سجاد سالک روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص نقش سمنها در مقابله با کرونا اظهار داشت: نقش اصلی سازمانهای مردم نهاد در مقابله با این پاندمی، کاهش واکسنهراسی، مشارکت در رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن کووید ۱۹ باید از طریق آگاهیبخشی عمومی اتفاق بیافتد.
وی تصریح کرد: در حقیقت نقش سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای جوانان در این زمینه یک نقش تبلیغی - ترویجی است که از طریق سه روش انجام خواهد شد.
سالک افزود: در گام نخست، سمنها میتوانند با تولید محصولات رسانهای و اقدامات خلاقانه در فضای مجازی همچون ساخت موشنگرافی (طراحی متحرک)، فتوکلیپ، ویدئوکلیپ، اینفوگرافی و شرح و توضیح فواید واکسیناسیون و کاهش آمار بستری و فوت ناشی از تزریق واکسن، مردم را از نتایج واکسیناسیون آگاه سازند.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: از این طریق همچنین میتوان به شبهات و ابهامات مخالفان واکسن، ترس روانی جامعه در رابطه با عوارض و نتایج واکسیناسیون هم پاسخ داد.
سالک اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد همچنین میتوانند به عنوان واسط بین چهرههای مرجع (شخصیتهای مورد پذیرش جامعه) اعم از چهرههای هنری، فرهنگی، ورزشی عمل کنند. در حقیقت تریبون شهروندان شوند و شخصیتهای علمی و اجتماعی و... را ترغیب کنند که در فضای مجازی، رسانهها و شبکههای اجتماعی مختلف در این باره اظهار نظر کرده و جامعه را به مقابله با کرونا، رعایت ضوابط بهداشتی و دریافت واکسن تشویق کنند.
به گفته این مسئول، سمنها با اعزام تیمهای رسانهای هم میتوانند از شخصیتهای مورد تایید مردمی درخواست اظهار نظر در این رابطه را داشته باشند.
ضرورت حضور میدانی در مناطق محروم برای آگاهیبخشی درباره کرونا
سالک ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات سمنها در این راستا باید حضور میدانی و عملیاتی در مناطق محروم و گفت وگو با ساکنین این مناطق باشد. مردم نقاط آسیبدیده به دلیل عدم دسترسی به رسانهها، فضای مجازی و... اطلاعات لازم در خصوص نتایج واکسیناسیون را دریافت نکرده و دچار ترس و نگرانی از عوارض و نتایج واکسن و بالتبع واکسنگریزی خواهند شد.
وی تاکید کرد: بنابراین سازمانهای مردم نهاد از طریق دیدار چهره به چهره و گفت وگو میتوانند لزوم و اهمیت دریافت واکسن را برای این گروههای جمعیتی توضیح و این دسته را نیز برای مشارکت در واکسیناسیون اقناع کنند. اکنون نیز اقدامات فرهنگی متعددی در استانها در این زمینه در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، بنابر اعتقاد برخی از کارشناسان اجتماعی و روانشناختی، انجیوها، سازمانهای مردم نهاد و داوطلبانه بیش از گروههای رسمی، نهادهای شناختهشده و حتی شخصیتهای سرشناس اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی میتوانند جامعه را به مشارکت در واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی مقابله با کرونا دعوت کنند.
در حال حاضر ۳ هزار و ۷۲۰ سازمان مردم نهاد با مجوز رسمی وزارت ورزش و جوانان در زمینه آسیبهای اجتماعی (متشکل از آسیبهای رفتاری، خودکشی، خشونتهای خیابانی، سوءتغذیه، فرزندان طلاق، مبارزه با اعتیاد، کودکان خیابانی و بیسرپرست)، فرهنگسازی، اشتغال، کمک در مواقع بحران و... در کشور فعالیت میکنند.
پیش از این نیز سمنها با شیوع کرونا از طریق راهاندازی کمپین «کرونا را شکست می دهیم» در سه حوزه آگاهیبخشی، تامین اقلام بهداشتی - درمانی گروههای خاص (مثلا کودکان کار) و همکاری با کمیتههای مردمی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه فعالیت میکردند.
نظر شما