قانونگذاران آمریکایی خواستار تحریم شرکت جاسوسی اسرائیلی شدند

تهران- ایرنا- جمعی از قانونگذاران آمریکایی از دولت این کشور خواستند تا گروه جاسوس‌افزاری رژیم صهیونیستی را مجازات کرده و آن را در فهرست تحریمی‌ها قرار دهد.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه اعلام کرد گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامه‌ای به خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا خواستار تحریم گروه جاسوس‌افزاری «ان اس او» (NSO) و سه شرکت نظارتی خارجی دیگر  که به دولت‌های اقتدارگرا در نقض حقوق بشر یاری داده‌اند، شدند.

این نامه، تحریم مدیران ارشد این شرکت جاسوسی اسرائیلی، شرکت امنیت سایبری "دارک‌مَتر" اماراتی و شرکت‌های نظارت آنلاین اروپایی "نکسا تکنولوژیز"(Nexa Technologies) و " تروویکور"(Trovicor) درخواست شده است.

قانون‌گذاران این خواسته را مطابق با قانون تحریم جهانی "مگنتسکی" می‌دانند که متهمان نقض حقوق بشری را با توقیف حساب‌های بانکی و ممنوعیت مسافری به آمریکا مجازات می‌کند.

این نامه به امضای ران وایدن رئیس کمیته مالی سنا، آدام شف رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان و ۱۶ قانون‌گذار دیگر دموکرات رسیده است و دلیل آن گزارش‌های مربوط به جاسوسی صنایع گروه ان اس او از کارکنان آمریکایی در اوگاندا اعلام شده است.

قانونگذاران آمریکایی معتقدند که صنعت جاسوس‌افزار به سرمایه‌گذاری و بانک‌های ایالات متحده متکی است و می‌گویند «برای مجازات معنادار آنها و ارسال یک علامت روشن به صنعت فناوری نظارت، دولت ایالات متحده باید تحریم‌های مالی اعمال کند. "

در این نامه آمده است که این شرکت‌ها "ناپدید شدن، شکنجه و قتل فعالان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران" را تسهیل کرده‌اند. شرکت‌های جاسوسی به دلیل انبوه گزارش‌های رسانه‌ای که آنها را با نقض حقوق بشر مرتبط کرده است، مورد توجه روزافزون واشنگتن قرار گرفته‌اند.

سناتور وایدن گفته است: "این مزدوران جاسوسی خدمات خود را به رژیم‌های مستبد با سوابق طولانی نقض حقوق بشر فروختند و قدرت جاسوسی گسترده‌ای را به ظالمان دادند. قابل پیش بینی بود، آن کشورها از ابزارهای نظارتی برای حبس کردن، شکنجه و قتل خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر استفاده کردند. دولت بایدن این شانس را دارد که سرریز دلارهای آمریکایی را خاموش کند و یاری دهد تا برای همیشه آنها را از کار بیندازد. "

وزارت بازرگانی آمریکا در ماه نوامبر، ان اس او  را در فهرست به موسوم به "لیست شرکت"  قرار داد و تامین‌کنندگان آمریکایی را از فروش نرم‌افزار یا خدمات به سازنده نرم‌افزارهای جاسوسی اسرائیل بدون دریافت مجوز خاص منع کرد.

این صنایع جاسوسی همچنین چالش‌های قانونی دیگری هم داشته‌اند. هفته گذشته یک فعال برجسته سعودی و بنیاد غیرانتفاعی الکترونیک فرانتیِر( Electronic Frontier) از دارک‌متر(DarkMatter)  شکایت کرد و مدعی شد که این گروه، گوشی همراه او را هک کرده‌اند.

شرکت اپل هم در ماه نوامبر از گروه ان اس او شکایت کرد و گفت که با نفوذ به نرم افزار نصب شده روی آیفون، قوانین ایالات متحده را نقض کرده است.

به نوشته رویترز، این خبرگزاری در سال ۲۰۱۹ فاش کرد که یک واحد هک مخفی در دارک‌متر DarkMatter، معروف به پروژه رِیوِن(Raven)، به امارات متحده عربی در جاسوسی از دشمنان خود کمک کرد. در بازجویی وزارت دادگستری آمریکا، سه عضو آن واحد که همگی از عوامل سابق اطلاعاتی ایالات متحده بودند، به نقض قوانین هک اقرار کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha