۱۰ هزار جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس استان مرکزی جمع آوری شد

اراک - ایرنا - مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی گفت: ۱۰ هزار جلد کتاب در حوزه فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس این استان جمع‌آوری شده است.

سرهنگ پاسدار «غلامرضا کریمی» دوشنبه در کارگاه یک روزه دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی در اراک افزود: این کتاب‌ها به عنوان یک مرجع جامع در اختیار نویسندگان، محققان وپژوهشگران است که می‌توانند از آن بهره‌برداری کنند.

وی بیان کرد: دایرة المعارف عنوان کشوری دانشنامه دفاع مقدس است که در سطح استان‌ها دنبال می‌شود و در این خصوص رهبر معظم انقلاب یک دایرة المعارف مرجع، محکم، قوی، مستند را مطالبه فرمودند که تاکید بر تولید متن فاخر دارد و این نکات مورد توجه دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی قرار گرفته است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: علمی‌ترین تولید در حوزه دفاع مقدس، دانشنامه است و برای اولین بار در استان مرکزی انجام می‌شود و به جهت کامل بودن آن می‌تواند به عنوان یک مرجع کامل صدها سال مورد استفاده قرار گیرد و روال دانشنامه این است که همه موضوعات با اسناد و به شکل مستند آورده می‌شود.

سرهنگ پاسدار کریمی عنوان کرد: تبیین تاریخ، فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی در طول جنگ تحمیلی، انتقال دانش و تجربیات مربوط به دفاع مقدس به نسل‌های آینده و فعلی، جلوگیری از تحریف و فراموشی حقایق و تاریخ دفاع مقدس، اطلاع رسانی و شفاف‌سازی علمی و مستند در خصوص کلیه مسائل دفاع مقدس برای عموم جامعه، دستیابی اندیشمندان، محققان و نویسندگان به منابع مستند، جامع و معتبر در حوزه دفاع مقدس و توانمندسازی و تربیت پژوهشگران در حوزه دفاع مقدس از جمله اهداف تهیه دانشنامه دفاع مقدس است.

وی تاکید کرد: عملیاتی کردن بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه دفاع مقدس وجلوگیری از تحریف و فراموشی فرهنگ ارزشمند دفاع مقدس راهبرد مهم دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی است و با توجه به اهمیت این راهبرد مهم، نیاز به مشارکت و هم افزایی کلیه ارکان استان است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی، مدخل گزینی، تشکیل پرونده علمی، تدوین مقاله و چاپ و انتشار را چهار گام مهم دانشنامه خواند و گفت: مداخل در حوزه‌های شهدا و اشخاص، فرهنگی و اجتماعی و نظامی و جغرافیا تهیه می‌شوند و مداخل به موضوعات با اهمیتی گفته می‌شود که می توان برای آن توضیحاتی همراه با اسناد معتبر آورد و سلیقه‌ای نیست و طبق دستورالعمل مشخص جمع آوری می‌شوند.

سرهنگ پاسدار کریمی افزود: در راستای تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی، تاکنون ۷۱۴ مدخل تهیه شده که ۳۹۱ مدخل در حوزه شهدا و اشخاص، ۲۱ مدخل حوزه فرهنگی، ۱۲۵ مدخل حوزه اجتماعی، ۷۳ مدخل نظامی، ۱۲ مدخل در حوزه جغرافیا و مابقی در سایر موضوعات مرتبط شناسایی شده است.

وی عنوان کرد: در جریان تهیه مقالات به بیش از ۲۷ موضوع پرداخته می‌شود که در راستای تهیه دانشنامه دفاع مقدس ۲۰۳ مقاله علمی تهیه شده که ۱۵۳ مقاله در حوزه شهدا و اشخاص، ۳۳ مقاله در حوزه فرهنگی و اجتماعی و ۱۷ مقاله در حوزه جغرافیا و نظامی شناسایی شده است.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: با توجه به پرداختن در هر موضوعی که مرتبط با دفاع مقدس است در دانشنامه پرداخته می‌شود و جمع آوری پرونده‌های علمی در دستور کار قرار گرفته که ۵۲۳ پرونده علمی جمع آوری شده و ۲۶۸ پرونده در حوزه شهدا و اشخاص، ۱۲۰ پرونده در حوزه فرهنگی و اجتماعی و ۱۳۵ پرونده در حوزه جغرافیا و نظامی است.

سرهنگ پاسدار کریمی اظهار داشت: بیش از ۵ سال از فعالیت در تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی می‌گذرد و اقدامات گسترده‌ای به برکت کنگره شهدای استان مرکزی انجام شده و امید است با هم افزایی و مشارکت همه جانبه تا پایان سال‌جاری، جلد اول آن نهایی شود.

وی با بیان اینکه شورای عالی سیاست گذاری دانشنامه به ریاست فرمانده سپاه روح الله است، ادامه داد: نشست‌های این شورا به طور مستمر پیگیری می‌شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس افزود: سه ناظر محتوایی، علمی و ادبی فعالیت دارند و ۶ کمیته اشخاص و شهدا، فرهنگی، جغرافیا، نظامی و جمع آوری پرونده‌های علمی نظارت دارند و کارگروه‌های ۱۲ شهرستان استان بیش از یک سال تشکیل شده است.

استان مرکزی بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha