به گزارش ایرنا، امیر عزیزیپور ۲ سال پیش به عنوان رئیس فدراسیون اسکواش انتخاب شد و همزمان با این انتخاب اسکواش به صورت رسمی وارد مسابقات المپیک شد.
وی با حضور در ایرنا در خصوص برنامههای فدراسیون اسکواش برای حضور در المپیک و برخورد با ورزشکار سالاری پاسخگوی سئوالات خبرنگار ایرنا بود که در زیر میخوانید.
عملکرد ۲ ساله خودتان را چطور ارزیابی میکنید؟
از ابتدا که وارد فدراسیون شدیم، ۳ وزیر تغییر کرد و این مسئله با تغییر سلایق نیز همراه است که مجبور بودیم هر دفعه برخی روندهای فدراسیون را تغییر دهیم؛ البته هدفگذاری کلی و اساسی فدراسیون هیچ تغییری نکرد و به سمت جلو حرکت کردیم. ساختار قبل را تغییر دادیم که متاسفانه همیشه تغییرات با چالش همراه است و حل کردن چنین مشکلاتی انرژی زیادی از ما گرفت.
به طور دقیق چه مشکلات و چالشهایی برای فدراسیون پیش آمد که بعضا روند فدراسیون کند شد؟
در بخش بانوان، مربیان تیم ملی و بعضی بازیکنان تغییر کردند و این مسئله با مقاومت عدهای همراه بود که قائل به عدم تغییر بودند. تیم جوانی را به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام کردیم که ۷۰ درصد تیم کمتر از ۱۹ سال داشتند و با این حال هیچ نزول درجهای در کار نبود؛ این نتایج نشان داد که تغییرات ما ثمربخش بوده و پس از آن نیز فرشته اقتداری با این روند توانست اولین طلای تاریخ ایران را کسب کند و باعث افتخار ما باشد. البته در جلسهای که با او داشتیم، اعلام کردیم که تنها به همین مدال قانع نیستیم و در انتظار شروع مقامآوریهای او هستیم.
فکر میکنید اقتداری انتظارت از اسکواش بانوان را بالا ببرد؟
برخی حمایتها از طرف فدراسیون انجام شد و خود او نیز به طور شخصی تلاش زیادی کرد تا به این مدال طلا برسد. برای ۳ ماه آینده نیز ۲ مسابقه هندوستان و یک مسابقه هم در پرتقال را برای او برنامهریزی کردیم که به دنبال راهی برای اعزام او هستیم. نمیخواهیم اقتداری تنها ورزشکار ایرانی در این عرصه باشد زیرا برای نتیجهگیری در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ نیازمند یک تیم حداقل ۴ نفره از بانوان هستیم. شرایط در حال فراهم شدن است و برخی اسپانسرها را به میدان آوردیم که مسیر هموار شود.
در جلسه مربیان تیم ملی، بانوانی همچون پارمین نکوپایان ، مونا فلاحتی و نارگل رمضاننژاد و چند ورزشکار دیگر نیز زیر نظر فدراسیون هستند تا با حمایتهای ما بتوانند در چنین جایگاهی قرار بگیرند. به دنبال تک چهرهای در اسکواش نیستیم بلکه باید یک پکیج کامل بسازیم. دورهها و کلاسهای مختلف بینالمللی نیز باید زیر نظر باشد که این بازیکنان در آن حاضر شوند.
از نقش مربی اقتداری بگویید که چقدر در این نتیجه تاثیر داشت؟
باید از الهام رمضانی که فراتر از انتظار واقع شد هم تشکر کنم که در عرصه مربیگری، نتیجه خوبی را کسب کرد. در گذشته رسم بود که فقط ورزشکار اعزام شود ولی این طلسم شکست و از مربیان هم حمایت شد تا در کنار ورزشکاران باشند و نتایج خوبی حاضر شود.
حواشی تیم ملی مردان بیش از بانوان شده است. دلیل این مسئله چیست؟
از زمانی که به فدراسیون آمدم یک گروه فنی را تشکیل دادم که یک تفکر واحد وجود نداشته باشد. مشورتهای ما مبنی بر این شد که سرمربی تیم ملی تغییر نکند ولی در طول زمان فعالیت او، با وجود حمایتهای فدراسیون تیم مردان نتیجه خوبی در اعزامهای بینالمللی و آسیا نگرفت. هیچ اظهار سلیقهای برای انتخاب ورزشکاران نداشتیم و همه خواستههای او را عملی کردیم. وقتی نتیجه خوبی حاصل نشد، مجبوریم که تغییراتی را انجام دهیم. پس از او غلامنژاد انتخاب شد، زیرا دستمزد مربی خارجی بسیار بالا رفته است و در توان ما نیست.
غلامنژاد ورزشکار مدالآور در اسکواش نبود ولی یک مربی نیازی به داشتن این ویژگی نداشت. او از بدو ورود یک تیم کامل میخواست و پس از در اختیار گذاشتن خواستهها، دیدیم که نتیجه خوبی را در غرب آسیا بدست آورد.
ماجرای حواشی تیم ملی مردان که برای فدراسیون مشکلساز شد، چه بود؟
علیرضا شاملی در اولین انتخابی طبق صحبتهای عوامل فدراسیون که داشتیم، اصلا تمایل به شرکت در اردو نداشت و بر این باور بود که اعزامی صورت نخواهد گرفت و حتی در بازی اول هم حضور پیدا نکرد.؛ او در تمام مدت بازی منتظر سوت پایان بود تا به پرواز کیش برسد. در مسابقات انتخابی اول که برگزار شد، او بین افراد انتخاب شده نبود و از طرف دیگر افرادی که انتخاب شدند، طبق قانون و زیر نظر مربی تیم ملی کاملا منصفانه اعزام شدند. در انتخابی دوم نیز او اصلا شرکت نکرد، با این حال شانس حضور مجددی را برای او گذاشتیم تا با نظر مربی تیم ملی، حضور پیدا کند اما حاضر به ادامه همکاری با تیم ملی نشد.
با تغییر سرمربی تیم ملی ورزشکارانی، همچون نوید ملک ثابت، ضیا کاشانی، علیرضا شاملی و سپهر اعتمادپور به همراه چند تن از بازیکنان اسبق تیم ملی، گروه مخالفین فداسیون را تشکیل دادند. آنها نامهای به فدراسیون زدند و در یکی از بندها خواستار تغییرات فنی در تیم ملی شدند و تهدید به عدم حضور در اردوی تیم ملی کردند. ما نمیخواهیم روندی ایجاد شود که ورزشکار سالاری در فدراسیون شکل بگیرد و ورزشکاران خودشان را از مربی بالاتر ببینند.
افزادی همچون کاشانی درخواست دیگری داشتند که فدراسیون برای شرکت در مسابقات PSA به برخی بازیکنان کمک دهد زیرا از نظر مالی، توان حضور در مسابقات بین المللی را نداشتند که با توجه به افزایش قیمت ارز، این درخواست معقول بود. به همین دلیل برخی را دعوت کردیم که راهکاری را برای آنها پیدا کنیم اما بعضی حضور پیدا نکردند و برای بقیه هم این تصمیم را گرفتیم که بسته حمایتی برای آنها را برنامهریزی کنیم که نهایی شده و ورزشکاران تیم ملی از آن استفاده میکنند.
چطور با این فراد برخورد کردید؟
هرکس که کار اشتباهی میکند باید با او برخورد شود؛ با این افراد هم باید طبق قانون برخورد شود. این گروه یک حامی پیدا کردند که برای اهداف شخصی و مالی نسبت به ساپورت این ورزشکاران اقدام می کند تا به علیه فدراسیون هجمه ایجاد کنند.
در مورد حقوق ورزشکاران هم حواشی وجود داشت. میتوانید ماجرا را توضیح دهید؟
ورزشکاران ما با آموزش میتوانند درآمد خوبی داشته باشند و از طرف دیگر توقع دارند که به اندازه همان درآمد نیز در تیم ملی حقوق دریافت کنند اما در واقع این عنوان ملی است که به آنها جایگاه میدهد و میتوانند درآمد خوبی کسب کنند. این افراد به دنبال ایجاد هجمه بودند ولی حقوق آنها را به اندازه ورزشکاران المپیکی تعیین کردیم.
با سابقهای که در فعالیتهای فنی دارید، از تیم راضی هستید؟
از جوانگرایی خیلی راضی هستم ولی نباید ظرفیت بازیکنان قدیمی را فراموش کنیم. هر ورزشکاری که از تیم ملی کنار میرود لزوما نباید سرمربی تیم ملی بزرگسالان بشود.
چطور رئیس موقت فدراسیون غرب آسیا شدید؟
در فدراسیون غرب آسیا یک همراهی در اسکواش میبینیم. تغییری در روند انتخابات باید انجام میشد و طبق همین روند مسئولیت این فدراسیون به مدت سه ماه به من سپرده شد تا انتخابات بعدی انجام شود. اجلاس در ایران و در جزیره کیش برگزار خواهد شد و به دنبال قدرتمند شدن غرب آسیا هستیم.
نظر شما