به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعیکوشا روز یکشنبه در بازدید از سد آزاد و سامانه انتقال آب به تصفیهخانه سنندج اظهار داشت: برای بهرهبرداری از سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج ۶ هزار میلیارد ریال نیاز است که تلاش ما تامین این اعتبار از محل ماده ۵۶ برای تکمیل پروژه است.
وی با بیان اینکه پروژههای سد آزاد و ژاوه از طرحهای پیشران برای توسعه استان است، اضافه کرد: برای تکمیل سد ژاوه نیز پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیاز است و برای تامین این میزان اعتبار، پیگیریهای لازم را انجام خواهیم داد.
استاندار کردستان با بیان اینکه با بهرهبرداری از این پروژه تحول بزرگی در درآمد کشاورزان ایجاد میشود، افزود: ظرفیتهای خوبی در استان برای دستیابی به اهداف مورد نظر دربهرهبرداری از پروژههای مهم به ویژه حوزه وزارت نیرو وجود دارد.
زارعی کوشا با بیان اینکه در غرب استان از جمله شهرهای بانه و سقز هم با مشکل کمبود و کیفیت آب شرب مواجه هستیم، اظهار داشت: امیدواریم با سفر وزیر نیرو در آیندهای بسیار نزدیک و همینطور رییس جمهور تا پیش از پایان امسال، شاهد جذب اعتبارات خوب برای اجرای پروژههای آبرسانی در استان باشیم.
وی نگاه دولت به کردستان را ویژه و باانگیزه دانست و ادامه داد: در سفر رییس جمهور به استان، تلاش میکنیم از ظرفیت تهاتر نفت برای جذب اعتبارات مورد نیاز در پروژههای مهم استفاده کنیم.
استاندار کردستان با اشاره به هزینه کرد ۳۰ هزار میلیارد تومانی در پروژههای سد آزاد و ژاوه، از رسانهها خواست با نگاهی کارشناسانه، امیدآفرین و واقعبینانه وضعیت موجود و مشکلات و خدمات را در جامعه منعکس کنند.
۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای اتمام طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج
مجری طرحهای سد آزاد و ژاوه هم با بیان اینکه سامانه انتقال آب از سد آزاد به سنندج ۳۰ درصد پیشرفت دارد، افزود: برآورد اولیه برای بهرهبرداری از این طرح، سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود که با توجه به افزایش قیمت لوله و دیگر وسایل مورد نیاز، اگر تا آخر امسال به بهرهبرداری نرسد، هزینهها ۲ برابر خواهد شد، بنابراین برای اتمام طرح چهار هزار میلیارد ریال نیاز است.
ناصر علیزاده هزینهکرد این پروژه را ۲ هزار ۸۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: برای تکمیل کل پروژه سد آزاد ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، ضمن اینکه تاکنون سه هزار تن لوله برای اجرای سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه هدف از ایجاد سامانه انتقال آب از سد آزاد، تامین ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز سنندج، قروه و دهگلان است، افزود: در کنار این موضوع، چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات در مسیر سامانه آبی خواهد شد که ۵۰۰ هکتار آن اجرا شده است.
علیزاده پیشرفت کلی پروژههای سد آزاد و ژاوه را ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: سامانه انتقال آب آزاد به دشتهای قروه و دهگلان، ۸۸ کیلومتر است که ۱۵ کیلومتر آن تونل است، ضمن اینکه با بهرهبرداری از سد ژاوه ۷۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف کشاورزی ۱۰ هزار هکتار از اراضی قروه و دهگلان تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: سد زاوه ۱۰۰ درصد انجام و لوله گذاری سامانه انتقال انجام شده است که با افتتاح آن ۱۲ هزار هکتار از اراضی قروه و دهگلان آبی می شود، البته برای اتمام طرح ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است و تا ۲ سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
مجری طرحهای سد آزاد و ژاوه گفت: ارتقای تصفیهخانه فاضلاب سنندج نیز در حال اجرا است که در حال حاضر ۸۲ درصد پیشرفت دارد و در بخش اول برای اتمام بخش مایع آن ۴۰۰ میلیارد ریال و در مرحله دوم بخش جامد، ۴۰۰ میلیارد ریال دیگر نیاز است.
سد آزاد یک سد سنگریزهای با هسته رسی که در ۴۰ کیلومتری غرب سنندج در استان کردستان واقع شده است
پروژه سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج با ۲۸ کیلومتر طول با ۳۰ درصد پیشرفت در حال انجام است.
چند سالی میشود بحث کیفیت آب شرب سنندج بر سر زبانها افتاده و مدیران شرکت آب و فاضلاب کردستان ضمن اذعان به بدطعم بودن آن بخاطر تغییرات دمایی و پدیده تغذیهگرایی در دریاچه سد قشلاق، بر سلامت و بهداشتی بودن آن همواره تاکید دارند.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما