به گزارش ایرنا، ضعف اقتصادی به دلیل خشکسالی و کاهش منابع درآمدی روستاییان شهرستان تفت و نبود زیرساخت های لازم در این مناطق، سبب مهاجرت روزافزون این قشر به مرکز شهرستان و استان شده است.
آمار مدارس و دانش آموزان شهرستان تفت در مقایسه با سال های گذشته نشان می دهد که اغلب نیروهای جوان و فعال تفت عازم دیگر مناطق استان و کشور شده اند؛ بعنوان مثال در روستای سانیج که روزگاری ۱۶ مدرسه در مقاطع مختلف داشت، اکنون یک مدرسه فعال است.
نبود شبکه آب شرب پایدار و دسترسی نداشتن به شبکه گاز، فقدان شرایط اشتغال برای جوانان، نبود امکانات مختلف فرهنگی، ورزشی و تفریحی و خشکسالی های پیاپی در دو دهه اخیر باعث مهاجرت جوانان شده تا شهرستان تفت دومین شهرستان سالمند کشور لقب بگیرد.
هرچند در سال های اخیر گازرسانی به این شهرستان تکمیل و برخی امکانات ایجاد و پروژه آبرسانی نیز آغاز شد ولی شهروندان تفتی چشم انتظار رفع مشکل اصلی خود یعنی تامین آب آشامیدنی پایدار هستند؛ شهرستانی که به گفته کارشناسان به واسطه قرار گرفتن در کنار شیرکوه، ۹۵ درصد آب استان یزد را تأمین می کند ، در بین شهرستان های استان یزد بیشترین مشکل را در تامین آب شرب پایدار دارد.
فرماندار تفت در رابطه با مشکلات این شهرستان به گزارشگر ایرنا گفت: با توجه به تعدد روستاها و مناطق ییلاقی و اقبال مردم استان به حضور آخر هفته در این مناطق، تامین آب شرب و ارائه خدمات به مردم هم به لحاظ هزینه و هم از نظر مسائل بهداشتی ، مشکلاتی را برای شهرستان ایجاد کرده است و بخش عمده روستاهای شهرستان با توجه به خشکسالی به صورت سیار و توسط تانکر آبرسانی می شود.
علیرضا نوکار اظهار کرد: پیگیری هایی نماینده سابق شهرستان تفت در مجلس شورای اسلامی برای تخصیص اعتبار پروژه آبرسانی به ۲۶۵ روستای شهرستان تا حدودی به نتیجه رسیده و بخشی از این پروژه اجرا شده است ولی یک سری مشکلات اداری بر سر اجرای این پروژه به وجود آمده که با وجود پیگیری های زیاد هنوز حل نشده است.
وی ادامه می دهد: اصلی ترین مطالبه مردم شهرستان تفت اجرای این طرح بزرگ آبرسانی روستایی است که امیدواریم در سفر رییس جمهور گره گشایی از مشکل اداری این پروژه انجام شود.
امام جمعه تفت معتقد است دولت باید فکر اساسی تری برای شهرستان تفت داشته باشد و سهم ویژه ای از آب انتقالی خلیج فارس به استان یزد را به این شهرستان تخصیص دهد.
حجت الاسلام علی محمد گلوردی به گزارشگر ایرنا گفت: مشکل کمبود آب در شهرهای تفت و نیر و آبادی های شهرستان وجود دارد به گونه ای که در برخی آبادی ها مردم در شبانه روز دو تا سه ساعت آب دارند از این رو باید فکر اساسی انجام شود که بهترین راه حل برای جبران کم آبی، اختصاص سهم ویژه ای برای شهرستان تفت از آب انتقالی خلیج فارس است زیرا استان یزد و شهرستان تفت از مناطق بسیار کم بارش است و چند سال خشکسالی معضلات زیادی را پدید آورده است و انتظار از دولت این است که فکری اساسی برای آب آشامیدنی و کشاورزی کند.
امین سالاری، رییس شورای شهرستان تفت هم گفت: حدود ۳۰۰ روستای شهرستان به وسیله تانکر آبرسانی می شود و این مناطق به واسطه خشکسالی و کم آبی در حال نابودی اند و لازم است دولت سیزدهم عنایت ویژه ای نسبت به این موضوع داشته باشد.
تأمین اعتبار بر اساس جمعیت شناور شهرستان
هرچند جمعیت ثابت باغشهر تفت ۵۰ هزار نفر عنوان می شود ولی به واسطه مناطق ییلاقی در برخی روزها این شهرستان پذیرای یک سوم جمعیت استان یا نیمی از جمعیت مرکز استان است و باید خدمات لازم را به آنها بدهد و این در حالی که برای این جمعیت شناور و این خدمت دهی به آنها اعتباری در نظر گرفته نمی شود.
فرماندار تفت به گزارشگر ایرنا گفت: به صورت میانگین در ایام تعطیل ۴۰ هزار خودرو در شهرستان تفت تردد می کنند که در برخی مواقع این آمار تا ۱۰۰ هزار خودرو نیز می رسد که معادل یک سوم جمعیت استان یا نیمی از جمعیت مرکز استان است.
علیرضا نوکار ارائه خدماتی چون برق، گاز، آب و جمع آوری زباله این جمعیت شناور را نیازمند اعتبار ویژه دانست و از دولت سیزدهم و رئیس جمهور خواست تا تخصیص اعتبار به این شهرستان متناسب با جمعیت شناور آن در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: برای هر روستا بر اساس سرانه جمعیت، ماهیانه پنج میلیون تومان اعتبار تخصیص می یابد ولی برای جمع آوری زباله های آخر هفته باید اعتباری ویژه بگذارند تا دهیاری ها بتوانند خدمت رسانی مناسبی به اهالی روستا و مسافران داشته باشند.
ظرفیت بالای شهرستان تفت در زمینه گردشگری
تفت با جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی هم از نظر تعدد و هم به لحاظ تنوع جاذبه ها جزو شهرستان های کم نظیر در کشور محسوب می شود ولی از این ظرفیت گردشگری تاکنون آنچنان که به نفع مردم شهرستان باشد، استفاده نشده است.
فرماندار تفت با بیان اینکه سند توسعه شهرستان بر محور گردشگری تدوین شده است، گفت: توسعه اماکن گردشگری و تفریحی که مورد اقبال مردم است باید مورد توجه قرار گیرد و تسهیلات لازم برای فضاهای گردشگری این شهرستان به عنوان قطب گردشگری استان تخصیص یابد.
وی ادامه داد: ساخت هتل پنج ستاره که زمین آن تامین شده است نیازمند سرمایه گذار است؛ همچنین برای جذب گردشگر باید مراکز اقامتی و بوم گردی های شهرستان توسعه یابد که این بخش نیز نیازمند اعتبارات و تسهیلات بانکی است.
نوکار با تبیین وضعیت نامناسب جاده های روستایی شهرستان تفت، افزود: این جاده ها در اوایل انقلاب ایجاد شده و متناسب با جمعیت ساکن روستاها بوده است ولی اکنون ظرفیت حجم بالای ترافیک آخر هفته ها و ایام تعطیل را ندارد و همین مسئله باعث تصادفات و سوانح زیادی در محورهای روستایی تفت می شود.
وی نبود امکانات آتش نشانی، هلال احمر و اورژانس در مناطق روستایی را از دیگر محدودیت های قطب گردشگری استان عنوان کرد و گفت: برخی روستاهای تفت که جمعیت ثابت آن به ۲۵۰ نفر نمی رسد، آخر هفته ها میزبان جمعیت ۵۰ تا ۶۰ هزار نفری است که در صورت بروز سوانحی چون آتش سوزی ، هیچ گونه امکاناتی در روستا وجود ندارد و اعتبار لازم نیز برای ایجاد این امکانات نیست.
معضلات فرهنگی گردشگری باید مدیریت شود
امام جمعه تفت گفت: گردشگری شهرستان باید با پیوست فرهنگی همراه باشد تا حضور گردشگر با کمترین آسیب فرهنگی، اجتماعی و رعایت شئونات اسلامی همراه باشد، گاهی اوقات رفتارهایی از افرادی که برای تفریح به مناطق ییلاقی و تفریحی شهرستان می آیند، سر می زند که در شأن یک جامعه اسلامی نیست و باید جلوی آن گرفته شود.
حجت الاسلام گلوردی اظهار امیدواری کرد تا نیروی انتظامی برای ایام تعطیل در این شهرستان نیروی بیشتری به کار گیرد و با نظارت مانع از وقوع ناهنجاری های فرهنگی که مردم متدین تفت را آزرده خاطر می کند، شود.
ساماندهی معادن
برداشت بی رویه از معادن در شهرستانی که مهمترین منابع آب استان را دارد و قطب گردشگری است سبب نارضایتی شهروندان شده است؛ برخی از این معادن جز تخریب محیط زیست، منابع طبیعی و برخی آثار طبیعی و تاریخی، حاصل و فایده ای برای ساکنان دیار شیرکوه ندارد.
فرماندار تفت گفت: هرچند از تولید و برداشت معادن که از سیاست های دولت سیزدهم است، حمایت می کنیم ولی باید برداشت معادن ساماندهی شود؛ چراکه برهی معادن به محیط زیست و منابع طبیعی و جاده ها و تأسیسات روستاها آسیب می رسانند و هیچ گونه حاصلی برای این مناطق ندارند.
وی ادامه داد: بهره برداران معادن که غالباً افراد غیربومی استان هستند، از زیر بار مسئولیت های اجتماعی خود شانه خالی می کنند و یک درصد عوارض فروش و بهره مالکانه را به دولت پرداخت نمی کنند و با برداشت بی رویه و تخریب تأسیسات روستایی، سبب اعتراض و نارضایتی مردم شده اند.
امین سالاری، رییس شورای شهرستان تفت هم گفت: بهره برداری معدن در نزدیکی چشمه های جوشان روستای توران پشت که جاذبه ای بی نظیر در کشور می باشد، این چشمه ها را خشک کرده است و صدور مجوز بهره برداری معادن در کنار آثار طبیعی، تاریخی و گردشگری شهرستان باید متوقف شود.
باغشهر تفت به کاخ شهر تبدیل شده است
تفت به عنوان باغشهر استان شناخته می شود که به ثبت ملی نیز رسیده است اما در صورت تداوم روند ساخت و سازهای غیرمجاز و تخریب باغ های این شهر ، تا چند سال آینده نشانی از باغ در باغشهر تفت نباشد و جای آن را ویلاها پر می کنند.
حجت الاسلام علی محمد گلوردی امام جمعه تفت در این رابطه گفت: افرادی با دست اندازی به این باغشهر، آن را تبدیل به کاخ شهر کرده اند که مسئولان شورای شهر و شهرداری باید جلوی این کار بگیرند زیرا تفت ریه تنفسی استان یزد است و از دولت آیت الله رئیسی که بنای بر مبارزه با فساد دارد، انتظار می رود در این زمینه ورود کرده و جلوی تخریب بیشتر باغ ها را بگیرد و از دست اندازی به اراضی کشاورزی، باغ ها و کوه ها جلوگیری کند.
اصلاح حوزه انتخابیه مطالبه عمومی مردم از دولت سیزدهم
رییس شورای شهرستان تفت گفت: بارها مسئله اصلاح حوزه انتخابیه شهرستان تفت به عنوان مطالبه عمومی مردم مطرح و پیگیری هایی نیز در این زمینه انجام شده ولی هیچ گاه به نتیجه نرسیده است که انتظار است دولت سیزدهم در راستای عدالت لایحه اصلاح حوزه های انتخابیه را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
امین سالاری افزود: عادلانه ترین ترکیب برای حوزه انتخابیه تفت الحاق یک شهرستان همجوار با تناسب جمعیت به این حوزه است تا در رسیدگی به این حوزه انتخابیه عدالت برقرار شود.
ساخت مسکن ویلایی برای جوانان تفتی
وقتی تفت به عنوان باغشهر استان لقب گرفت باید مبلمان شهری آن متناسب با آن تعریف شود؛ از این رو آپارتمان سازی متناسب با شرایط باغشهر تفت نیست و باید نهضت ملی ساخت مسکن به صورت ویلایی در تفت ادامه یابد.
امین سالاری عضو شورای اسلامی شهر تفت گفت: در طرح اقدام ملی مسکن ، تفت تنها شهری است که ساخت مسکن در آن به صورت آپارتمانی انجام می شود و این مطالبه جوانان تفتی است که زمین برای ساخت مسکن به صورت ویلایی در نهضت ساخت مسکن برای این شهرستان تخصیص یابد.
ارتقاء ایستگاه راه آهن گاریزات
اایجاد یستگاه راه آهن در بخش گاریزات شهرستان تفت سبب بروز برخی مشکلات برای اهالی شده است بدون آنکه منفعتی برای آنان داشته باشد که باید با ارتقاء آن به ایستگاه مسافربری به نفع مردم عمل شود.
رییس شورای اسلامی شهر بخ گفت: در ارتباط با ایستگاه راه آهن مردم متضرر شده اند، راه های دسترسی به مراتع روستا قطع شده و هیچ گونه راه فرعی یا پلی نیز ایجاد نشده است.
محمدرضا زارع منش ادامه داد: با ارتقاء این ایستگاه به مسافربری علاوه بر اینکه مردم بخش گاریزات می توانند از آن استفاده کنند، مردم بخش نیر و دهستان دهشیر شهرستان و بخشی از مردم شهرستان های مهریز و مروست هم می توانند از آن بهره ببرند.
وی از دولت سیزدهم خواست تا به گونه ای برنامه ریزی شود تا این ایستگاه راه آهن متصل به راه آهن سراسری شود و مردم بخش گاریزات هم بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند و مرهمی بر ضرر و زیان آنها باشد.
رها شدن طرح ملی تقاطع غیرهمسطح خروجی تفت
پروژه تقاطع غیرهمسطح خروجی تفت به سمت مناطق روستایی در سال ۱۳۹۶ مصوب و پیمانکار آن مشخص شد ولی به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار تاکنون اجرایی نشده است.
رییس شورای اسلامی شهرستان تفت با بیان اینکه حادثه خیز بودن این نقطه ترافیکی سبب شده که پروژه این تقاطع ملی اعلام شود، افزود: ضروری است دولت سیزدهم برای این طرح ملی اعتبار لازم را تخصیص دهد تا هرچه سریع تر شاهد احداث آن باشیم.
امین سالاری اظهار داشت: مسوولان مختلفی در دولت سابق از آغاز عملیات اجرایی این طرح سخن گفتند ولی تاکنون اقدامی برای آغاز ساخت این تقاطع غیرهمسطح صورت نگرفته است.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما