میزان بالای انتقال است که می تواند به افزایش بیماری با عواقب شدید منجر شود.
سازمان جهانی بهداشت به توانایی بالقوه ویروس برای فرار از ایمنی ایجاد شده توسط آنتی بادی ها اشاره داشت.
سازمان مزبور به شواهد اولیه ای استناد کرد مبنی بر اینکه شمار افرادی که مجددا به این ویروس مبتلا شده اند، در آفریقای جنوبی افزایش یافته است.
سازمان جهانی بهدشت در ادامه افزود اگرچه یافته های اولیه از آفریقای جنوبی نشان می دهد اومیکرون ممکن است شدت کمتری نسبت به نوع دلتا که گونه غالب کروناست، داشته باشد و همچنین تمامی موارد گزارش شده آن در منطقه اروپا خفیف یا بدون علامت باشد، اما هنوز معلوم نیست که اومیکرون تا چه حد ممکن است اساسا بدخیم تر باشد.
این سازمان اضافه کرد حتی اگر شدت سویه اومیکرون کمتر از گونه دلتا باشد، انتظار می رود موارد بستری شدن افراد در ن تیجه افزایش انتقال، بیشتر شود و بستری شدن های بیشتر در بیمارستان می تواند فشار را بر سیستم سلامت افزایش دهد و به مرگ های بیشتری بینجامد.
شیب صعودی روند ابتلا به کرونا، افزایش ناگهانی مرگ و میر ناشی از این بیماری و پیش بینی تبدیل شدن اومیکرون به سویه غالب تا آخر ماه ژانویه (دی/بهمن) در اروپا، برخی از کشورها را به واکسیناسیون اجباری و قرنطینه های شدید و برخی دیگر را به تسریع کارزار دُز سوم واکسن کرونا واداشته است.
نظر شما