به گزارش ایرنا,مصطفی مشفقیان روز شنبه در مراسم اختتامیه دهه گردشگری مذهبی و تقدیر از فعالان شیراز در این حوزه که در حرم مطهر حضرت سید علاالدین حسین (ع) برگزار شد،گردشگری مذهبی را یکی از مهمترین اولویتهای مدیریت شهری شیراز دانست و گفت: نحوه برخورد و تشریفات گردشگر مذهبی باید آموزش داده شود و فردی که بعنوان توریست مذهبی وارد این شهر میشود باید زمینه مذهبی داشته باشد.
به گفته وی برای توسعه گردشگری مذهبی در شیراز باید نحوه برخورد و تشریفات زیارتی این نوع گردشگر آموزش داده و تدابیر خاصی در این زمینه اندیشیده شود.
وی ادامه داد:
معاون شهردار شیراز اضافه کرد: این امکان وجود دارد که شهروندان و افرادی که در محلات حاشیهای شیراز زندگی میکنند حداقل دو مرتبه در سال در قالب راه اندازی تورهای گردشگری مذهبی روزانه توسط شهرداری به حرمین مطهر شیراز مشرف شوند.
ارایه ۲ هزار و ۹۴۰ ساعت آموزش ویژه گردشگری مذهبی در شیراز
مدیر امور زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در ادامه این آیین گفت: شاخصترین فعالیتهای دهه گردشگری مذهبی در این شهر از ۱۷ تا ۲۷ آذرماه جاری برگزار شده است.
امیرحسین حکمتنیا افزود: در این مدت ۲ هزار و ۹۴۰ نفر ساعت آموزش در حوزه گردشگری مذهبی شامل آموزش گردشگری ویژه خدام حرمهای مطهر و بقاع متبرکه شیراز، آموزش گردشگری و تشریفات زیارتی ویژه خادمان اماکن مذهبی و زائرسراها، آموزش گردشگری مذهبی ویژه فعالین گردشگری و صنوف وابسته در استان فارس و آموزش گردشگری الگوهای رفتاری و آداب معاشرت ویژه رانندگان تاکسی زائر برگزار شده است.
وی اظهار داشت: طراحی و اجرای مدل تورهای گردشگری و مذهبی مساجد به تعداد ۵۴۰ نفر ساعت تور با عناوین مختلف ازجمله «گوهران صدف» شامل ۲ تور تخصصی گردشگری مذهبی در محور امامزادگان، «نگین شهر»، شامل ۲ تور تخصصی گردشگری مساجد در محور بافت تاریخی شیراز و «خانه علما»، شامل تور تخصصی بافت گردی ویژه خانه و مقبره علما و مشاهیر مذهبی نیز در این مدت برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد ایستگاه تورهای زیارتی برای حضور در آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) و حضرت علی ابن حمزه (ع) در روزهای زیارتی پنجشنبه و شنبه هر هفته از شهرکهای غرب شیراز به سمت حرمهای مطهر، از دیگر برنامهها برای حرکت به سمت توسعه گردشگری مذهبی است، گفت: پنج ایستگاه تاکسی زائر در محلهای باب الرضا (ع) حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) پایانه شهید دستغیب، سه راه احمدی، و حرم های مطهر سید علاالدین حسین (ع) و حرم مطهر علی ابن حمزه (ع) برای هدف دسترسی بهتر به حرمها شکل گرفته است.
حکمتنیا پر پایان تاکید کرد: ضروری است که تربیت راهنمایان گردشگری مذهبی در مسیرهای مرتبط با جاذبه های زیارتی و مسجد محوری در شیراز صورت پذیرد و همچنین کتابهای تخصیی در این زمینه تهیه شود.
نظر شما