آغاز فرآیند استقرار اتاق‌های اصناف کشاورزی در سراسر کشور

تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از آغاز فرایند استقرار اتاق‌های اصناف کشاورزی در کشور خبر داد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «اسماعیل قادری‌فر» در جلسه شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور که همزمان با ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی از سوی وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: باید حداکثر تلاش و مساعی صورت پذیرد تا شاهد قوام‌بخشی ساختار نظام صنفی کشاورزی به عنوان مهمترین تشکل صنفی بخش کشاورزی باشیم و این ساختار به عنوان بازوی اجرایی بخش دولتی در خدمت بخش کشاورزی قرار گیرد.

 مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت: با توجه به اینکه شعار دولت سیزدهم در وزارت جهاد کشاورزی، توجه و اولویت به موضوع امنیت غذایی کشور است و وزیر جهاد کشاورزی برای تحقق این امر مهم توجه خاصی را به صنوف، اتحادیه‌ها و تشکل‌های کشاورزی دارند، لذا لازم است تا با همکاری موثر و هدفمند این شبکه و تعامل دوجانبه آن با بخش دولتی، بخش کشاورزی را به جایگاه شایسته آن در چرخه کلان اقتصادی کشور برسانیم.

وی تصریح کرد: اتاق اصناف کشاورزی در ساختار جدید، به نوعی دروازه ورود و محملی برای استفاده از جریان دانش و نخبگی در کشور است، باید تحلیل و بررسی شود که اتاق اصناف کشاورزی چگونه می‌تواند دروازه ورود و پلتفرم این موضوع بشود تا بتوانیم از ظرفیت عظیم نخبگان کشور که در حوزه‌های دانش‌بنیان فعال هستند، استفاده کنیم و اتاق اصناف کشاورزی به عنوان محرک و مولد این جریان توسعه نوآوری در بخش کشاورزی مطرح باشد.

قادری فر گفت: حضور نظام صنفی کشاورزی در شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، اتفاق بسیار مهمی قلمداد می‌شود و با شکل گیری اتاق اصناف کشاورزی ایران، ارکان این ساختار جدید به عنوان زبان گویای کشاورزان، می‌تواند موثرتر از پیش در سطح کلان و در سیاستگذاری‌ها نقش داشته باشند.

این مقام مسوول اعلام کرد که تعامل و همدلی سازمان مرکزی تعاون روستایی با مجموعه نظام صنفی کشاورزی، آینده بسیار روشنی در افق بخش کشاورزی و برای برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی متصور است و سازمان مرکزی تعاون روستایی و نظام صنفی کشاورزی با این تعامل می‌توانند به تنوع‌بخشی و ارتقای کسب و کار در بخش کشاورزی و روستایی کشور و تجاری‌سازی و هوشمندسازی محصولات کشاورزی نائل شوند.

«قاسم پیشه‌ور» رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور به ارائه برنامه‌های راهبردی، بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت نظام صنفی کشاورزی کشور در گام اجرای ساختار جدید این نظام وفق اصلاحیه آیین‌نامه مربوطه مصوب هیات وزیران و همچنین گزارش بررسی موضوع اعمال قانون معافیت از پرداخت بیمه سهم کارفرما برای کارگاه‌ها تا پنج نفر کارگر بخش کشاورزی منطبق با دستور جلسه نشست مذکور پرداخت.

وی اظهار داشت: یکی از وظایف مهم نظام صنفی اجرای فرآیند ساماندهی است که منجر به نظم بخشی نیز خواهد شد و دفاع از حقوق نیز مستلزم انجام ساماندهی و نظام بخشی خواهد بود.

«مسعود عدل‌طلب» مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد به تشریح برنامه استقرار اصلاحیه آیین نامه اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی (تصویب نامه ۱۳۹۷/۹/۲۵هیات وزیران) پرداخت.

وظایف و اختیارات اتحادیه صنفی کشاورزی، اتاق اصناف کشاورزی شهرستان، ترکیب هیأت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران، ساختار نظارتی نظام صنفی کشاورزی، ترکیب اعضای هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و ساختار نظارتی نظام صنفی کشاورزی از جمله موارد ارائه شده بود.

در ادامه«محمدجواد خاکزاد رستمی» مشاور نظام صنفی کشاورزی کشور ضمن بیان پیگیری‌های انجام یافته برای اختصاص آرم و نشان های اداری سازمانی اتاق‌های اصناف کشاورزی شهرستان و ایران، بر تلاش برای ارائه طرح‌های موثر و کارآمد در جهت رونق و رشد بخش کشاورزی و ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای، تولیدی و روزآمد کردن دانش فنی اعضای نظام صنفی با توسعه ارائه خدمات فنی، آموزشی، ترویجی و حقوقی کشاورزی تاکید کرد.

در ادامه «کامران ساروقی» خزانه‌دار نظام صنفی کشاورزی کشور، گزارش مالی نظام صنفی کشاورزی کشور و بررسی وضعیت حسابرسی مالی و پرداخت سهم پنج درصد کشوری از نظام‌های صنفی کشاورزی استانی و شهرستانی را ارائه و برخی چالش‌های در این خصوص را بیان کرد.

در پایان اعضای حاضر در این جلسه به طرح مسائل مربوط و نقطه نظرات خود در خصوص اجرای ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی پرداختند.

همچنین در این جلسه از محمدشفیع ملک زاده رئیس پیشین نظام صنفی کشاورزی کشور با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha