به گزارش روز سه شنبه ایرنا، رشد همگرایی میان کشورهای مستقل آمریکای لاتین به عنوان رویای سیمون بولیوار، ایجاد پیمانهای منطقه ای سیاسی و اقتصادی همزمان با کمرنگ شدن پیمانهای مشترک با آمریکا که در دو دهه گذشته به طور چشمگیری تقویت شده است، در تازه ترین مورد، امروز سه شنبه سران کشورهای عضو گروه آلبا (اتحادیه بولیواری ملل آمریکای ما) را در کوبا گرد هم خواهد آورد.
به گزارش خبرگزاری افه، توافقهای سیاسی، واکنش منطقهای به همهگیری کووید-۱۹، تقویت مکانیسمهای اقتصادی محور بیستودومین اجلاس آلبا خواهد بود که امروز در هاوانا برگزار میشود.
«ساچا یورنتی» دبیر اجرایی اتحادیه آلبا در کنفرانسی مطبوعاتی با اشاره به نشست امروز، بر نقش کلیدی و عملکرد «نمونه» این ائتلاف آمریکای لاتین در برابر چالشهایی همچون همهگیری، توزیع «نابرابر» واکسنها و اقدامات خصمانه و «غیرقانونی» تحمیل شده توسط آمریکا علیه اعضای این اتحادیه همچون کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه تاکید کرد.
نقاط اشتراک و سیاستهای ایدئولوژیکی اگر چه عاملی کلیدی در شکلگیری آلبا محسوب میشود، با این حال یورنتی اذعان کرد با وجود اینکه آلبا اکنون «تقویت شده است» اما نیاز فوری به تقویت مکملهای اقتصادی وجود دارد. به گفته یورنتی، تقویت اقتصادی یکی از اصول مدنظر فیدل کاسترو و هوگو چاوز روسای جمهوری سابق کوبا و ونزوئلا، ۱۷ سال پیش و در زمان تاسیس این اتحادیه بوده است.
«میگل دیاز کانل» رئیسجمهوری کوبا نیز در پیامی توییتری اطمینان داد این نشست به نفع ادغام و همگرایی بلوک آلبا خواهد بود و به مشکلات ناشی از همهگیری کووید-۱۹ رسیدگی خواهد کرد.
«برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا نیز از طریق همین شبکه اجتماعی اعلام کرد این دیدار در جهت «تایید مجدد تعهد ثابت» کوبا در «همبستگی، همکاری، اتحاد و دفاع از صلح در آمریکای ما» خواهد بود.
در همین راستا «جوسِفینا ویدال» معاون وزیر امور خارجه کوبا اعلام کرد «این فرصت خوبی برای ارزیابی مشترک سناریوی منطقه ای، اقدامات برای تضمین صلح و ثبات منطقه ای و فرمولهای توافق سیاسی در جهت جوگیری از دخالت اشخاص سوم در امور داخلی کشورهای عضو خواهد بود».
در حال حاضر ۱۰ کشور آمریکای لاتین و کارائیب از جمله بولیوی، کوبا، ونزوئلا، نیکاراگوئه، سورینام و هائیتی عضو اتحادیه آلبا هستند.
در مقابل تقویت همگراییهای منطقهای، از جمله مصادیق کمرنگ شدن پیمانهای کشورهای آمریکای لاتین با آمریکا میتوان به خروج از «سازمان کشورهای آمریکایی» و در تازه ترین مورد خروج نیکاراگوئه از این نهاد به دلیل «مداخلات مستمر» این نهاد وابسته به آمریکا در امور داخلی نیکاراگوئه اشاره کرد.
دنیس مونکادا، وزیر خارجه نیکاراگوئه در نامهای به لوئیس آلماگرو، دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی نوشت: سازمان کشورهای آمریکایی به عنوان یک تریبون سیاسی دیپلماتیک، زاده شده تحت نفوذ ایالات متحده، به عنوان ابزار مداخله و دخالت طراحی شده است و اقدامات آن علیه نیکاراگوئه نشان داده است که این سازمان که به طور دائم در واشنگتن فعالیت میکند، ماموریت تسهیل هژمونی ایالات متحده را با مداخلهگری خود در برابر کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب دارد و این چیزی است که برای نیکاراگوئه غیرقابل قبول است و ما آن را رد و محکوم میکنیم.
نیکاراگوئه چندمین کشوری است که از این گروه خارج میشود. کوبا براساس قطعنامه ۱۹۶۲ از این گروه حذف شد و این گروه در سال ۲۰۰۹ عذرخواهی کرد اما هاوانا برگشت به این نهاد را نپذیرفت. در سال ۲۰۱۷ هم نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا خروج از این نهاد را اعلام کرد.
نظر شما