محمدرضا قدیر عصر چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم در سالن کرامت استانداری افزود: از این تعداد واکسن که در قم تزریق شده؛ نوبت نخست ۷۸۶ هزار و ۴۶۲ دُز، نوبت دوم ۶۱۴ هزار و ۱۴ دُز و نوبت سوم ۲۴ هزار و ۹۶۰ دُز واکسن تزریق شده است.
وی با بیان اینکه قدرت سرایت «اومیکرون»، سویه جدید کرونا بالاست، گفت: مهم ترین خطری که ما را تهدید می کند، مساله «عادیانگاری» است، از اینرو باید «زدن واکسن» و «رعایت شیوهنامههای بهداشتی» مورد توجه جدی قرار بگیرد.
وی اعلام کرد: در هفته گذشته، تزریق دُز سوم واکسن بیشتر مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه همچون حضرات آیات لطفالله صافی گلپایگانی، سید موسی شبیری زنجانی، حسین نوری همدانی و عبدالله جوادی آملی به صورت فراگیر انجام شد و این بزرگان نیز توصیههای مهمی در مشارکت همه در امر «واکسیناسیون» داشتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم تاکید کرد: واکسیناسیون رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید، یک اتمام حجتی بود، برای مدعیان بدون عمل، و این باید سرلوحه کار ما قرار بگیرد.
قدیر همچنین خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات در امر واکسیناسیون، به «تبلیغات ضد واکسن» برمیگردد.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: الحمدالله روند ابتلا، بستری و مرگومیر همچنان در استان قم در موضوع کرونا نزولی است؛ به طوری که ۲ روز پیش، پس از ۲۹۹ روز، تعداد بیماران بستری ما در این زمینه ۲ رقمی شد.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۵ بیمار بَدحال در زمینه بیماری کووید-۱۹ داریم و هفته قبل، در پنج روز هفته تعداد مرگومیرهای استان قم به صفر رسید و میانگین تعداد مرگومیرهای ما در هفته گذشته ۰.۳ نفر بوده است.
لزوم اطلاعرسانی در زمینه مشارکت مراجع در امر واکسیناسیون، جلوگیری از عادیانگاری مساله کرونا در سطح جامعه، توجه همگان به رعایت شیوهنامههای بهداشتی و مشارکت در هر سه دُز واکسن کرونا از جمله مسایلی بود که در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم توسط مدیران استان قم بر آنان تاکید شد.
وضعیت کرونایی استان قم از روز پنجم آذرماه جاری «آبی» شده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک»، «فاصلهگذاری اجتماعی» و «پرهیز از مسافرتهای غیرضروری» توصیه شده است.
شهروندان برای طرح هر گونه پرسش درباره ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند به منظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما