روسیه نسبت به خطر رویارویی جدید با ناتو هشدار داد

مسکو - ایرنا - سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: عدم واکنش ناتو و آمریکا به خواسته‌های امنیتی مسکو می‌تواند آغازگر یک رویارویی جدید باشد.

به گزارش دوشنبه شب ایرنا، ریابکوف امروز به ریانووستی گفت: عدم واکنش ناتو و آمریکا به درخواست مسکو درباره تضمین های امنیتی، دور جدیدی از تقابل ها را به دنبال خواهد داشت.

ریابکوف تصریح کرد:  یکی از نگرانی های اصلی مسکو این است که سیستم های تسلیحاتی که پیشتر توسط پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد ممنوع شده بودند، ممکن است به زودی به پیشنهاد شرکای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اروپا ظاهر شوند.

وی با بیان اینکه این یک رویارویی خواهد بود، افزود: عدم پیشرفت در راه حل سیاسی - دیپلماتیک در مورد این مشکل  منجر به این خواهد شد که با پاسخ نظامی - فنی مسکو همراه باشد.

ریابکوف توضیح داد که ما یک تعلیق یکجانبه ( منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد) داریم. ما از ناتو و ایالات متحده می خواهیم که به این تعلیق بپیوندند.  

معاون وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه ناتو می‌گوید موشک‌های جدید ایالات متحده در اروپا وجود نخواهد داشت و آماده است با یک پاسخ «سنجیده» که فقط شامل تسلیحات متعارف باشد، موشک‌های جدید روسیه را متوقف کند، افزوذ:  اما روسیه اصولا هیچ اعتمادی به ناتو ندارد.

ریابکوف گفت که  آنها(ناتو) به خود اجازه نمی دهند کاری انجام دهند به نحوی امنیت ما را افزایش دهد،  آنها معتقدند که می توانند هر طور که نیاز دارند و به نفع خود عمل کنند.

او همچنین اظهار داشت که موضوع «تهاجم روسیه» علیه اوکراین وجود ندارد و نمی تواند داشته باشد، ایالات متحده به طرز عجیبی بر روی این موضوع متمرکز شده است.

در اوایل سال ۲۰۱۹، واشنگتن خروج یکجانبه خود از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد (INF) را اعلام کرد و روسیه را به نقض طولانی مدت آن متهم کرد. مسکو همه این ادعاها را رد کرد.  

ولادیمیر پوتین سپس از ابتکار جدیدی برای حل این وضعیت  خبر داد. وی گفت که مسکو به میل خود آماده است تا موشک های ۹M۷۲۹ را در قسمت اروپایی روسیه مستقر نکند، بلکه مشروط به اقدامات متقابل ناتو است. در نشست سران ناتو در ژوئن، شرکت کنندگان آن اعلام کردند که پیشنهاد روسیه را قابل قبول نمی دانند.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد پیمانی است که در سال ۱۹۸۷میلادی  بین ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (و پس از فروپاشی شوروی با روسیه) امضا شد.

این پیمان در واشنگتن بین رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا رونالد ریگان و دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی میخائیل گورباچف در ۸ دسامبر ۱۹۸۷ امضا شد.  مجلس سنای ایالات متحده آمریکا این پیمان را در ۲۷ مه ۱۹۸۸ (میلادی)  تصویب کرد. این پیمان در ۱ ژوئن ۱۹۸۸ اجرایی شد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد همه موشک‌های هسته‌ای و متعارف و سکوهای پرتاب آن‌ها را تا فاصله ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر (کوتاه‌برد) و ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر (میان‌برد) از میان برد. این پیمان، موشک‌های دریایی را پوشش نمی‌داد.  در مه ۱۹۹۱ (میلادی)، دو هزار و ۶۹۲ موشک نابود شد. به دنبال آن به مدن ۱۰ سال از سایت‌های هسته‌ای بازرسی شد.

دونالد ترامپ رییس‌جمهوری وقت آمریکا در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که به دلیل نقض مکرر این پیمان توسط روسیه، آمریکا از پیمان مذکور بیرون می آید و در ۱ فوریه ۲۰۱۹ (میلادی)  ایالات متحده به طور رسمی از این پیمان خارج شد.  روسیه نیز در روز بعد به همین اقدام دست زد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha