سرپرست سازمان جهاد کشاورزی قم در این آیین گفت: کشاورزی قم بسیار پویا و فعال بوده و در راستای تامین امنیت غذایی جایگاه مناسبی در سطح کشور دارد.
محمد رضا حاجی رضا بیان کرد: قم در تولید محصولات دامی پیشگام است و علاوه بر تامین نیاز استان، حجم قابل توجهی از آن را برای مصرف به سایر استانهای کشور ارسال میکند.
وی با اشاره به این که وضعیت خوبی در راستای تولید داریم، ادامه داد: افتخار قم وجود کشاورزان باتجربه و نخبه است که با دانش خود توانستهاند با وجود سختی کار کشاورزی در این استان، در تولید بسیاری از محصولات سرآمد باشند.
وی افزود: ظرفیت تشکلهای کشاورزی استان نیز بسیار بالاست و با تقویت این بخش میتوان سطح تولید محصولات کشاورزی در قم را بیشازپیش ارتقا داد.
حاجی رضا گفت: فرصتهای سرمایه گذاری استان احصا شدهاست و حضور سرمایه گذاران در این بخش تسهیل خواهد شد.
وی با اشاره به این که برنامه جامع تحولی بخشکشاورزی قم تدوین شده است، افزود: اجرای این برنامهرا با همکاری همهبخشها از امروز دنبال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: حرکت به سمت کشاورزی تجاری در دستور کار استان است و در این راستا به راهبرد تغییر الگوی کشت، کشاورزی قراردادی و تقویت زنجیره تولید، توجه لازم را خواهیم داشت.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به این که رویکرد ما مدیریت مردم محوری است، گفت: در حوزه تولید و انتقال دانش باید اقدامهای بیشتری در بخش کشاورزی استان صورت گیرد.
وی بیان کرد: موضوعهایی همچون بحث سند دار کردن اراضی، سلامت غذایی و توسعه صادرات محصولات کشاورزی تولید شده در استان را به جد دنبال خواهیم کرد.
همچنین رییس سابق سازمان جهاد کشاورزی قم در این آیین گفت: فعالیتهای محول شده به سازمان جهاد کشاورزی در بخشهایی همچون امنیت غذایی و تنظیم بازار بسیار با اهمیت است و این مسائل در قم به دلیل تنشهای محیطی همچون کمبود منابع آبی، حساسیت بیشتری دارد.
عباس پورمیدانی بیان کرد: کشاورزان پیشرو و بهرهبرداران دانشمحور در استان قم سرآمد هستند که با دانش بومی توانستند در شرایط سخت این استان به تولید محصولات متنوع کشاورزی بپردازند.
وی با اشاره به این که طیسالهای اخیر راهبرد تغییر الگوی کشت مورد توجه جدی قرار گرفتهاست، ادامه داد: استان قم به صورت الگو در این زمینه فعال است و امیدواریم برنامه ما به صورت نمونه ملی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: کشاورزی قم در طول این سالها در بخشهای مختلف، زراعی، باغی، گلخانه، دامی و شیلات مسیر رو به رشدی را طی کردهاست و به زودی با سفر ریاست جمهوری به این استان، شاهد اجرای طرحهای بزرگ کشاورزی در قم خواهیم بود.
رییس سابق جهاد کشاورزی قم گفت: افزایش استفاده از سیستمهای نوین آبیاری و ارتقا بهرهبری از منابع آبی، تعیین تکلیف برخی از اسناد زمینهای کشاورزی، تقویت مکانیزاسیون، تسهیل حضور بخشخصوصی در فعالیتهای کشاورزی و ارائه تسهیلات مورد نیاز با همکاری بانکهای عامل و همچنین تلاش برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی از جمله اقدامهای انجام شده در بخشکشاورزی قم طی این سالها است.
در این مراسم از تلاشهای عباس پور میدانی که در طول حدود سهسال گذشته ریاست سازمان جهاد کشاورزی قم را برعهده داشت تقدیر به عمل آمد و محمد رضا حاجی رضا که پیش از این مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی قم بود، به عنوان سرپرست معرفی شد.
از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال حدود یکمیلیون تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما