به گزارش ایرنا، وحید سبحانی رییس کمیته پزشکی فدراسیون بیماریهای خاص روز چهارشنبه در این همایش اظهار داشت: فردی که با پیوند عضو ورزش میکند نباید خود را با سایر ورزشکاران مقایسه کند. البته بوده ورزشکاران پیوند اعضا که در سطح قهرمانی هم ورزش میکنند. ورزشکاران پیوند اعضا اگر در حین ورزش دچار خستگی غیرمعمول و کمبود اکسیژن شدند، فعالیتهای ورزشی را قطع و با پزشک مشورت کنند.
وی درباره تمرینات ورزشی در بیماران خاص با طرح این پرسش که حال چرا ورزشکاران پیوند اعضا در ورزش با کمبود اکسیژن مواجه میشوند، پاسخ داد: این باز میگردد به بیماری زمینهای که آن ورزشکار از قبل داشته است و این امر در استقامت قلبی و عروقی نقش دارد.
رییس کارگروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: از دیگر علتها داروهای مصرفی فرد است که نقش سرکوبگر دارد و تاثیر منفی در عضلات ایجاد میکند.
سبحانی درباره اینکه آیا ورزش باعث افزایش سیستم ایمنی میشود، گفت: بله. اما ورزش با شدتهای کمتر نتیجه مطلوب میگذارد. ورزشکار پس از احساس هرگونه سنگینی در قفسه سینه و سر در حین ورزش و حتی مسابقه باید ورزش را متوقف کند، چون این مشکلات به دنبال خود ریسک بالایی دارد و علایم هشدار دهنده هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اهمیت ورزش در بازتوانی قبل و پس از پیوند خاطرنشان کرد: بزرگترین معضلی که داریم ورزش قدرتی است که در بیماران خاص باید در حد متوسط انجام شود اما تمرینات هوازی و کششی دامنه حرکاتی را در بیماران خاص لازم دارد.
مهرداد پورسعید ادامه داد: اما شدت و مدت زمان ورزش برای ورزشکاران پیوند، متفاوت و بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است. ورزشکار پیوند پس از سه روز از گذشت عمل جراحی میتواند با راه رفتن آرام ورزش کند. بیمار حتی در دوران قرنطینه میتواند تمرینات هوازی را انجام دهد که ضروری است.
مدیر دانشکده بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تغذیه در ورزشکاران خاص پیوندی یادآور شد: ورزش حرفهای و قهرمانی در افراد دارای پیوند عضو، علاوه بر ارزش افزوده برای سلامت ورزشکار زمینه را برای تبادلات فرهنگی و اجتماعی بین ملل مختلف و کسب افتخارات ارزشمند فراهم میکند.
کوروش جعفریان افزود: وضعیت سلامت افراد پس از پیوند اعضا ممکن است به دلیل مصرف داروها و تغییرات متابولیکی دچار تغییر شود، پس توجه به رژیمهای غذایی ضدالتهابی مانند رژیم مدیترانه آبی یک راهکار ساده برای کاهش عوارض است.
نظر شما