خدمات کتابخانه،فقط امانت کتاب و سالن‌های مطالعه نیست

شیراز-ایرنا-رئیس اداره کتابخانه های شهرستان فسا از توابع استان فارس گفت: امروزه کتابخانه‌های عمومی با زمان‌های گذشته تفاوت‌های فراوانی دارد و خدمات آن فقط به امانت کتاب و سالن‌های مطالعه خلاصه نمی‌شود.

محمدحسین فیروزی، شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: امروز کتابخانه های عمومی به مرکز فرهنگی، اجتماعی و پویایی تبدیل شده اند که روز به روز با ارائه فعالیت های متنوع و جذب مخاطبین مختلف در ارتقای شاخص ها و رفع ناهنجاری های جامعه کمک فراوانی می کند.

وی بیان کرد: در جامعه ای که خرید کتاب نیز با مشکلات فرهنگی و مالی خود روبرو است قطعا معرفی کتاب می تواند تلنگری برای اشتیاق بیشتر به کتاب و کتابخوانی باشد که با حضور در کتابخانه ها بخش زیادی از نیازهای علاقه مندان در حوزه کتاب و کتابخوانی تامین می شود.

فیروزی اضافه کرد: اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فسا با کمک همه جریان های کتاب محور،در تلاش است این شهرستان را به جایگاه اصلی خود یعنی کسب عنوان پایتخت کتاب ایران برساند و این مهم محقق نمی شود مگر این که کتاب را محور توسعه شهرستان قرار دهیم.

رئیس اداره کتابخانه های شهرستان فسا گفت: از سال ۹۳ فصلی نو در فعالیت‌های نهاد کتابخانه های عمومی کشور و به طبع در شهرستان فسا آغاز شده است.

به گفته وی، علاوه بر رشد چشمگیر  طرح های عمرانی ، توسعه ای و تجهیزاتی در این مدت، طرح های حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابخانه نیز چند برابر شده است.

فیروزی ادامه داد: بدلیل حجم فعالیت ها و نقش آفرینی کتابخانه ها در عرصه فرهنگی، شناخت بیشتری از کتاب و مولفه های آن ایجاد شده است و از این رو حضور مخاطبین و به ویژه خانواده ها در کتابخانه های عمومی افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: شهرستان فسا با توجه جدی به حوزه سبک زندگی، حضور خانواده ها در کتابخانه ها را به یکی از اهداف مهم خود تبدیل کرد و بخشی از اهداف پیش بینی شده محقق شده است.

فیروزی گفت:در ایام تعطیلی و دورکاری‌های کرونا بیش از ۱۰۰۰ برنامه در قالب برنامه های فرهنگی و ترویجی در کتابخانه‌های تحت پوشش این اداره برگزار شد.

وی اظهار داشت: فسا  دارای هشت کتابخانه نهادی و ۲  کتابخانه مشارکتی فعال است که‌ ۶ کتابخانه آن در ۶ سال‌گذشته به مجموعه شهرستان افزوده شده است‌. 

وی ادامه داد: شهرستان فسا بیش از ۳۵۰۰ متر مربع فضای کتابخانه ای دارد و از نظر عضویت و زیربنا از میانگین استانی بالاتر است و در جایگاه امانت کتاب نیز از شهرستان های شاخص استان فارس است.

وی گفت: ۲ شهر فسا نیز فاقد کتابخانه بوده اند که با همت کتابخانه ها و همکاری مسئولان و خیرین شهرستان کتابخانه عمومی شهدای اینانلو شهر قره بلاغ با مساعدت خانواده محترم شهید ابراهیم دوگانی در سال گذشته افتتاح شد و در شهر نوبندگان نیز ساختمان کتابخانه در حال ساخت است و پیشرفت فیزیکی خوبی دارد.

فیروزی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته برای پروژه های روستاهای دستجه و فدشکویه اظهار داشت: تجهیز بخش کودک و نوجوان جدید کتابخانه بقیه الله میانشهر با مساعدت خیرین مراحل نهایی خود را سپری می کند.
به گفته وی، مشارکت خیرین در برنامه ها و پروژه های کتابخانه ای شهرستان فسا نقش بسزایی داشته است.

فیروزی ادامه داد: پروژه کتابخانه و مدرسه شهدای داراب پور روستای دستجه با مساعد مهراب داراب پور آغاز شده است و همچنین  مطالعات ابتدایی و امکان سنجی راه اندازی کتابخانه در روستاهای نصیرآباد، خیرآباد، زنگنه و امیرحاجیلو انجام شده است که امیدواریم نتایج خوبی تا پایان سال دربرداشته باشد.
وی با اشاره به  مطالعات انجام شده درخصوص  راه اندازی کتابخانه های سیار در ۳ منطقه عشایری و روستایی دارای جمعیت های کمتر گفت: در تلاشیم در کمتر از یک سال آینده اولین کتابخانه سیار در شهرستان راه اندازی گردد.

رئیس اداره کتابخانه های شهرستان فسا گفت:پس از ۱۰ ماه پیگیری و با دریافت مجوزها، همزمان با هفته کتاب آیین کلنگ زنی و آغاز پروژه کتابخانه خیرساز در بوستان باغ زاهدی در جنوب شهر فسا، با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان خیر محترم و مشارکت شهرداری فسا آغاز شد.

شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha