به گزارش ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس یکشنبه در نشست امضای تفاهم نامه گفت: ایران و تاجکستان از پیشنه تمدنی یکسانی برخوردارند و ایرانشهر یا ایران زمین در گذشته، پایتخت تمدنی ۳۳ ملت امروزی بوده که آثار آن در کاخ تخت جمشید به تصویر کشیده شده است.
محمد ثابت اقلیدی اظهار کرد: پیشینههای مشترک فرهنگی و زبان مشترک ۲ کشور، باعث شده گردشگران و فعالان گردشگری تاجیک، امروز در شیراز احساس غربت نداشته باشند و هموطنان ما که به تاریخ وتمدن خود عشق میورزند نیز بتوانند به کشور دوست و برادر تاجکستان سفر کنند و با جغرافیا و جاذبههای آن آشنا شوند.
وی با اشاره به برخی از جاذبههای گردشگری فارس، عنوان کرد: همه دنیا ایران را با تخت جمشید یا پرسپولیس میشناسند و همچنین آرامگاه مشاهیربزرگی همچون حافظ و سعدی شیرازی در شیراز میزبان گردشگرانی از سراسر دنیا است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس افزود: شیرازشهر جهانی صنایع دستی است و آباده فارس به عنوان شهر جهانی منبت در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است، فیروزآباد شهر ملی دست بافتههای داری ایران است و هنرمندان بیش از هشتاد رشته فعال صنایع دستی در سراسر فارس مشغول تولید هستند.
ثابت اقلیدی اضافه کرد: فارس در حوزه طبیعت گردی نیز بسیار غنی است و میتواند پذیرای علاقه مندان قله نوردی و آفرود باشد.
او گفت: وجود پزشکان توانمند و امکانات مناسب پزشکی، شیراز را از قطبهای گردشگری سلامت ایران کرده و سالانه گردشگران بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس برای درمان به این شهر سفر میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس اظهار کرد: برگزاری هفتههای فرهنگی و رویدادهای گردشگری برای معرفی داشتههای ۲ کشور ضروری است و فرصتی مناسب برای توسعه گردشگری متقابل ایران و تاجیکستان فراهم میکند.
در این نشست که با حضور مسئولان شهری و گردشگری فارس و حکم الدین رحمان دبیر اول سفارت تاجکستان در جمهوری اسلامی ایران و هیأتی متشکل از تور اپراتورهای کشور تاجکستان تشکیل شد، دیدارهای رو در رو میان فعالان بخشهایی خصوصی تاجکستان و فارس برگزار شد و تفاهم نامه همکاری دوجانبهای در این زمینه به امضا رسید.
نظر شما