به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام مرکز کنترل و پایش محیط زیست، شاخص کیفیت هوای کلانشهر اهواز که از ابتدای این هفته با افزایش غلظت آلودگی در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس و ناسالم برای تمام گروه ها قرار داشت، صبح امروز با ثبت عدد ۲۱۱ در وضعیت بسیار ناسالم و بنفش قرار گرفت.
ایستگاه پایش هوا واقع در منازل ۲۰۰ دستگاه اهواز همچنین با ثبت عدد ۳۳۸ شاخص کیفیت اهواز در این منطقه را خطرناک اعلام کرده است ضمن اینکه ایستگاه های پادادشهر، پست برق شماره ۳ و استانداری اهواز نیز با ثبت اعدادی بالای ۱۵۰ در وضعیت قرمز و ناسالم برای تمام سنین ثبت شدند.
همچنین شاخص کیفیت هوای امروز در شهرهای دزفول، اندیمشک و شوشتر، سوسنگر و شادگان نیز در در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد.
بنا به این گزارش شاخص کیفیت هوای دزفول ۱۰۹ ، اندیمشک ۱۰۶، شوشتر با ۱۲۵، سوسنگرد با ۱۴۸ و شادگان نیز با ۱۴۱ در وضعیت نارنجی است.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
در شرایط هوای پاک (۰ تا ۵۰) کیفیت هوا خوب است و پیامدی بهداشتی ندارد. در شرایط هوای سالم (۵۱ تا ۱۰۰) کیفیت هوا قابل قبول است؛ اما برخی از مواد آلاینده ممکن است مشکلات مختصری برای شماری از افراد به طور غیرمعمول حساس به آلودگی هوا ایجاد کنند.
در شرایط هوای ناسالم برای گروههای حساس (۱۰۱-۱۵۰) افراد گروه حساس از جمله افراد مبتلا به بیماریهای ریوی مانند آسم، افراد دارای بیماری قلبی، کودکان و سالمندان ممکن است دچار مشکل و ناراحتی تنفسی شوند.
در شرایط هوای ناسالم (۱۵۱-۲۰۰) همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علایم تنفسی شوند همچنین افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند.
نظر شما