به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هفته ای که گذشت، مدیران و روسای جدید مهمترین نهادهای حوزه کتاب و ادبیات معرفی شدند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای جدید هیئت امنای خانه کتاب و ادبیات ایران را معرفی کرد و رئیسجمهوری با صدور حکمی، علیرضا مختارپور را به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
برگزیدگان نخستین کنگره سردار سربداران شهیدحاج قاسم سلیمانی معرفی شدند
همزمان با برگزاری آیین اختتامیه نخستین کنگره سردار سربداران ویژه بزرگداشت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، برگزیدگان این کنگره با حضور مسئولان کشوری و لشکری معرفی و تجلیل شدند.
این کنگره با هدف گردآوری برترین اشعار در قالبهای متنوع به منظور ثبت حماسه شهادت سردار دلها برگزار شد.
برگزیدگان این کنگره به این شرح اعلام شدند:
بخش شعر نو
نفرسوم بخش شعر نو، فهیمه قائدی از اصفهان برای اثر زبان سپید
نفر سوم بخش شعر نو، معصومه سادات شاکری از خراسان رضوی برای اثر آفتاب گردان دیده ای؟
بخش شعر نو کسی حائز رتبه اول نشد
بخش شعر کلاسیک
نفرات دوم حسن زرنقی از استان آذربایجان شرقی برای اثر دلتنگی به وقت یک و بیست و زهرا محدثی از خراسان رضوی
نفر اول غلامرضا کافی از استان فارس برای اثر ای پارسای پارسی
در آیین پایانی نخستین کنگره ملی شعر سردار سربداران از افشین علا برای سرودن منظومه سردار نامه که مورد توجه رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفت تقدیر شد، همچنین از سعید حدادیان، تجلیل به عمل آمد.
اکبر نحوی استاد ادبیات فارسی درگذشت
اکبر نحوی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی به علت سکته قلبی در منزل شخصی خود در سن ۶۶ سالگی درگذشت. نحوی، استاد دانشگاه شیراز، پژوهشگر، مصحح، شاهنامهپژوه و سعدیشناس، پنجم آبانماه سال ۱۳۳۴ در قم متولد شد.
او مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه شیراز به پایان رساند. این عضو فقید هیات علمی بخش زبان و ادبیات فارسی بیش از ۷۰ مقاله علمی در نشریات علمی و فرهنگی و دانشنامههای تخصصی داشت.
از کتابهای او میتوان به از ایران چه میدانیم؟ - رودکی، نکتهای درباره مؤلف معجم شاهنامه، تصحیح مجمل التواریخ و القصص، تصحیح و توضیح شیرازنامه زرکوب شیرازی و حیدر شیرازی در مراوده با خواجو اشاره کرد.
ایفلا: طرح «پیک کتاب» ایران تجربه موفقی بود
«فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابداری» (ایفلا) در گزارشی با اشاره به اجرای طرح کرونایی پیک کتاب در ایران نوشت: پس از تجربه موفق دوره آزمایشی، طرح پیک کتاب حالا در بیش از ۷۵۰ کتابخانه ایران اجرا میشود.
طرح پیک کتاب با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری فعالیتهای فرهنگی، با هدف تسهیل دسترسی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی و با همکاری اداره کل پست از آغاز همهگیری کرونا (اسفند ۱۳۹۸) اجرا شد. کتابداران در این طرح درخواست امانت کتاب را از طریق تماس تلفنی، پیامک یا سامانه اینترنتی دریافت می کنند و کتاب را به وسیله پیک به دست متقاضی می رسانند.
شورای کتاب کودک برای دریافت آثار نویسندگان نوقلم فراخوان داد
گروه دستنوشته بزرگسالان برای کودکان و نوجوانان شورای کتاب کودک طی یک فراخوان از نویسندگان نوقلم در حوزه کودک و نوجوان دعوت کرد در صورت تمایل آثار خود را برای بررسی به این گروه ارسال کنند.
این گروه بیش از سی سال است در شورای کتاب کودک با هدف؛ شناخت، هدایت و تشویق نویسندگان نوقلمی که آثار منتشر شده ندارند، تشکیل شده تا فرصتی برای رشد این نویسندگان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان فراهم شود.
شورای کتاب کودک طی فراخوانی اعلام کرده است: اگر دستنوشتههایی در حوزه کودک و نوجوان دارید و مایل هستید که بررسی شود، میتوانید برای این گروه ارسال کنید. این حرکت سرآغاز آشنایی بیشتر با فعالیتهای شورای کتاب کودک و همچنین آثار ادبی مناسب کودک و نوجوان را فراهم میکند و افقهای تازهای را برای شناخت آن میگشاید.
پس از بررسی آثار به اثر منتخب لوح تقدیر معصومه سهراب (مافی) اهدا میشود.
رکوردشکنی «هری پاتر و سنگ جادو»/گرانترین اثر داستانی قرن بیستم
نسخهای از جلد اول مجموعهرمانهای هریپاتر در یک حراجی رکورد فروش گرانترین اثر داستانی دوره ادبیات مدرن را شکست.
یک نسخه کمیاب از چاپ اول رمان هری پاتر و سنگ جادو نوشته جی. کی. رولینگ در حراجی هریتج آکشنز به قیمت ۴۷۱ هزار دلار به فروش رفت و رکورد گرانترین نسخه به فروش رفته از مجموعه رمانهای هری پاتر را شکست.
به گفته جو مدالنا (Joe Maddalena) نایب رئیس هریتج آکشنز، این کتاب (حالا) نه تنها گرانترین کتابی است که تاکنون از مجموعه هری پاتر به فروش رفته بلکه گرانترین اثر داستانی تجاری نیز هست که در قرن بیستم چاپ شد.
اعضای هیات امنای خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب شدند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه، اعضای جدید هیات امنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب کرد.
محمدمهدی اسماعیلی در احکامی جداگانه علی اکبر اشعری، محسن پرویز، محسن مومنیشریف، عادل پیغامی، علیرضا قزوه، محمدرضا محمدخانی، مریم جدلی، علیمحمد مودب، سیدمحمود اسلامی، علی رمضانی و یاسر احمدوند را به عنوان اعضای جدید هیات امنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب کرد.
این اشخاص به مدت سه سال به عنوان عضو هیئتامنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران فعالیت خواهند کرد.
«مختارپور» رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی شد
رئیسجمهوری با صدور حکمی، علیرضا مختارپور را به مدت چهار سال به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
در حکم آیتالله سیدابراهیم رئیسی خطاب به علیرضا مختارپور قهرودی آمده است: در اجرای تبصره (۲) ماده (۵) قانون اساسنامه کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۹/۰۸/۰۲ مجلس شورای اسلامی، مصوبه مورخ ۱۳۸۱/۰۶/۰۲ شـورای عالی اداری و تأییـد هـیـأت امنای محتـرم آن سازمان، با عنایت به مراتب تعهد و تجارب ارزشمند جناب عالی، به موجب این حکم برای مدت چهـار سـال به عنوان «رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب می شوید.
به گزارش ایرنا، اشرف بروجردی پیش از این (از اسفند ۱۳۹۵) ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی را برعهده داشت.
خالق «مصاحبه با خونآشام» درگذشت
آن رایس، نویسنده پرفروش آمریکایی که بیشتر با رمان گوتیک مصاحبه با خونآشام شناخته میشد، در سن ۸۰ سالگی بر اثر عوارض ناشی از سکته مغزی از دنیا رفت.
این نویسنده اهل نیواورلئان اولین رمان خود را که همان مصاحبه با خونآشام بود، در سال ۱۹۷۶ به چاپ رساند. این رمان پرفروش شد و بعدها اقتباس سینمایی آن با بازی برد پیت، تام کروز، آنتونیو باندراس و کریستین دانست جلوی دوربین رفت. این فیلم که در سال ۱۹۹۴ به کارگردانی نیل جردن و براساس فیلمنامهای از رایس ساخته شد، دو نامزدی برای جوایز اسکار را در کارنامه دارد.
رایس در دهه ۱۹۸۰ شروع به نوشتن دنبالههایی برای رمان مصاحبه با خونآشام کرد و از کنار هم قرار گرفتن آنها مجموعه سرگذشت خونآشام (The Vampire Chronicles) متولد شد.
تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیون نسخه از کتاب های رایس در جهان به فروش رسیده که او را به یکی از معروفترین و پرفروشترین نویسندگان تاریخ تبدیل میکند.
فراخوان حضور در پنجاهونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کودک بولونیا
خانه کتاب و ادبیات ایران از کلیه تشکلهای صنفی نشر، ناشران، نهادها، مؤسسات و آژانسهای ادبی سراسر کشور دعوت میکند تا در پنجاهونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کودک بولونیا که در سال ۲۰۲۲ برگزار میشود، حضور پیدا کنند.
نمایشگاه کتاب بولونیا بهعنوان یکی از مهمترین و معتبرترین نمایشگاههای کتاب دنیا در حوزه کتاب کودک و نوجوان هرساله پذیرای بسیاری از فعالان نشر است. با توجه به برپایی غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب بولونیا ۲۰۲۲ (۱ فروردین تا ۴ فروردین ۱۴۰۱) توسط بخش بینالملل خانه کتاب و ادبیات ایران، از کلیه تشکلهای صنفی نشر، ناشران و آژانسهای ادبی سراسر کشور برای ثبتنام بهمنظور ارائه برنامه جهت حضور در این نمایشگاه با توجه به ضوابط و زمانهای اعلامشده، دعوت میشود.
نظر شما