به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، قصهگویانی از پنج قاره آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و اروپا در بخش «بینالملل» جشنواره حضور دارند.
بدین ترتیب ۲۲ شرکتکننده خارجی از کشورهای سوییس، مالزی، مکزیک، ترکیه، عمان، کوبا، اسپانیا، آفریقای جنوبی، کانادا، هندوستان، مصر، فلسطین، تونس، ایتالیا، آرژانتین و آفریقا با ۱۹ قصهگوی ایرانی در بخش «بینالملل» جشنواره بهرقابت میپردازند.
همچنین به دلیل همهگیری ویروس کرونا قصهگویان خارجی در جشنواره بینالمللی قصهگویی حضور فیزیکی ندارند و در اولین و دومین روز جشنواره یعنی ۲۵ و ۲۶ آذر ویدیوهای ارسالی آنان برای مخاطبان، داوران و منتقدان نمایش داده می شود.
آغاز به کار بیستوسومین جشنواره قصهگویی از ۲۵ آذر
بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساعت ۸:۳۰ صبح روز پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون افتتاح میشود.
در اولین روز جشنواره، قصهگوهای بخش «بینالملل» با یکدیگر به رقابت میپردازند.
بدینترتیب پس از برگزاری آیین گشایش در ساعت ۸:۳۰، از ساعت ۹:۴۰ تا ۱۱ کیمیا یعقوبیگودرزی از استان تهران با قصه «زال و رودابه»، پاتریک مهر از کشور سوییس با قصه «قصه دریاچه»، مرضیه پولادیباغبادرانی از استان اصفهان با قصه «هوچی و هوچی» و نور اظهر ایشاک از کشور مالزی با قصه «قصه پنگولین» با یکدیگر رقابت میکنند.
همچنین از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۳ طاهره اصفهانی از استان کردستان با قصه «دایره شادی»، روبن کوربت از کشور مکزیک با قصه «لاکپشت غرغرو»، بهناز مهدیخواه از استان تهران با قصه «حکایت طوطی نالان و طوطی بازرگان»، آرگین کوبین از کشور ترکیه با قصه «پرنده شادی» و فریده محمودی از استان مرکزی با قصه «مار کبری» به رقابت میپردازند.
از ساعت ۱۵ تا ۱۷:۳۰ نیز احمد راشدی از کشور عمان با قصه «مرد نابینا»، فاطمه محمودی از استان آذربایجانشرقی با قصه «یه جای امن»، بئاریس کوئینتاناواله از کشور کوبا با قصه «چهطور نارگیل آبدار شد!»، محسن ساجدیفر از استان خراسان رضوی با قصه «قصه مار و هیزمشکن»، راکوئل لوپز از کشور اسپانیا با قصه «روزی که پیراشکی بارید»، سوسن حیاتی از استان بوشهر با قصه «راز درخت بزرگ»، بونی فاسه اوفوگو از کشور اسپانیا با قصه «قلب درخت بائوباب»، مصطفی جعفریخوزانی از استان اصفهان با قصه «قصه نصفه نیمه»، بالتسی تساتسی از کشور آفریقای جنوبی با قصه «سنگ قصهگو»، غلامرضا جهانپا از استان خراسان رضوی با قصه «نقل جنگ سام نریمان و اژدها» و ورونیکا آنتی پولو از کشور کانادا با قصه «قصه مادربزرگم» با یکدیگر رقابت میکنند.
همچنین ساعت ۱۸ تا ۲۰:۳۰ ورکشاپ «فراتر از صدا» به شیوه آنلاین از سوی آنتونیو روچا قصهگوی برزیلی برگزار میشود.
قصهگوی برزیلی کارگاه «فراتر از صدا» را برگزار میکند/ تمرکز بر استفاده از تکنیکهای زبان بدن و مهارتهای نمایشی
کارگاه «فراتر از صدا» ازسوی آنتونیو روچا قصهگوی برزیلی ۲۵ آذر همزمان با اولین روز جشنواره بینالمللی قصهگویی برگزار میشود.
در اولین روز از بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مصادف با پنجشنبه ۲۵ آذر کارگاه آنلاین «فراتر از صدا» ازسوی آنتونیو روچا قصهگوی برزیلی از ساعت ۱۸ تا ۲۰:۳۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون برگزار میشود. مترجم همزمان این کارگاه بهاره جهاندوست است.
این ورکشاپ بر خلاقیت فردی با استفاده از تکنیکهای زبان بدن و میم(مهارتهای نمایشی) تمرکز دارد تا نامریی را قابل مشاهده و در نتیجه فضا و گذارهای یکپارچه ایجاد کند.
همچنین «فراتر از صدا» ورکشاپی مشارکتی، پر از سرگرمی و حرکت است و به مخاطب میآموزد که چگونه این ابزارها را در یک محیط سرگرمکننده و امن کاوش کند.
آنتونیو روچا که اهل برزیل است، فعالیت خود را در هنرهای نمایشی از سال ۱۹۸۵ آغاز کرد. وی در سال ۱۹۸۸ برای اجرا و تعمیق مهارتهای میم (مهارتهای نمایشی) خود با استاد میم، تونی مونتانارو به ایالات متحده رفت و سپس مدرک لیسانس Summa Cum Laude Theatre را از USM (دانشگاه جنوب مین) دریافت و نزد استاد مارسل مارسئو تحصیل کرد.
ترکیب میم و کلام گفتاری به عنوان شیوه خلاقه آنتونیو روچا از سنگاپور تا آفریقای جنوبی و بسیاری از مکانهای میانی از جمله ۱۶ کشور در ۶ قاره اجرا شده است که عبارتند از جشنواره هنر سنگاپور، تله گرگ، جشنواره ملی داستانسرایی، مرکز کندی، موسسه اسمیتسونیان، نشنال جئوگرافیک، داستانهای گراتس در اتریش، جشنواره دنیا در هلند، بسیاری از جشنوارههای داستاننویسی و موسسات آموزشی در سراسر ایالات متحده آمریکا.
وی علاوه بر انتشار سه لوح فشرده آموزشی و یک کتاب تصویری چندین جایزه از جمله جایزه محبوب حلقه برتری شبکه ملی داستانگویی را از آن خود کرده است.
برگزیدگان مرحله استانی و منطقهای در بخش «ملی» و «آیینیسنتی» بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی و برگزیدگان مرحله نخست بخش «بینالملل» میتوانند در این کارگاه آموزشی شرکت کنند.
برگزاری جشنواره قصهگویی به صورت ترکیب حضوری-آنلاین/ فضاهای پخش آنلاین برای مخاطبان اعلام شد
بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود.
بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صورت ترکیبی از حضوری برای قصه گویان، منتقدان و داوران و آنلاین برای مخاطبان برگزار میشود.
بدین ترتیب این جشنواره برای قصه گویان، داوران و منتقدان به صورت حضوری در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری برگزار میشود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضور مخاطبان نیست و آنها میتوانند برنامههای جشنواره بینالمللی قصهگویی را در فضای مجازی دنبال کنند.
بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دبیری محمد گودرزیدهریزی از ۲۵ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار خواهد شد.
این رویداد از صفحه رسمی کانون در اینستاگرام و نشانی آپارات کانون، پرتال کانون و سایت خبری کانون نمایش داده میشود.
نظر شما