به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، غلامعلی حداد عادل با حضور در پردیس سینمایی چارسو ضمن بازدید از خانه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت درباره تاثیری که سینمای مستند با نشان دادن مشکلات میتواند در بهبود شرایط جامعه داشته باشد، گفت: به قدری سینمارو حرفهای نیستم که بتوانم در این باره جواب دقیق و درستی بدهم. ولی در کنار انواع تولیدات سینمایی، اهمیت سینمای مستند از این جهت بوده که بیننده هیچوقت موقع تماشای فیلم نمیتواند به خودش بگوید که اینها توهم و تخیل و نتیجه فکر فیلمنامهنویس یا کارگردان است.
وی افزود: سینمای مستند واقعنماست و این واقعنمایی فرد را در تصمیمگیری بیشتر کمک میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد تا مسئولان با رصد مشکلات نشان داده شده در مستندها به حل این مشکلات بپردازند، گفت: (سینمای مستند) برای همه مفید بوده و لازم نیست که همیشه حقیقت بیان مشکلات باشد. البته بیان مشکلات بخشی از حقیقت است اما بیان راهحلها هم بخشی از حقیقت به شمار میآید.
حدادعادل در پاسخ به این پرسش که آیا مستندسازها باید راهحل مشکلات را هم نشان دهند؟ گفت: بله. اصلا یک جاهایی که یک مشکلی بوده و حل شده که آن هم جز حقیقت است. حقیقت فقط این نیست که یک زخمی باشد؛ بهبود هم حقیقت است. در عین حال سینمای مستند بخشی از تاریخ و بخشی از جامعه است.
رییس فرهنگستان ادب همچنین در پاسخ به این پرسش که مسئولان و به طور خاص خود ایشان تا چه اندازه سینمای مستند را دنبال میکند، گفت: امثال بنده کمتر میتوانیم به سینما برویم و از این بابت تاسف میخورم. اما سالی یک باری که جشنواره برگزار میشود، (اگر) فرصت کنم، حداقل یک فیلم را میبینم.
حداد عادل در پایان ضمن بیان اینکه خیلی اوقات در تلویزیون شبکه مستند را دنبال میکند، عنوان کرد: به سینمای مستند احترام میگذارم و آن را یکی از پایههای هنری سینمای کشور میدانم.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم پنجشنبه ۲۵ آذرماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان میدهد.
نظر شما