ضرورت آگاهی‌بخشی مخالفان واکسن کرونا با استفاده از سازمان‌های مردمی

تهران - ایرنا - مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان معتقد است، سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) و تشکل‌های جوانان می‌توانند با اجتماعی کردن مساله واکسن‌هراسی و همچنین آگاهی‌بخشی در جامعه نقشی موثر در کاهش مخالفت با واکسن کرونا و ارتقای سلامت روان شهروندان ایفا کنند.

روح‌الله اسدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص نقش سازمان‌های مردم نهاد در کاهش واکسن‌گریزی اظهار داشت: امروزه در برخی کشورها، سازمان‌های غیردولتی آغازکننده تحولات سلامت روان در جامعه بوده و نقشی اساسی در توسعه و ارائه مدل‌ها برای خدمات نوآور در حیطه سلامت روان از جمله حمایت از ابتکارهای دولتی، ایجاد ظرفیت در زمینه ترویج واکسیناسیون ایفا کرده و با بهره‌گیری از این ابتکارات توجه جامعه را به مبحث سلامت روان جذب کنند.

وی با اشاره به اهمیت حمایت دولت از این سمن‌ها ادامه داد: سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های جوانان در ۴ حوزه اصلی اعم از توانمندسازی جامعه (آموزش و آگاه‌سازی)، ارتقای سلامت روان جامعه (پیشگیری، غربالگری، ارائه مشاوره‌های فردی و گروهی و درمان)، پوشش هزینه‌ها (ارائه مشاوره‌های رایگان، کمک‌های مالی و تحکیم بنیان خانواده که به آموزش مهارت‌های پیش، حین و بعد از ازدواج می‌پردازد) می‌توانند موثر واقع شوند.

اسدی همچنین با اشاره به نتایج یک تحقیق عنوان کرد: یک مطالعه نیز با هدف نقش و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد غیردولتی جوانان در ارتقای سلامت روان جامعه از طریق نقطه نظرات سمن‌های جوانان فعال این حوزه با رویکرد کیفی و استفاده از مطالعه نیمه‌ساختاریافته و اعضاء سازمان‌های غیردولتی دارای مجوز از وزارت ورزش و جوانان انجام شد که باتوجه به تحلیل موضوعی ۴ حوزه اصلی و ۱۳ حوزه فرعی در خصوص نقش این سمن‌ها معرفی شد.

وی افزود: سازمان‌های مردم نهاد در بخش اعظمی از این فعالیت‌ها در حوزه سلامت روان به دنبال رفع و جبران شکاف خدمات این حیطه بوده و به صورت خودجوش و داوطلبانه اقدامات مربوطه را انجام می‌دهند.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: هدف اصلی جامعه ورزش و جوانان نیز تقویت سرمایه اجتماعی و توسعه و ارتقای این ۴ سطح توسط تشکل‌های جوانان و افزایش مسئولیت‌پذیری، هویت‌یابی و مشارکت‌های داوطلبانه مردمی به ویژه در مباحث مربوط به ازدواج و جوانان و سلامت روان شهروندان است.

به گفته اسدی، بنابر این هدف وزارت ورزش و جوانان اقدام به صدور مجوز برای سازمان‌های مردم نهاد در این عرصه می‌کند. این دو مبحث (تحکیم بنیان خانواده و ارتقای سلامت روان جامعه) از موضوعات مورد علاقه تشکل‌های جوانان نیز محسوب می‌شود.

حل مسائل اجتماعی نیازمند برنامه اجتماعی است

اسدی تصریح کرد: گاه بعضی از موضوعات جامعه به یک مشکل اجتماعی بدل می‌شوند. به عبارت دیگر، یک وضعیت که کیفیت زندگی شمار قابل‌توجهی از شهروندان را تهدید می‌کند.

وی افزود: حل مساله یا مشکل اجتماعی هم نیازمند برنامه اجتماعی است. در واقع، مشارکت مردمی، بخش‌های دولتی و غیردولتی را به منظور کاهش و رفع معضل می‌طلبد. سمن‌ها در این زمینه (اجتماعی کردن مساله واکسن‌گریزی) هم می‌توانند فعالیت کنند.

این مسئول توضیح داد: سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های جوانان همچنین می‌توانند در حوزه اطلاع‌رسانی به جامعه، حمایت برای دستیابی به اهداف، پیشگیری از یک آسیب اجتماعی و ارتقای سلامت روان جامعه همچون ترغیب عمومی برای افزایش واکسیناسیون کرونا در جامعه نقشی حیاتی داشته باشند.

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۱۵ درصد از هموطنان برای تزریق واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکرده‌اند.

به گزارش ایرنا، بنابر اعتقاد برخی از کارشناسان اجتماعی و روانشناختی سازمان‌های مردم نهاد و داوطلبانه بیش از گروه‌های رسمی، نهادهای شناخته‌شده و حتی شخصیت‌های سرشناس اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی می‌توانند جامعه را به مشارکت در واکسیناسیون و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا دعوت کنند.

ضرورت آگاهی‌بخشی مخالفان واکسن کرونا با استفاده از سازمان‌های مردمی

در حال حاضر ۳ هزار و ۷۲۰ سازمان مردم نهاد با مجوز رسمی وزارت ورزش و جوانان در زمینه آسیب‌های اجتماعی (متشکل از آسیب‌های رفتاری، خودکشی، خشونت‌های خیابانی، سوء‌تغذیه، فرزندان طلاق، مبارزه با اعتیاد، کودکان خیابانی و بی‌سرپرست)، فرهنگ‌سازی، اشتغال، کمک در مواقع بحران و... در کشور فعالیت می‌کنند.

پیش از این نیز سمن‌ها با شیوع کرونا از طریق راه‌اندازی کمپین «کرونا را شکست می دهیم» در سه حوزه آگاهی‌بخشی، تامین اقلام بهداشتی - درمانی گروه‌های خاص (مثلا کودکان کار) و همکاری با کمیته‌های مردمی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه فعالیت می‌کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha