به گزارش روز یکشنبه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، دکتر محمد رشتیباف افزود: گروههای واکنش سریع دامپزشکی در تمام شهرستانهای استان در حالت آماده باش هستند تا در صورت مشاهده هرگونه کانون احتمالی نسبت به معدومسازی آن اقدام نمایند.
وی ادامه داد: با توجه به فصل سرما و تغییرات ویروسی مشاهده شده در سویههای در حال گردش، انجام و تشدید اقدامات امنیت زیستی توسط مرغداران به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری در گلهها و مراکز تولید و پرورش طیور ضروری است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: افراد و تجهیزاتی که به مزرعه تولید و پرورش مرغ دسترسی دارند باید محدود شوند و سیستم ضدعفونی تجهیزات این مزارع نیز باید همیشه کارا و به روز باشد.
وی افزود: همچنین ضروری است مرغداران، هرگونه کاهش مصرف آب، دان و تولید را هرچه سریعتر به دامپزشکی اطلاع داده و نسبت به ایمن بودن گلههای خود با انجام واکسیناسیون مطمئن شوند.
دکتر رشتیباف ادامه داد: پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تنها از عهده یک دستگاه نظیر دامپزشکی خارج است و لازم است اتحادیهها و سایر دستگاههای عضو ستاد مقابله با آنفلوآنزای پرندگان استان همکاری کامل را با این مجموعه داشته باشند.
وی گفت: مرغداران باید هرگونه بیماری و تلفات را سریعتر به مسوولان دامپزشکی گزارش دهند و دقت کنند که سیستم امحای مناسب و براساس موازین بهداشتی را برای کود و لاشههای پرندگان تلف شده بکار گیرند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ آماده دریافت گزارشهای مرغداران و تمامی دامپزشکان شاغل در این واحدها میباشد.
خراسان رضوی رتبه سوم تولید گوشت مرغ و تخم مرغ را در کشور به خود اختصاص داده است.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوآنزای مرغی یک بیماری ویروسی همه گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بسیار دارد و در صورت شیوع خسارت فراوان به صنعت مرغداری وارد میکند.
نظر شما